COVID-19: skvělé PR, demolice ekonomiky a nástup nových totalitních praktik

31. 03. 2020 10:09:11
Téměř 24 hodin denně jedno téma, strašák číslo 1 pro většinu zemí, podniků, sportovních událostí. Dezinfekce, roušky, karantény. Kdo to ve finále odnese? My všichni. Zadlužení, Big Brother chytrá karanténa, inflace či očkování?

Dovolil jsem si dát dohromady několik příčin a důvodů, jde prakticky o totéž, které lemují situaci posledních a také nadcházejících měsíců zaměřených výhradně na nový koronavir. Včerejšími slovy Ládi Větvičky: Pohadka o pokaženych netopyrach, keři zničili svět.

Ekonomická „pomoc“ formou „lepších, bezúročných atd.“ úvěrů

Státy, firmy, živnostníci (zejména ti střední a malí) se zadluží až po zuby. Bankovní sektor, potažmo velcí hráči (kteří nakoupí státní dluhopisy zemí) opět ještě více centralizují svou moc a udělají ostatní více závislými a ovladatelnými.

Likvidace středních a menších podniků/podnikatelů

Vzhledem k napojení na veřejné dotace, na jednotlivé vlády nebo díky oligopolnímu postavení na trhu nebude mít většina nadnárodních podniků a koncernů problém navzdory zjevně koordinované a ničím nevynucené odstávce (ač se mluví o nedostatku dodavatelských řetězců, u velkých koncernů jde prakticky nesmysl, neb mají sílu si dodávky vynutit) situaci přežít. Naopak živnostníci a menší podnikatelé půjdou na buben. Bude následovat další přesun už tak silně nerovnoměrného rozdělení bohatství směrem k nejvyšší špičce pyramidy. Navzdory proklamacím o údajně zcela opačných tendencích.

Inflace a pokles životní úrovně

Ať už nadnárodní nebo lokální podniky přenesou finanční ztráty plynoucí ze svých často uměle nucených odstávek do cen svých výrobků a služeb, které dopadnou na koho? No na konečné spotřebitele, tedy nás všechny. A tisknutí miliard eur a dolarů ze strany Evropské centrální banky a amerického FED přispěje ke znehodnocení současných úspor těch občanů, kteří snad myslel na budoucnost.

Očkování jako vysvobozen?

Myslím, že není překvapivé, že očekávám, že médii a politiky vyděšení lidé, boudou chtít sebe, ale hlavně své děti a své blízké naočkovat, jakmile se objeví vytoužená vakcína, o které se na svém Twitteru zmiňuje třeba Bill Gates. Významný je také potenciál nařízení povinného očkování proti „superviru“ ze strany státu.

Orwellův Big Brother a „chytrá karanténa

O chytré karanténě v posledních dnes slyšíme běžně. Roman Prymula má odstoupit z postu šéfa krizového štábu, aby se právě věnoval jen této agendě. Na základě dat mobilních operátorů a bank ohledně platebních karet budou moci určené orgány sledovat pohyb některých obyvatel, aby se zjistil kontakt s nakaženými. Prý jen a pouze po výslovném souhlasu. Ovšem v případě, že budete „sprostým podezřelým“, troufám si tvrdit, že bude právně vymahatelný a případně postižitelný sankcemi. A propos: ty tisíce lidí, které Prymula natrackuje spolu s nakaženým, který je potkal, mu souhlas dávat nemusejí, protože je to pro jejich dobro?

Nahrazení hotovosti?

Zavádění této tendence je tu už dlouho. V současné době možného šíření viru skrze bankovky krásná příležitost. Výzvy k placení platebními kartami zřejmě slyšel každý z nás. Kontrola a případná korekce online virtuálních peněz je trochu snazší, než těch reálných, jakkoliv zlatem nebo jiným drahým kovem nepodložených.

V konečném důsledku současná celosvětová koronavir akce směřuje k určité transformaci (ekonomik, společností, moci a síly jednotlivých zemí...), ačkoliv nevím, kterým směrem a v co.

Na závěr si dovolím položit vůbec tu nejdůležitější otázku: Nepřinesou bezprecedentní drakonická opatření a z nich plynoucí likvidace ekonomik/domácností daleko ničivější, drtivější a smrtelnější důsledky, než by byl reálně potenciál onoho „out of blue“ (z ničeho nic se zjevivšího) viru, který konečně přinesl dlouho vyhlíženou a nepřicházející krizi? Nevím, ptám se...

Tak takhle umírá demokracie... Za potlesku ve stoje (Hvězdné války)

Autor: Tomáš Vyoral | úterý 31.3.2020 10:09 | karma článku: 39.78 | přečteno: 2722x

Další články blogera

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma článku: 29.64 | Přečteno: 789 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 1095 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma článku: 34.27 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma článku: 38.49 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.00 | Přečteno: 97 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.05 | Přečteno: 239 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 142 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 15.05 | Přečteno: 350 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4749

Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...