Lidl se zapletl do vlastní pavučiny lží aneb není tolerance jako tolerance

Ke kauze černoch Lidl psal: jsme v Evropě 21. století. Čím více ze světa totiž poznáte, tím větší toleranci vůči jiným máte. Nyní Lidl říká, že respektuje rozmanitost, proto přistoupil ke změně grafiky a smazal kříže. Orwell hadra

Začíná to mazáním křížů, přejmenováváním knih (Pipi Dlouhá punčocha a černošský král), shazováním soch, cenzurou jazyka a převracením významů či embargem na nepohodlné filmy a osoby. Končí to...nechci domýšlet. Ale Orwell, Zamjatin a Huxley by zírali.

Během poslední kauzy s černošským modelem řada lidí pochvalně smekala před perfektní reakcí Lidlu na Facebooku, kde Lidl na kritiku reagoval slovy:

"…jsme v Evropě 21. století, kde spolu soužijí různé rasy. A protože Lidl najdete také po celé Evropě, nevidíme rozdíly. Čím více ze světa totiž poznáte, tím větší toleranci vůči jiným máte. Proto jsou naši modelové ze všech koutů světa."

OK. Smysl to dává. Ovšem komunikace a stanovisko Lidlu se zaseklo na nejnovějších prohlášeních v rámci kauzy "smazaných křížů" u řeckých kostelů, díky kterým si zcela protiřečí.

"V Belgii Lidl ve svém stanovisku uvedl, že je společností, která „respektuje rozmanitost“. Proto prý přistoupila ke změně grafiky." (Novinky, 1.9.2017)

A české zastoupení k tomu dodalo:

"Design obalu nebyl navržen v České republice, ale byl vytvořen mezinárodním týmem. Součástí naší obchodní politiky jako mezinárodní obchodní společnosti je zachování náboženské a politické neutrality," uvedla Kateřina Jaškova z oddělení firemní komunikace Lidlu. (Lidovky, 1.9.2017)

Takže v rámci výchovy nás (xenofobních) Čechů a Evropanů k toleranci jsou nám předkládání černošští modelové, ale v rámci náboženské a politické neutrality jsou raději pro klid těch druhých mazány kříže? Navíc z důvodu RESPEKTOVÁNÍ ROZMANITOSTI?

Rozumím těmhle protiřečícím si kecům správně?

A jak chcete naučit toleranci ty druhé, neevropany a Evropany s neevropským původem (abych byl korektní), když jim symboly křesťanství bezostyšně mažete z obrázků?

V trochu jiné souvislosti jsem už o novodobém Orwellově doublethinku psal zde:  Brexitem vinna senilita, ač v senátu je pojistkou demokracie. Holá řiť se trestá, krádež a poškození standardy ČR je performance. Nelidskost Číny, Sýrie a demokracie Saudů. (Ne)Přítel AlKáida. Ruská propaganda vs. USA/EU pravda.

Autor: Tomáš Vyoral | neděle 3.9.2017 10:40 | karma článku: 45,88 | přečteno: 4029x