Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dopis ISIS je obhajobou islámu. Mladá muslimka je rozčarována metodami ISIS, které se podle jejího přesvědčení s islámem neslučují, neboť muslimům škodí, ať už přímo či nepřímo.

Jedinci jásající nad porozuměním k naší kultuře, která je zcela evidentně odlišná, se ochotně nechali ovlivnit dvojím zopakováním textu: "Svým přátelům popřeju veselé Vánoce, ačkoliv jste se jim snažili ukrást tu radost. Nezapomenu jim popřát a dát dárek, nezapomenu si s nimi zazpívat koledy." (Zdroj: http://ghaleb.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=575611), jednou v perexu, jednou ve formě krátké vsuvky navazující na výčet přátel jiného vyznání, kteří jí v životě pomohli.

Byť mě původně rozhořčily, začínám chápet anonymy, které Eman obviňovaly z šíření islámu mezi spolužáky. Ona je zřejmě skutečně pevně věřící a činnost ISIS chápe jako útok na svou víru, který může přinést ohrožení svobod muslimů v evriopských zemích. Aby toto riziko ovlivnila, stala se teplickou aktivistkou a nově i blogerkou na iDnes.

0 0
možnosti
Foto

"... stačí mrknout na její fotografii ...".

Já to taky říkal doktorovi, kterej machroval před mladou sestřičkou a hned ve dveřích mne označil za typického hypertonika, aby pak zjistil můj tlak jak u miminka. :-) Taky jsem mu říkal, že mu příště pošlu fotku a nemusím na diagnózu čekat v nevábné čekárně přes 2 hodiny.

Víte, milý autore, jako mnoho vám podobných se dopouštíte zkratkovitosti a povrchnosti, o paušalizování a neznalosti ani nemluvě.

Já vím, máte pravdu, protože mnoho je s vámi. Jenže ono to "mnoho" v minulosti vedlo k lynčování, ukřižování a jiným způsobem usmrcení mnoha nevinných. Proč se zamýšlet, když pustit se jednoduchou se stádem se přímo nabízí a je to bez námahy.

2 2
možnosti

Že je "mnoho" za někým, dle mého neznamená, že má pravdu. Aneb "i kdybych byl v menšině čítající jeden prvek, pořád to neznamená, že nemám pravdu". Mimochodem, chcete říci, že médii, politiky a "celebritami" tlačený moloch "multikulti", "hatefree", "pravda a láska", "protežování menšin" je minoritním proudem?

6 1
možnosti

Hnusnější blitky jsem o Vánocích ještě nečetl.

Že vás hanba nevylíská...

3 21
možnosti

Doufám, že jste si už pár facek dal.

7 0
možnosti

K30a76r42e56l 50B46o10č44e25k

24. 12. 2016 16:54

No, jestli někdo napíše podobný blog na Vánoce, tak to hodně o něm vypovídá. A o jeho karmovačích taky Rv Tak hlavně pak přejte plný nenávisti pokoj všem lidem dobré vůle...

7 24
možnosti

Nenávist, milý pane, není na naší straně. Křesťanské náboženství nám nenávist k bezvěrcům nepřikazuje. Ale v Islámu je to jinak. To jste ještě nezaznamenal?

6 2
možnosti

J12i11ř10í 24N83o49s12e86k

24. 12. 2016 16:10

Tomáši, veselé Vánoce.

Píšete výborně a bohužel po pravdě.

Tak vydržme i v příštím roce.

22 5
možnosti

Diky. Vam taky stastne a vesele!

1 0
možnosti

Vzhledem ke skutečnosti,že nemáte žádný důkaz,kterým by jste potvrdil-či vyvrátil tvrzení,že Eman Ghaleb nenapsala dopis také v arabštině, je celý článek jen obyčejný hnůj nevhodný na dnešek.Rv

Ačkoli se s vámi shodnu,že tu také nechci masu nelegitimovaných ilegálních osob bez dokladů a otisků prstů jsem rád - i jako xenofob - za každou Ghaleb,která má oproti mužům muslimům větší koule něco veřejně vyjádřit a nenechat za sebe vyjadřovat Hollany a Dienstbiery.

