Papež František a rada nad zlato - obrana proti terorismu nebyla nikdy snazší

19. 09. 2016 5:30:00
Jak uvedl papež František, terorismu se ubráníme láskou. Poskytneme uprchlíkům péči a pohodlí teplého domova (podělíme se o vlastní přítelkyně, ženy, dcery) a vychováme z nich skutečné multikulturní Evropany. Kdy přijdou kvóty?

Čím více rad z úst hlavy katolické církve papeže Františka se (skrze média) ke mně dostává, tím více pochybuji, ani ne tak o senilitě či nepochopení, ale spíše o podivných záměrech moudrého může z Vatikánu.

„Vyzývám vás k tomu, abyste uprchlíky uvítali ve svých domech a obcích, aby jejich první zkušeností v Evropě bylo teplé lidské uvítání a ne chlad při spaní na ulicích,“ uvedl papež František. Podle papeže pohostinnost pomáhá vzbuzovat lásku a je „naším nejlepším zabezpečením proti nenávistným teroristickým útokům.“ (Uvítejte uprchlíky u vás doma, je to ochrana před teroristy, míní papež; iDnes, 17. 9. 2016)

Papežova vstřícná slova jsou jistě bohulibá a humánní (jelikož nejsem zcela dementní, tak je mi jasné, že se od něj čekají gesta útěchy, porozumění, lásky a laskavosti), nicméně čekal bych trochu střízlivý pohled na danou problematiku. Ač jeho myšlenka může být, za jisté konstelace, dobrá, tak zkrátka nefunguje – podobně jako komunismus.

Vzhledem k dlouhodobě eskalující situaci v Evropě, nepřizpůsobivému počínání dřívějších i současných migrantů (z nichž většina je z neválečných oblastí), kdy o nějakém respektování evropských hodnot, kultury a zvyklostí nemůže být ani řeč, kdy napadání evropských „starousedlíků“ (často označovaných za xenofoby, radikální extremisty, islamofoby nebo nácky) invazními nájezdníky, včetně sexuálních a vražedných aktů (nám prezentovaným jako multikulturní obohacování, případně jako vyústění jejich deprese), je na denním pořádku, čekal bych od hlavy katolické církve vskutku realističtější zhodnocení situace. Mám-li být (ne)korektní, co by mu na to asi odpověděl onen podřezaný kněz z Francie.

Nicméně, myslím, že rozumím, co chce František říci, a tak se tedy přímého zástupce Boha na zemi ptám:

-což nezachraňují evropské cestovní agentury (FRONTEX, Lékaři bez hranic a jim podobní) za peníze evropských daňových poplatníků migranty pár kilometrů od libyjských hranic a nevozí je zdarma za mamonem do Evropy?

-což neposkytují daňoví poplatníci EU těmto „válečným uprchlíkům“ zdarma nocleh, jídlo, ošacení a další nezbytné potřeby?

-což neposkytují daňoví poplatníci EU „uprchlíkům“ zdarma nemístné sociální dávky?

-což neposkytují evropské státy z peněz daňových poplatníků zdarma učitele lokálních jazyků, multikulturní poradce a další integrační pitomosti?

-což nejsou často tito „uprchlíci“ chráněni policejními složkami i médii v případě páchání trestných činů?

-proč svým mladým muslimským bratrům, kterých je mezi migranty většina, nepomohou blízkovýchodní státy, které jsou jim svou kulturou a náboženstvím nesrovnatelně bližší

-proč „válečným uprchlíkům“ nepomůže spolutvůrce většiny těchto konfliktů (náš Velký bratr ze zámoří)?

I tohle všechno od obyvatel EU (převážně křesťanů a ateistů) je málo?

Ale chápu, nesmírně vděčným „válečným uprchlíkům“ to nestačí, a proto si na nás Evropanech jen z deprese vybíjejí vztek (anebo se případně občas jedou odreagovat zpátky domů, do válečných oblastí, na dovolenou).

A my, občané jednotlivých evropských států, abychom nepodněcovali jejich přirozenou náturu (a chránili se před teroristickými útoky), je vyléčíme láskou. Vezmeme každý jednoho domů, poskytneme mu veškerou péči a pohodlí, podělíme se o vlastní přítelkyni, ženu nebo dceru, a vychováme z nich skutečné multikulturní Evropany. Co na tom, že vůbec netuší, která bije, jelikož jsou ze zcela jiného těsta. Už jenom čekám, kdy na to politrukové z EU zavedou kvóty!

Tak nějak si říkám, proč touto nenásilnou, bohulibou strategií nevyřešili všechny sváry již naši předkové, ať už s Osmany, nebo třeba s německými nacisty za 3. říše. Stačilo přeci vzít jednoho, dva domů; a násilí, nesnášenlivost, války i terorismus by byly ta tam! Jak prosté.

Zpět k papeži Františkovi, jihoamerickému jezuitovi, který možná o Evropě (snad kromě Vatikánu) slyšel poprvé po svém vítězném konkláve. Doporučil bych mu, i vzhledem k tomu, že má pro sebe celý stát (nezávidím mu ho), aby pár takových umírněných migrantů ubytoval v bazilice sv. Petra, a potom si řekneme... Rád bych věřil, že jeho pohled na migrační invazi je jen pohledem muže, který nerozumí evropské historii a kultuře a jehož všeobjímající láska ho zaslepuje před rozumným vhledem do současné situace.

Rád bych věřil, ale něco mi říká, podobně jako u řady evropských a světových státníků, médií, ziskových i neziskových organizací, vzhledem k jejich v zásadě jednolitému multikulturnímu názoru, že tady nejde o naivitu nebo hloupost, tady jde o cílenou migrační invazi spojenou s agendou globalismu, alespoň dle mého.

Autor: Tomáš Vyoral | pondělí 19.9.2016 5:30 | karma článku: 42.04 | přečteno: 1897x

Další články blogera

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma článku: 29.64 | Přečteno: 789 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 1095 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma článku: 34.27 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma článku: 38.49 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 71 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 208 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 132 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 344 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4749

Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...