Tomáš Vyoral

Švédka uspořádá koncert jen pro ženy, dokud se muži nenaučí chovat. A co jen pro našince?

7. 07. 2017 13:21:00
Švédská komička přišla s nápadem uspořádat koncert jen pro ženy "dokud se muži nenaučí slušně chovat". Odkazuje tak na přibývající případy sexuálního obtěžování. Co tak koncert jen pro našince? Není diskriminace jako Diskriminace?

Ač už nejsem pravidelným návštěvníkem hudebních festivalů a velkých koncertů, docela mě zaujala zpráva o švédské komičce (že by součást vystoupení?), která chce uspořádat koncert bez mužů. Geniální nápad dostala v souvislosti k ukončení největšího švédského hudebního festivalu z důvodu nárůstu sexuálních útoků na ženy (psal jsem Ve Švédsku končí největší hudební fesťák. Přece se nenecháme zastrašit? Nesemkneme se?). V zásadě je mi to putna, ať si kdokoliv uspořádá koncert třeba jen pro medvídky koala, ale jde o princip.

„Co byste řekli na to, kdybychom daly dohromady hrozně cool festival, kde by muži nebyli vítáni?“ napsala na Twitteru populární komička a televizní hlasatelka. Akce, která by se měla konat příští rok, bude podle ní potřeba „dokud se muži nenaučí slušně chovat“.

Diskriminace mužů je v genderově přecitlivělém Švédsku v pořádku? Když půjdeme do důsledků (a podíváme se na bezútěšnou situaci kdysi bezpečného Švédska), co takhle jednat na rovinu a udělat koncert jen pro našince "dokud se migranti nenaučí slušně chovat"? Myslím, že takový tweet by vzbudil lavinu nesouhlasu a žalob ze strany světových elit a veškerých neZiskovek a "lidskoprávních" organizací.

„Zákaz vstupu pro muže podle ní není nefér. "Pokud se vám zdá v pohodě, že ženy jsou neustále diskriminovány, proč by nemělo být v pohodě, když muže na tři dny vyřadíme ze hry?" řekla švédskému listu Aftonbladet.“

Muže tedy do jednoho pytle někteří házet mohou, ale migranty? Chraň bůh (nebo Alláh). To už by byla xenofobie a pravicový extremismus. Analogicky bychom mohli postupovat v návaznosti na realitu a neposlušnost (eufemisticky řečeno) nemalého množství migrantů. "Pokud se vám zdá, že jsou našinci neustále diskriminování/napadání, proč by nemělo být v pohodě, když migranty vyřadíme (na tři dny) ze hry?"

Ostatně, když to vezmeme do důsledků, jsem zvědav, jak to Švédské ženy zvládnou bez mužů "bedňáků" a pouze s ženskými rockovými skupinami. Ale držím pěsti.

Zdroj: iDnes

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 44.12 | přečteno: 3182 ×
Poslední články autora