Až se bude lámat chleba,budete ještě děkovat všem slušným muslimům,kteří se dobrovolně chtějí přizpůsobit a uzavřou spojenectví v boji proti těm neslušným. Namátkou třeba Hatem Berezouga-který dlouhodobě kritizuje HateFree iniciativu a radikální výklady Islámu.Ahmed Murabet,který obětoval svůj život při obraně redakce časopisu,který zasměšňoval jeho víru.........

Z taktických důvodů v budoucnu bude Evropa potřebovat silného spojence proti radikálním formám Islámu a asi se shodneme,že v současném vedení EU ho nenajdeme a vytlačit několik miliónů lidí silovým způsobem je naprostý nereálný nesmysl,který by posílil řady IS.

6 16
možnosti

Ano. Máte pravdu. Stačilo podobný dopis aby zaslala na ambasádu Saúdské Arábie, Kuvajtu a podobných. V rodnému jazyku jej rozšířit na internetové stránky isis nebo mešit v západní Evropě. Jenže to by bylo sebevražedné. Její milrumilovní soukmenovci by ji asi zavraždili.

20 1
možnosti

J31a53r91a 19R32a57n78k

24. 12. 2016 19:08

Panove, uklidnete se, " ötevrene dopisy" se takhle pisi po celem svete, jak jinak by se dostaly k lidu obycejnemu? To by je pak patricny konzulat zverejnil? Proc jste nepratelsti k divce, ktera pise naprosto normalne a jednoho dnes mozna bude stat vedle Vasi postele jako Vase lekarka. Neprehanejte se ve sve nenavisti ke vsemu.

5 10
možnosti

M32a30r67t11i53n 35L87a81c81o

24. 12. 2016 13:35

Svojim priateľom želá veselé Vianoce aj:

http://www.usmbooks.com/images/AK/AK278B1.jpg

1 1
možnosti

A jen tak mimochodem: mladý pane Vyorale, přeju pěkné sváteční chvíle a děkuju Vám za rozjetí Vašeho blogu, Už jsem to jednou napsal - vy si děláte tu práci i za mne. R^

Tak zatím. :-)

10 4
možnosti

Ja diky za cteni i za prani! Vam take jen to nejlepsi.

0 0
možnosti

Clovece vy jste prilis zbabely i na to, abyste pojmenoval to, ceho se bojite nebo co nenavidite. Zmuzete se jen na klise typu "satek mi nevadi, ale kde TO skonci?" ci "respektuju pravidla zeme, ve ktere ziji" nebo "podivejte se na Nemecko". A co je TO, co ma podle Vas nekde skoncit? O jakych pravidlech mluvite, kdyz vyzyvate k jejich dodrzovani? Ta zena se satkem nejaka pravidla porusila? A Nemecko ci Italie? To jako myslite, ze se maji hure nez my kvuli toho, ze tam maji imigranty? Clovece vzdyt Vy byste sam z vdecnosti polibil tu nejspinavejsi uprchlickou bosou nohu, kdybyste dostal moznost se narodit v Nemecku nebo Italii, to mi verte. Jenomze vy se zmuzete jen na naznacovani, poukazovani a vyhrozovani. Nemate ani koule na to rict " nenavidim muslimy". Sice bych s Vami nesouhlasil, ale aspon byste vyjadril nejaky nazor.

5 29
možnosti

Vyjadruji nazor. Neni pravda, ze nenavidim muslimy. Nenavidim invazivni neprizpusobivost a pozitivni diskriminaci mensin (v tomto pripade hostu) na ukor puvodnich obyvatel - a je mi jedno, zda je to krestan, muslim, zid, budhista. Ze je v soucasbe dobe problematika spojena s migranty muslimskymi je vec druha. Myslim, ze muzete onuonuve problematiku ve zminenych zemich videt na kazdem kroku. Hoek. Dnes koncim. Stastne a vesele.

20 3
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik