Tomáš Vyoral

Halík v radě moudrých nadStanických? Ještě špetku Pehe a je vymalováno

9. 08. 2017 11:14:12
Tomáš Halík součástí nadstranické "rady moudrých" STAN, kterou sestavuje podnikatel Dědek? Nebránil by se. Mozkové trus(t)y jsou mu jako ušité. A Dědek chce kvalitní lidi. Tak ještě Pehe, Schwarzenberg, pokud možno Havel. A je to!

"Rada moudrých" v čele s Halíkem? Spíš mozkový trus(t). Podnikatel Dalibor Dědek by rád komunikoval s kvalitními lidmi, nicméně asi kromě byznysu nemá čas selským rozumem zhodnotit, kteří to jsou. Nebo spíš, kteří to nejsou?

Jestli si pan Dědek myslí, že Halíkova sebestřednost, samolibost, manipulativnost, arogance, potlačovaná (nebo ne?) nenávist, nadlidství zahalené pod rouškou beránčí - ač s vysoko čnícími rohy, je ona moudrost... budiž. Já to vidím malinko jinak.

Alespoň pokud tedy myslí toho stejného Halíka jako já. Toho, který tvrdí, že je přímá demokracie zrůdná věc, že vlastenectví je "zatuchlost", že EU je fascinující projekt nebo, že "hysterie z migrantů" měla zakrýt informační válku z Ruska.

Nicméně, jak jde o mozkové trusty, je Halík na značce (a první se poslušně hlásí).

„V této době se nechci politicky angažovat a vázat na konkrétní politický subjekt. Chci si zachovat svoji nezávislost,“ řekl v pondělí MF DNES Halík, ale dodal: „Nadstranické fórum pro strany, které jsou proevropské a prozápadní, to by bylo dobré, aby měly zázemí nějakého mozkového trustu. A o tom bych asi uvažoval.“ (zdroj: iDnes)

Ještě, že nám Halík sdělil, že je nezávislý. Kdo by to byl do něj řekl?

Jinak, co rozhovor s páně Monsignorem, to skvost do deníčku Paula Josepha. Tak jen několik Halíkových perel (více včetně zdrojů v jednom z mých starších článků: Přímá demokracie je zrůdná věc, tvrdí Halík. Agituje za globalizaci, EU a váží si Sobotky)

Začnu špetkou Halíkovy skromnosti a lásky...

"Je také psáno, že doma nikdo není prorokem. Doma lidé bývají ceněni až po smrti, snášet závist a nenávist je přirozená daň za úspěch. Když i Kristus měl nepřátele, proč právě já bych měl být výjimkou? Kdyby mně fandili lidé jako Klaus a Zeman, ptal bych se, co dělám špatně.“

"Já myslím, že ta hysterie okolo uprchlíků svým způsobem měla zakrýt vlastně to, že to co je pro nás nejvíc nebezpečné, je tahleta informační válka ze strany Ruska."

„Zamýšlím se nad tím, co je skutečnou příčinou iracionálního strachu z uprchlíků. Jak jsem předpokládal, nám opravdu nehrozí islamizace – i z toho mála migrantů, kteří k nám přišli, mnozí zas od nás odcházejí a ani v západních státech nezpůsobil nápor uprchlíků předpovídanou katastrofu. Uvažuji, co si lidé do migrantů nevědomě promítají, čemu z neseriózních zdrojů jsou ještě ochotni věřit, ptám se, kde zůstalo střízlivé kritické myšlení, které je v době vzedmutých emocí tak potřebné"

„Samozřejmě, že „uprchlickou krizi“ lze zvládnout jen v solidaritě jednotlivých evropských zemí a není důvodu, proč my bychom měli být vyňati z povinnosti pomáhat. Čistě ekonomicky bychom se byli schopni postarat o několik tisíc běženců, práce je u nás stále víc než zájemců o ni, máme nejmenší nezaměstnanost v Evropě.

Pane Dědku, smysluplnější by bylo přemluvit bábu než Halíka. Pokud tedy nechcete bodovat naplno a přizvat další (antičeské globalizační zlatokopy) Pehe(ho), Schwarzenberga a tak...

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 47.30 | přečteno: 5821 ×
Poslední články autora