Drahoš, Fischer, Bek. Nechtění neElitáři a nePapaláši jako trumfy TOP 09. Nesmějte se jim!

14. 06. 2018 14:27:11
TOP 09 představila své "trumfy" a "hvězdu" do senátu: neúspěšné prezidentské kandidáty Jiřího Drahoše a Pavla Fischera a rektora MU Mikuláše Beka. TOPka je prý neelitářšká a nepapalášská. Tak se na ty jejich beránky podívejme.

Říkám si, zda je více mimo EUfilní TOP 09, nebo tuzemští novináři. Když jsem si přečetl některé dnešní titulky, tak jsem padal smíchy. Podezírám dokonce ony hlídací psi (nebo poslušné mopslíky?) z jobovek, nebo již notně limitovaného intelektu. Posuďte sami.

Bek, Fischer a Drahoš. TOP 09 odhalila trumfy pro senátní volby (iDnes.cz)
TOP 09 sází na neúspěšné prezidentské kandidáty. Hlavní hvězda Drahoš na tiskovku nedorazila (seznamzpravy.cz)

Nevím, zda nezapomněli dát "trumfy" a "hvězdu" do uvozovek, pak by to smysl dávalo. Jinak takové "trumfy" bych při kartách nepřál ani soupeřům... Směšnost svým slovům tradičně dodal již tak komický EUsoc soudruh Jiří Pospíšil, předseda TOP09, který podle iDnes uvedl: „TOP 09 je zárukou demokracie v Česku, chráníme evropské hodnoty a nezahráváme si s populismem a demagogií. Nejsme elitáři, papaláši ani oligarchové. Nabíráme druhý dech. Žádáme naše předešlé, ale i nové voliče o důvěru. Umíme politiku a víme, co dělat na všech jejích úrovních. Osud naší země nám není lhostejný. Postavíme se za vás, ale také za tuto zemi."

Nejsme PAPALÁŠI a ELITÁŘI? Ale, ale, nelžete si do kapsy a nám plebsu do očí v přímém přenosu...

Takže oni neelitáři a nepapaláši, kteří do jednoho mají strach z "diktatury referend", jak krásně tento terminus technicus ve svém projevu 17. 11. uvedl páně neelitář rektor Mikuláš Bek.

Jirka (Nevím) Drahoš - neelitář a nepapaláš
Český vědec, chemik, vysokoškolský profesor, svého času předseda Akademie věd ČR, neúspěšný (navzdory bezprizorní mediální podpoře) kandidát na prezidenta. Za bolševika (byť nestraník) vyjížděl akademicky na stáže do Německa nebo Brazílie... Nyní velký komunistobijec, byť za minulého režimu "není dochována" ani hláska proti. Byť vědec a chemik, na "vědecké" důkazy v realitě moc nehledí, neb papouškuje, co mu řeknou loutkáři (třeba ex-diplomat a "USA agent" Petr Kolář - o tom, jak si Drahoše vyhmátl na prezidenta a jak ho naučil říkat, že patříme na Západ, jsem psal zde). Před časem podepsal neelitářskou promigrační (prouprchlickou) Výzvu vědců proti strachu a lhostejnosti (vyzvavedcu.cz)

Mikuláš (Diktatura referend) Bek - neelitář a nepapaláš
Vysokoškolský učitel, docent muzikologie na Filozofické fakultě MU a rektor MU, místopředseda České konference rektorů pro oblast vzdělávání, v roce 2006 na měsíční stáži v USA na pozvání americké vlády (mikulasbek.cz). Tento neelitář neodpověděl na můj otevřený dopis, který jsem mu posílal i osobně, kde jsem se ho ptal na některé pasáže z jeho projevu 17.11. na Albertově: Otevřený dopis rektoru Bekovi k proslovu z Albertova ve věci nejen "diktatury referend". Pošlu mu tedy svůj dopis znovu, když už, krom svých politických agitek, má ambici být senátorem.

Z jeho neelitářských a nepapalášských citací, na něž jsem prosil odpověď, například:

„Já myslím, že všichni tušíme, že svobodomyslná část české veřejnosti v posledních pěti letech utrpěla řadu neúspěchů nebo proher, že se nepodařila volba prezidenta, že nedopadly dobře ty či ony volby.“

„A přesto, že možná nebezpečnější než personální rozhodnutí je eroze představy o demokratickém vládnutí, eroze, kterou stejně tak způsobují koncepty firemního řízení státu, jako diktatura referend.“

„Zejména jsem přesvědčen, že se vyplatí investice, kterou česká společnost udělala do vzdělání. Českou společnost mění vzdělaní k lepšímu. A já věřím tomu, že demografická proměna, že sociální proměna české společnosti povede k tomu, že v příštích letech se nám bude, těm svobodomyslným, dařit lépe.“

Pavel (Macron/Havel) Fischer - neelitář a nepapaláš
Po neúspěchu v prezidentské volbě chtěl být stínovým prezidentem a jeho politickým vzorem je jeho spolužák Emanuel Macron (psal jsem ZDE), byl sekretářem biskupa Františka Lobkowicze, působil v Kanceláři prezidenta Václava Havla jako tiskový specialista, zástupce mluvčího a jako ředitel politického odboru, byl českým velvyslancem ve Francii a Monaku, byl ředitelem Ústavu empirických výzkumů STEM, nositelem monackého Řádu svatého Karla a francouzského Řádu čestné legie, byl předsedou správní rady Nadace Forum 2000, studoval třeba problematiku migrace a uprchlíků na Centre International de Formation Chrétienne v Ženevě a veřejnou správu na kontroverzní EUropské univerzitě École nationale d'Administration (E.N.A.) v Paříži.

Tak to jsou ti neelitáři a nepapaláši? Tak to jo, Jirko Pospíšile. Předpokládám, že kámoš Vašek Moravec vám je všechny pomůže řádně obhájit a zpropagovat!

Zdroje: iDnes, seznamzpravy, wikipedia, jiridrahos, mukulasbek, blogy autora

Autor: Tomáš Vyoral | čtvrtek 14.6.2018 14:27 | karma článku: 46.33 | přečteno: 4431x

Další články blogera

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma článku: 29.64 | Přečteno: 788 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 1095 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma článku: 34.27 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma článku: 38.49 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 307 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 453 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 605 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2794 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4749

Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...