Smetana a výslech Ponerových. Utopili koťátka? Ne, jen šili Zemanovým. A co selfie, Emmo?

16. 09. 2019 14:11:11
Nejtragičtější příklad moderátorky v naší kotlině i za hranicemi - naší galaxie. Platnější by zřejmě byla jako lektorka focení selfies nebo zpracovatelka kádrových posudků. Po památné prověrce Kusturicy výslech Ponerových.

Zcela nezapomenutelný a historický (ač spíše hysterický) je její rozhovor se známým srbským režisérem Emirem Kusturicou,o kterém jsem před dvěma lety psal zde také. Toho během rozhovoru na místo umění a filmového řemesla (představoval tehdy rovněž nový snímek), jak by člověk očekával, vyslýchala ohledně jeho politických názorů jak ryzí kádrová profilačka.

Šlapala po něm především v souvislosti s jeho (nikoliv negativním) pohledem na ruského prezidenta Putina, až už se Kusturica neudržel a Smetaně nakonec řekl: "Něco vám řeknu. Jste jmenována nějakým mezinárodním tribunálem? Protože už to není příjemné. Začíná to vypadat, že jste se připravila na mě útočit svými politickými...Bombardujete mě otázkami, které absolutně nejsou mým oborem. Jsem amatérem ve světě politiky. Když vám něco řeknu a vy si s tím budete hrát, jak jste začala, můžeme tento rozhovor ukončit dříve (...). Ale nezdá se, že byste měla přátelský postoj k těm tématům. Je to, jako kdybych hovořil s někým z amerického ministerstva zahraničí, a ne s někým z České republiky." Čímž dle mého, ať už vědomě či nevědomky trefil Emmičku na hlavičku.

Kdo neplive nenávistí po prezidentovi, jakoby topil koťátka

Cizí řeči umí Emmča fajně, občas se na ni i dobře kouká, ale jen do doby než otevře ústa. To by pak člověk nejraději popadl nejbližší předmět, co má po ruce, a provedl si s sním lobotomii.

Nejnovějším důkazem jejího moderátorského umění, vyšperkovaného do takřka kádrovací dokonalosti, je rozhovor se sourozenci Ponerovými, kteří ušili nějaké oblečení pro prezidentský pár. To si totiž podle Smetany dovolili setsakramentsky moc! Ušití něčeho pro prezidenta a jeho ženu se pohledem v sametu pravdy a lásky oděné nenávisti rovná neodpustitelnému hříchu. Něco jako byste utopili koťátko. A to si Emma a její Bakalovic zázemí nemohlo nechat líbit!

Trapný příklad ideologické zaslepenosti, kterou nedokáže potlačit a korigovat

Sourozenci rozumně několikrát jasně uvedli, že z pohledu byznysu neřeší politiku, dokáží to profesně oddělit, ať už s tím či oním názorově souhlasí nebo ne. A podobně jako před lety u Kusturici místo, aby se Smetana dotazovala na jejich cestu směrem nahoru, úspěchy, neúspěchy nebo se poptala na rady začínajícím podnikatelům, řemeslníkům, tak se je snažila nachytat na politice.

Nepoučila se děvenka. Nadále je zcela zářným negativním příkladem pro všechny studenty žurnalistiky. Ti by se na ní měli názorně učit, jak trapně, hloupě a neprofesionálně působí ideologická zaslepenost moderátorky, která ji nedokáže v rámci své profese potlačit a korigovat.

Myslím, že by byla platnější jako lektorka focení selfies snímků nebo jako odborná zpracovatelka kádrových posudků. Poplatná je totiž dost.

O Emmičce jsem si dovolil psát taky například zde: Máma má Emmu. Emma má meme. Majstrštyk Emma Smetana - smutné selfie s hořící Notre-Dame

Autor: Tomáš Vyoral | pondělí 16.9.2019 14:11 | karma článku: 44.77 | přečteno: 3359x

Další články blogera

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma článku: 29.64 | Přečteno: 788 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 1095 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma článku: 34.27 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma článku: 38.49 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 23.47 | Přečteno: 2265 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.83 | Přečteno: 340 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 224 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 788 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4749

Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...