Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Válka by solidaritu samozřejmě opravdu posílila. Ale solidaritu uvnitř národa. Ale rovněž by posílila odhodlání hnát vetřelce. Takže pan redaktor se kromě toho že je to zrůdička i věcně mýlí. S uprchlíky by solidárnost zcela jistě nevzrostla, pouze s krajany.

.

Je to jako si představit situaci, že by nyní chtěli všichni lidé odcházející z Ukrajiny, například do Sýrie a čekali by, že válka Syřany naučila být solidární s těmi Ukrajinci, kteří by tam přišli. To je přece naprosto absurdní úvaha - ten redaktor je ještě k tomu poměrně chudý duchem.

0 0
možnosti

Na Novinkách jsem si přečetla článek, že jakýsi německý ministr varuje, že v Africe je připraveno 100 milionů migrantů, aby dorazili do Evropy. No, tak to bude velice zajímavé. Jelikož Evropa se ještě nerozhodla, zda je vůbec ochotna - ono to zase tak těžké není - rozlišovat mezi obyčejnými ekonomickými migranty, jakých je ale naprostá většina, a skutečně potřebnými uprchlíky, jakých už zase tolik není, a nejspíš už momentálně ani moc nebude. Ledaže budou prchat příslušníci Islámského státu s rodinami, a mám obavy, že EU ve své zhůvěřilosti se bude chtít postarat i o ně, jelikož by jim v zemích odkud utíkají, hrozila smrt.

3 0
možnosti
Foto

H64a97n85a 62V38l85k69o96v46á

18. 6. 2017 21:34

Evropa se jakože rozhodla. Nicméně když se někoho rozhodne vrátit, není schopna ho na svém území najít.

9 0
možnosti
Foto

Nadřazená a nařvaná "poučná hyperbola" (tedy dle jeho vlastního tvrzení) soudruha redaktora ČRo Radiožurnál o potřebě výchovy solidarity Čechu s údajnými "uprchlíky" pomocí války se zjevně moc nevydařila.Rv

Domnívám se, že ho jeho rodiče nejspíš (jak se v takových případech přiléhavě říká) "málo řezali".

24 0
možnosti

ˇkoda času, taková iracionální blamáž, vědomá a svévolná manipulace s výkladem metafory je mnohem nebezpečnější než omyl, nebo nevědomost. Podle vašich blogů je každému jasné, že skutečným válečným štváčem jste vy. Myslící člověk vám na ten nesmysl neskočí.

4 28
možnosti

mělo být Škoda ...

0 13
možnosti

Kdyby byla válka tento inteligent by vyrazil s kopretinou a vlídným slovem. Užitečný idiot který šíří propagandu. Mimochodem toto rádio stále nazývá migranty jako uprchlíky. Takže jakmile začnou tu svojí písničku o záchraně uprchlíku u břehu Libye je jasné že zase budou lhát.

19 0
možnosti

Takových expertů jsou veřejnoprávní média plná. Za veřejné peníze si tady vedou své války

24 1
možnosti

Po přečtení časti diskuse mám dojem, že jsme se vrátili do let už dávno minulých. Tedy hodnotit zaměstnání a společenský přínos blogera.hodnotit, co je prospěšné zaměstnání, co ne. Každé zaměstnani, které se na trhu uživí je prospěšné, to ale komousum a bolševikům nedochází. Prospěšné není čerpat dotace, být závislý na státu v komerční sfere (kam sorryjako ale rádio a televize patří). Už jen čekám na hodnocení původu, pak by mohla následovat rasa a vyznání. Nechutné.

14 0
možnosti

Hlavně, že vy nikdy nikoho podle ničeho neposuzujete ;-D vy jste korektnost sama.

2 17
možnosti

Abych se taky přidala k diskuzi. Docela mně začíná silně vadit to neustálé propírání ,minoritou humánních sluníček ,chování většiny onálepkované jako xenofoby.

Proč se konečně neobjeví článek podložený ověřitelnými fakty a tom, jak to za dva roky imigranti za vydatné pomoci domácích zvládli v Německu? Kolik jich pracuje, nenárokuje si žádné dávky sociální pomoci a snad ani byt?

To by nás určitě přesvědčilo .

Místo toho se dočtete, že stovka maskovaných mladých imigrantů ve Švédsku zmasakrovala policii.

Takovým jako "pan redaktor" doporučuji batůžek a běžte osobně a vlastnoručně pomáhat běžencům. Pak nás ( tak po roku ) můžete poučovat.

38 0
možnosti

Vy jste již za horizontem akutečnosti v oblasti nesmyslů. Naposledy i u nás krajské volby jasně ukázaly, že radikální xenofobové žádnou většinu netvoří; to jsou jen šílenecké místní představy. ;-D

2 28
možnosti

R^Když se tady řešilo odejití zaměstnance ambasády, protože jeho manželka si na twitteru pouštěla hubu na špacír, tak spousta lidí měla jasno. Je to veřejný zaměstnanec a jeho žena se takhle vyjadřovat prostě nemá,hotovo.

U zaměstnance veřejnoprávního média by to mělo platit podobně. Vyjadřovat se tak,aby to nebylo použito proti tobě. Já nevidím problém ve zveřejnění informace, že je placen námi i když se vyjádřil v soukromém prostoru. Jen blbec si může myslet, že se to neobrátí proti němu.

I kdyby to byla soukromá osoba,pan novinář se klidně teoreticky mohl dopustit i trestního jednání. Jak dopadla ta slovenka,která vyhrožovala smrtí muslimům? V čem je rozdíl ve schvalování války v ČR?

24 0
možnosti

Pokud si opravdu myslíte, že jde o schvalování války, podejte trestní oznámení. Samozřejmě nepodáte nic, jenom plkáte, protože každý právník by vám vysvětlil, že s vaším výkladem nemáte žádnou právní šanci. Ale tady si můžete beztrestně plivnout, to je príma, že?

0 23
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS