Chovanec tápe nad Modrou verlybou. A co ministerstvo pravdy? Tweet nebo obrázek by nebyl?

Modrá verlyba hýbe Českem i Chovancem. Od policie bude chtít důkazy o její existenci. Jedná se o nebezpečnou hru, nebo o falešnou zprávu? A ministerstvo pravdy? Už tweetuje obrázky modrých plejtváků?

V ČR se řeší (možná neexistující) on-line hra, která údajně nabádá děti k sebepoškozování a sebevraždám. Varovala před ní i česká policie. Nicméně může jit rovněž o falešnou zprávu s marketingovým účelem (nahnat uživatele do skupin na sociálních sítích).

At jde, nebo nejde o skutečnou hru, Modrou velrybu, verlybu nebo mořského koníka, tak je samozřejmě na místě obezřetnost. Ovšem, pokud policie, která spadá pod velkého guru bojujícího s dezinformacemi (a jistě těšícího se na verzi 2.0 pro boj s nežádoucími názory), naletěla na tzv. hoax, pak je to na pováženou.

Splést se konečně může každý, ale když máte po ruce profesionální aparát ministerstva pravdy (CTHH), které na Twitteru vyvrací jednu ruskou lež za druhou, tak je docela faux-pas skočit na špek informacím s ruskými kořeny (informace údajně prochází z ruských médií). A ostuda zejména pro Chovance.

Nebo že by se všichni zapomněli podívat na zdroj kvalifikovaných pravd - CTHH na Twitteru? Konečně mohlo ministerstvo pravdy veřejnosti ukázat, že není jen Centrem Tvorby Hodnověrných Hovadin a "parádních" obrázků (psal jsem zde). Nuže podíval jsem a... nic. Pořád nic. Žádná zmínka o verlybě, potvrzení, vyvrácení, ta pravá pravda. Nic. Nic! Samý přiblblý obrázek nebo nicneříkající volovina. Nejlépe ještě v naší mateřské angličtině. Můžete mrknout sami zde.

Můžeme se pak policii a Chovancovi (rádoby chrabrému bojovníku proti kvótám na příjem ekonomických migrantů a za právo na držení zbraně - alespoň na popopulistické oko) divit?

A vůbec, já bych všechny ty internety beztak zakázal. Pak bychom na modrou velrybu narazili akorát v mořu.

Autor: Tomáš Vyoral | neděle 23.4.2017 19:20 | karma článku: 43,18 | přečteno: 2533x
  • Další články autora
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik