Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorkou první části článku je Sarah Boseley z Guardianu, věnující se otázkám zdraví, obezity, atp. Získala ocenění za mapování stavu AIDS v Africe. Na jejím článku mi nepřipadne nic divného, myšleno je to dobře. Chce ušetřit zdravotní systém EU včasnou prenatální péčí například v uprchlických táborech. Ale kde by se tam vzala? Upozorňuje pouze na určitý společenský problém.Napsáno to být může a má být, ale srovnávat tuto žurnalistku s Mengelem mi připadne uhozené.

0 0
možnosti

Podle reakci zdejsich diskuterek se domnivam, ze zadna z nich neni matkou. Zadna matka by nemohla diskutovat tak, Jako tyto damy.

0 1
možnosti

.... a co říkáte na diskutéry, tedy na pány,- otce?,- .... si pište že otcama sou!!

1 0
možnosti

Bože, to je snůška nesmyslů. Ani kdybych tu rodinu neznal, jakože znám, tak povolávat se na časy dávno minulé XIX století, mi přijde zcela nepatřičné.

Barbara Coudenhove Kalergi, přezdívaná jako rudá hraběnka, pro její příklonnost k

sociální demokracií, byla z Čech vyhnána, stejně jako její nejmladší bratr Michael.

Oba jsem měl možnost poznat ve Vídni.Co se jejich předků týče, oba měli na některé otázky odmítavé postoje.

Ale vidím, že se to tady klasifikuje jinak. Hurá na Kalergiho! Přitom je to nesmysl.

Lidé v devatenáctém století prostě uvažovali jinak, než dnešní mládež.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Coudenhove-Kalergi

2 2
možnosti

Barbaru Coudenhove Kalergi jsem poznal coby vynikajici zahranicni korespondentku ORF.

Otirat se o ni muze jen absolutni ignorant.

1 0
možnosti

Kalergi je jeden z neblahých géniů intelektuálního zla. "Praktický idealismus" je intelektuálsko-eugenicko-rasistický blábol, povýšený, pohrdavý a agresivně amorální, v ekonomických a technických pasážích zhovadilý, bohužel také použitelný jako návod k jednání bez ohledu na následky, k čemuž se ostatně na stránkách knihy nutkavě vybízí. Jakýsi Mein Kampf dnešní evropské "elity" i jejich předchůdců.

Odkazuji na německý originál tohoto veledíla:

https://archive.org/details/PraktischerIdealismus1925

Jde o stránky americké neziskové organizace Internet Archive se sídlem v San Franciscu, kdyby snad někoho napadlo, že jsou za tímto zdrojem pařáty Kremlu (bolševiky si koneckonců soudruh hrabě pochvaloval jako novodobé komunistické rytíře ducha, o tom se raději mlčí - viz strana 33 originálu).

Ještě si dovolím doslova ocitovat z anotace knihovny (v knize jde o stranu 33):

"... chaos moderní politiky skončí tehdy, až se aristokracie ducha (rozuměj Kalergi a jemu podobní) zmocní mocenských prostředků společnosti ("střelný prach, zlato a tiskařská čerň") a využije je pro všeobecné blaho..."

Tak na tomhle ukončení chaosu se skutečně pracuje dnem i nocí, že?

Na závěr pár posledních laureátů ceny pojmenované po tomto gigantovi ducha: Juncker, van Rompuy, Tante "Kommen sie alle". Fuj.

7 0
možnosti

Už se vrátil. V podobě Vyorala;-D

6 4
možnosti

Já si spíš myslím, že péče o těhotné migrantky ohrožuje současné Evropany.

Mimochodem, kdyby se v Africe vše nechalo na přírodě, ne na doktorech, nebyl by tam takový problém v počtu obyvatel! Aspoň co vím, moje prababička měla 9 dětí! Dospělosti se dožilo 5 a z toho pak ještě 2 padlí v první světové válce. Prostě život byl přirozený.

10 0
možnosti

A to si představte, paní Beránková, že nějaký prasluníčkář, nositel Nobelovy ceny za mír z roku 1952 Albert Schweitzer, zřídil v roce 1913 z vlastních peněz nemocnici v Lambaréné. (Kdybyste tápala, tak Lambaréné je Africe.)

Jen na přírodě to v Africe nechtěla nechat ani dnes už legendární studentská expedice, která v roce 1968 vezla do Lambaréné léky. Podle dobového tisku jim tehdy fandil téměř celý národ...

2 6
možnosti

R^Díky za všechny vaše články. :-) Jsou trefné a vždy se zasměji. Jde ovšem o černý humor, protože témata jsou tristní, až k pláči. Ale pokračujte, je to naše zbraň. Je mezi námi hodně oponentů. Snažila jsem se v poslední době vyvěsit pár antiinženýrských a antidoktorských volebních plakátů a do pár hodin zmizely! Že by se tolik lidí na ty inženýrky těšilo ???

19 2
možnosti

Máte pravdu, paní Kraemerová, blogy pana Vyorala jsou veselé,

přímo k popukání.

2 2
možnosti
Foto

To jsou mi paradoxy, pane Vyoral..... Zatímco jurodivé Evropanky baží po domácích porodech, protože "porod přece není nemoc", Doctors of the World (neplést s Lékaři bez hranic) vyžadují lékařskou péči pro přišedší "nové Evropanky", často pocházející ze zemí, kde rodit v nemocnici je víceméně "zbytný přepych".

16 0
možnosti

R^ A kdo naučí budoucí inženýry, doktory ......pracovat????

20 0
možnosti

Asi dostanou oranžové vesty. A ti, co je už mají, Řehůřku, ti jim budou dělat mistry.;-D

15 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS