Mírumilovný sebevrah neterorista zabil holčičku a zranil třináct lidí. Semknutí č. 2017

Kousek od Paříže se udál další neuznáníhodný skutek zřejmě mírumilovného potížisty. Policie to nevyšetřuje jako teroristický čin. Zřejmě jako "poklidný" druhý pokus o integrovanou sebevraždu. Dlouho jsme se nesemkli, tak neuškodí.

Samozřejmě je možné, že se mýlím, ale nejspíš to nemělo nic společného s ničím. Auto najelo sebevražedně do francouzských civilistů. Řidič byl předpokládám rozený Francouz Muhamad Al Volant, nezletilé dítě prchající ze Sýrie původem z Afghánistánu s aprobací na zubaře a stavebního inženýra. Nebo možná už integrovaný Francouz osmé generace. Samozřejmě trpící depresemi a úzkostmi z netolerantních našinců.

Dle mých chabých předpokladů zachránil dalších nepočítaně francouzských spolubratří muslim Šák Jim Helfnu, nedávno zachráněný chirurg z libyjského pobřeží, který má v Paříži prosperující čokoládovnu a zaměstnává 21,3 občana EU.

Na základě dříve uvedených perel analogicky vyvozuji proklamace moudrých Evropanů: Macron řekne, že je třeba se s tím smířit; Merkelová, že to zvládnou; Schwarzenberg, ať nejsou zaprdění Frantíci; Pehe, že pokrokovou supr čupr globalizaci nezastaví; Horáček, že déšť taky ne a ať jsou rádi, že mají moře a titul mistrů světa; Halík, že jde o krycí manévr ruské propagandy (Janda horlivě přikyvuje, jakoby měl gumovou páteř - nebo žádnou); Drahoš, že je proti kvótám, ale pár tisíc milých zubařů uprchlíků zvládnou; Sobotka, že neví, ale asi to co Angela nebo kdokoliv z výše zmíněných.

Tak v Hamburských nákupácích operují chirurgové, ve Francii sklízejí stolky před restauracemi sebevrazi (zdroj: iDnes), v Anglii útočí osamělé dodávky troubící běžně na pozdrav... no máme se my hloupí, xenofobní, zaostalí středo a východoevropané (navzdory touhám veškerých českých užitečných..., myslících si, že nás jimi do nebes vzývaný západ bere jinak - neřkuli rovnocenně) na co těšit.

Tož, potěš koště. A pánbůh s námi... nebo pánalláh... co já vím.

Autor: Tomáš Vyoral | úterý 15.8.2017 11:09 | karma článku: 48,08 | přečteno: 10759x