Tomáš Vyoral

Okupanti z USA opět bombardují Sýrii aneb stáhněte hranice od našich vojáků!

21. 05. 2017 16:03:00
Liberální demokracii (kolonialismus a loupežnictví) šířící USA opět bombardovaly území Sýrie. Tentokráte konvoj proasadovských milic blížící se údajně k vojenské základně Tanf, kde (bez jakéhokoliv mandátu) operují USA a Británie.

Jak v minulém týdnu informovala řada médií, USA preventivně bombardovaly konvoj proasadovských sil údajně se přibližující k syrskému území, kde USA operují.

"Podle AP šlo o jasný signál syrskému rezidentovi Bašárovi Asadovi, aby držel své jednotky mimo území, kde povstalci podporovaní Spojenými státy bojují s teroristickou organizací Islámský stát. „Neposilujeme naši roli v syrské občanské válce, ale hodláme bránit své jednotky,“ prohlásil americký ministr obrany James Mattis. Americké velení tvrdí, že koaliční jednotky v této oblasti už řadu měsíců cvičí a radí „prověřeným partnerským silám“. (iDnes)

Tak si říkám, jak by asi reagovaly USA, Německo nebo Francie, kdyby jakékoliv zahraniční jednotky operovaly na jejich území, tak jak to běžně světový četník po světě praktikuje? Bez jejich vlastního svolení nebo jakéhokoliv mandátu (byť OSN - který je však rovněž důvěryhodný podobně jako chemické zbraně Asada či Husseina, myšleno Saddama nikolivBaracka Obamy).

Tak si říkám, jestli "prověřené partnerské síly" jsou tzv. Al-Kájida, ještě donedávna hlavní antikrist v boji proti terorismu, nebo snad právě ISIS, proti němuž USA údajně bojují. Jakkoliv mi připadá, že jeho zrod na území Iráku a Sýrie se v rámci sesazení demokraticky zvoleného prezidenta (kterému snad chybí prozápadní, proamerická servilnost) docela hodil.

Ale co, když jde o geopolitiku, strategická území a zdroje, tak nasrat na nějakou demokracii a svrchovanost suverénních států! Sám jsem zmiňoval některé výroky vysokých důstojníků CIA v jednom starším příspěvkuzde (V CIA nám byla demokracie úplně ukradená a je dodnes! Agenti CIA o převratech a lžích):

„V CIA nám byla demokracie úplně ukradená. Tedy, bylo skvělé, když byla vláda zvolená a měla vůli s námi spolupracovat, ale když nebyla, tak pro nás demokracie nic neznamenala, a řekl bych, že neznamená dodnes.“ Philip Agee, agent CIA (1957–1968)

A jak trefně napsal jeden účastník z diskuze na iDnes, od něhož jsem si větičku vypůjčil: stáhněte hranice od našich vojáků!

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 44.33 | přečteno: 2780 ×
Poslední články autora