Tomáš Vyoral

LGBT chtějí Respekt. To si ho nemůžou koupit? Tak jim ho, Eriku, pošlete, ať je klid.

17. 08. 2017 11:23:15
Praha se dočkala Prague Pride. LGBT aktivisti se vyřádili ve slušivých kostýmcích a zase se těšíme na příště. A furt se dožadovali Respektu. Několik tisíc jich kvůli němu pochodovalo! Říkám si: "to si ho nemůžou koupit?"

Poslední týden jsem ze všech stran slyšel: "Nechceme toleranci, ale respekt." (lidovky.cz) Hlavně od takové jedné paní Kateřiny Saparové, organizátorky toho Zbytečného festivalu (jak sama říkala) spojeného s roztomilým karnevalovým pochodem.

A všude jsem slyšel, že toleranci nechtějí, ta že je na kočku, že prostě chtějí Respekt. Několik tisíc jich kvůli němu přijelo až do Prahy a pochodovali skrz ni i do kopce a sehnali si na to netradičně krásné a slušivé oblečky i masky a nakreslili i napsali krásné transparenty. Dokonce paní primátorka šla tuším obětavě v čele, aby jim ten Respekt pomohla sehnat!

A všechny noviny a televize a rádia a internety nás upozorňovaly, že oni, ony a ony chtějí Respekt. A já si pořád říkal: "Tak proč si ten Respekt nekoupí? Nebo jestli na to nemají peníze, proč jim ho nekoupí někdo jiný? Nebo jsou všichni hluší? Nebo, že by byl už vyprodaný? Ale vždyť ho nikdo nečte! A jaké číslo vlastně vůbec chtějí? Nebo chtějí předplatné?"

Až se mi té paní ředitelky festivalu, která pracuje v nějakém Člověku v tísni - to bude zřejmě nějaká smutná organizace - zželelo. A řekl jsem si, že napíšu toto psaní, aby jí pan Tabery nějaký ten výtisk poslal. Eriku, kdybyste to náhodou četl, pošlete prosím té paní nějaký Respekt, ať už není smutná.

Děkuju.

PS: Hlavně neposílejte Toleranci! Ta by ji nepotěšila.

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 46.07 | přečteno: 4477 ×
Poslední články autora