Už chci mít klid, říká Bartoška ve svých "Týdnech občanského neklidu". Ale Dyk jo!

Umělci povstali, aby nám zachránili demokracii. V čele s J. Bartoškou a V. Dykem nás ponoukají k "Týdnům občanského neklidu", shromážděním na náměstích, stávkám. Všimli si Číny a Ruska - WOW. A co diktát z EU? Radši si dál hrajte 

Tak se nám, zaplať pánbůh, konečně probudili umělci, aby za nás (a s námi) bránili demokracii. V čele s panem Bartoškou a "nasraným" Dykem (viz Reflex) nás ponoukají k "Týdnům občanského neklidu", stávkám a shromážděním na náměstích. Dokonalá dvojice: postarší uznávaný herecký bard (pro ty středních a starších ročníků) a mladý talentovaný model - herec a zpěvák (pro mladší generaci). Kdybych byl šťoura, poukážu na  genderovou nevyváženost, ale nechci být přísný.

"Já už chci mít klid, nezlobte se," odmítl Jiří Bartoška mou žádost o rozhovor. necelý týden poté, co vyhlásil týdny "Občanského neklidu". To bylo rychlý :), píše na svém FB profilu Jiří Kubík, šéfredaktor zpravodajství Seznam.cz (4. 11. 2016).

To vskutku rychlé bylo a něco to možná vypovídá. Vy mějte týdny neklidu, ale mě už dejte klid! 

"Naše svobody jsou už delší dobou ohrožovány politickou mocí," začíná jejich, ve většině médií, deklarovaná výzva a mnou otřásá naděje! Konečně! Všimli si narůstající totality a diktátu EU, nucených migračních kvót, zákazů rumu, žárovek, pomazánkového másla, "vysokovýkonných" vysavačů, socialistických dotačních machinací a neefektivního přerozdělování, překrmených bruselských papalášů s globalistickou agendou a snahou rozmělnění národních států a kultur...

"Nejvyšší ústavní činitelé v dopise čtyř slibují oddanost Čínské republice.Čínská vláda povýšeně reaguje, že po slovech musí následovat činy. Tato hanba nás vrací do minulosti. K obratu republiky na Východ nemá vedení státu mandát," pokračuje prohlášení.

OK. Aha, tak nejde o EU. Oddanost Číně, navzdory ekonomickému potenciálu, mi také připadá přes čáru, tak koukám na prohlášení nahrad.cz a vidím tam dva krátké odstavce stvrzující strategické partnerství a respekt ke svrchovanosti a územní celistvosti Číny na základě strategického partnerství (navíc pouze z důvodu nemístného OFICIÁLNÍHO setkání ministra Hermana s nedotknutelným dalajLamou - psal jsem zde). To ve mě úplně oddanost neevokuje, ale budiž.

Respektuji váš názor, ale pánové, výzva, petice a srdceryvná prohlášení na kameru? Kvůli dvěma odstavcům (nedostatečné kritice Ruska z úst prezidenta a snad neudělení metálu neznámému kanadskému hrdinovi Bradymu - psal jsem zde, budiž mu chvála na výsostech) tady máme skoro ponoukání k povstání za "demokracii"? Proti obratu k východu. Jak říkal můj děda: "Ale běžte."

Mé šedé buňky mozkové mi říkají, že je vždy důležitá rovnováha, avšak z politické scény, mediálního, invazivně-neziskového a (rádoby) uměleckého prostoru nemám obavu, že bychom se nějak zásadně odkláněli na východ.... EU diktát a divadelní/kinematografické dotace z našich daní už tak nesmrdí, což, páni umělci?

"Organizujme ve všech místech občanská shromáždění na podporu demokracie. Seznamujme občany s tímto prohlášením. Otevřme vysoké školy, divadla, galerie a další kulturní zařízení občanským diskuzím. Podepsané výzvy a svá stanoviska zasílejme petičnímu výboru na obranu demokracie, kopie vládě, sněmovně, senátu, politickým stranám a prezidentovi. Když to bude nutné, stávkujme. Sedmnáctého listopadu se opět sejděme na náměstích a zvažme další kroky, nutné na ochranu demokracie. Zvonit klíči a podepisovat petice nestačí! My do Ruska a Číny nepatříme! Chtěli jsme zpět do Evropy, ne do Hulvátova. Povznesme se nad všední politické rozepře a chraňme společně hodnotu mnohem vyšší, demokratický charakter státu.

Tak mi připadá, že by se sokolníci rádi donekonečna mazlili s tzv. Sametovou revolucí. Máme stávkovat? Máme jít opět 17. listopadu na ta náměstí (jako oni na to jedno - Staroměstské - které, jak se chlubil pan Horáček (o něm a jeho "zemi úsměvů" jsem psal zde), zhasli? A co pak, dívat se na vaše "umění", z něhož mám husí kůži takřka pokaždé, když zahlídnu prakticky jakýkoliv novodobý český film, seriál nebo televizní estrádu? Pánové, kéž bych vaše (rádoby) umění nemusel sponzorovat (ač dle mě pan Bartoška a Dyk patří ještě k té kvalitnější sortě - co se herectví týče) a vydělávali byste si na sebe sami na základě návštěvnosti. 

Trošku pány a jejich parťáky podezřívám, že se ve své výzvě opřeli o T. G. Masaryka a vyhnuli se raději svému obdivovanému V. Havlovi (Tady je Krakonošo.., tedy Havlovo, psal jsem zde), kterého již velká část obyvatel začíná být "nasosána". Pouze má konspirace.

"Vážení spoluobčané, nemlčme a braňme se," končí výzva.

Dyk jo! Asi budeme muset pánové, ale navzdory vám!

Autor: Tomáš Vyoral | úterý 8.11.2016 11:15 | karma článku: 46,23 | přečteno: 4542x
  • Další články autora
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik