Sorosova pionýrka v DVTV by nastavovala hodnotu faktů a omezovala inzerci alternativě

13. 09. 2017 11:29:11
Kolegyně Daniely Drtinové ze Sorosova Open Society Fund v DVTV káže o správném nastavení hodnoty faktů a o utnutí tipce alternativním webům, které mají dohromady ročně z inzerce 30 milionů. OSF má 44,5 mega. A CTHH je ok.

Již dříve jsem zmiňoval, že novinářka Daniela Drtinová sedící ve správní radě Sorosovy nadace Open Society Fund Praha, se svými kolegy z redakce nezřídka zve do pořadu hosty ze spřízněných neziskovek. Nezpochybňuji toto její výsostné právo, ale ta přátelská atmosféra v porovnání s jinými (neoblíbenými) hosty jeje očividná. Tentokráte vyzpovídal projektovou koordinátorku OSF Radku Pudilovou Filip Horký. Roztomile děsivé setkání uvědomělých mladých lidí (nového lepšího světa).

Nadace Open Society Fund pod vedením slečny Pudilové coby koordinátorky zveřejnila analýzu, podle které dezinformační weby vydělají v ČR až třicet milionů Kč ročně. Což je z hlediska jejich negativního dopadu (čti názorové plurality) na českou společnost samozřejmě zavrženíhodné, a proto (jako jí zmínění konspiratori.sk) bojuje za omezování inzerce na alternativních webech (resp. osvětu inzerentů). Ze 120 dezinformačních webů (bůhví proč nezahrnula do tohoto portfolia například ČT) podle ní 2/3 používají on-line reklamu, to je asi 375 tisíc na jeden web ročně. Kdežto alma mater Radky Pudilové Open Society Fund Praha má z rozpočtu ČR, Norských fondů, od jiných neziskovek a dárců 44,5 milionu korun (2016). Malinko nepoměř? (zdroj: osf.cz)

Slovy slečny Pudilové je třeba "správným způsobem nastavit hodnotu faktů". Malinko mi to smrdí (nejen) sorosovinou. Někdo moudrý řekl, že fakta neexistují, existují pouze výklady. K tomuto pohledu se kloním (neříkám, že toje nezpochybnitelně tak). Stejně tak, jako že historii píší vítězové (historie je jen pohledem vítězné strany).

Citace slečny v DVTV: „Je potřeba trošku více pracovat s mediálním vzděláváním na školách, kdy dneska opravdu mládež, prvovoliči, vnímají informace hodně jinak nebo používají jiné mediální kanály než jejich rodiče, jejich učitelé, a ve chvíli, kdy my nebudeme schopni vlastně nějakým způsobem nastavit tu komunikaci správně a nastavit hodnotu faktů, že fakta opravdu existují a je něco jako objektivita, tak do budoucna si opravdu otevíráme pole možností různým ať už zahraničním nebo vnitropolitickým hrozbám.“

Mladá žena rovněž (jak jinak) hájila práci CTHH (Centra Tvorby Hodnověrných Hovadin - a parádních obrázků)

„Já si myslím, že zatímco jsme viděli na Twitteru z Centra, tak tam není, že by opravdu vypínaly weby nebo že by se zaměřovali na nějakou nedejbože šikanu provozovatelů těchto webů, spíše jde o to upozornit, že některé zprávy jsou na hranici toho, kdy ohrožují vnitřní bezpečnost státu, kdy mohou ohrozit demokratické fungování nějaké západní, prozápadní směřování této země, které je ukotveno v nějakých našich strategických dokumentech, takže v tuto chvíli si myslím, že je role státu opravdu ten diskurz trošku korigovat.

A něco málo z webu Open Society Fund o mladé uvědomělé pionýrce ukotvené v sorosových bohulibých idejích: Radka Pudilová vystudovala veřejnou správu se zaměřením na globální média a komunikaci na Central European University v Budapešti a Blízkovýchodní studia na SciencesPo Paris. Do nadace přichází z České rozvojové agentury, kde se věnovala rozvojovým projektům na západním Balkáně. Pracovala také pro think tanky věnující se rozvoji občanské společnosti v oblastech globálního Jihu a efektivnosti rozvojové pomoci. Má ráda filmy, Blízký Východ a nové technologie.

Vskutku ideální prototyp a kariérní profil novodobé svazačky, která (na rozdíl od nás) ví, čeho nám (zejména za naše peníze samozřejmě) třeba.

Autor: Tomáš Vyoral | středa 13.9.2017 11:29 | karma článku: 45.73 | přečteno: 4376x

Další články blogera

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma článku: 29.64 | Přečteno: 788 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 1095 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma článku: 34.27 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma článku: 38.49 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 24.10 | Přečteno: 2744 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.83 | Přečteno: 341 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 789 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4749

Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...