Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě by zajímalo, kdo tam třeba zrovna tu Sýrii bude pomáhat znovu budovat. Lékaře vysaje Německo, takže lékařská péče v Sýrii bude omezená. Inženýry vysaje Francie, takže rozvoj bude pomalý. Tím pádem perspektiva pro mladé tam bude malá, bude je to lákat emigrovat, nikdy se to nezastaví. Na většině území Sýrie se už nebojuje, západní státy by měli uzavřít nějakou dohodu s Asadem, že nikdo z vrácených nebude nijak postižen a Syřany šupem poslat domů budovat svoji zem.

9 0
možnosti
Foto

K několika naivním, co doufají, že nějaká pomoc, ať materiální či vzdělávací, něco vyřeší, tu mám jeden příklad.

Před lety byly v části Afriky povodně. Po čase tam zavítal reportér. Voda už opadla, ale místní obyvatelé stále posedávali v provizorních přístřešcích. I tázal se reportér, proč už nezačali s nějakou obnovou. A oni: my čekáme, až nám vláda postaví nové domy.

A jeden vtip:

Cestovatel přistane na ostrově. Ptá se obyvatel, čím se živí. - Kokosy! - A jak je sklízíte? - Zafouká vitr a kokosy spadnou! - A co když vítr nefouká? - Tak je rok špatné úrody.

Ale vážně: mentalitu tamního lidu nedokážeme pochopit. Nakonec, nemáme podobnou menšinu u nás? A ta tu má všechny možnosti. A výsledek?

14 0
možnosti

J44i91r59i 32B33o55r

20. 4. 2018 17:30

Tomáši,Tomáši vy jednou skončíte jako Mikolášek.

P.S. Mazat netřeba.

4 1
možnosti

Kam Adam zmizel? Skoro se mi po jeho neomarxistech stýská.

1 0
možnosti

Já bych k nám zase přijal aspoň deset tisíc básníků.

Jeden skutečný, pan Vyoral, mi nestačí.

2 8
možnosti

Stando, už zase máte problém?

Problém s problémem ve své hlavě?

A Vy, Jirko, už zase hrajete si na plaze?

I vy, čerchmanti jedni!

1 3
možnosti
Foto

Je samozřejmě část z komplexnějšího rozumného řešení, které malý rasistický a omezený Čecháček těžko pochopí. Možnost legálně přicestovat samozřejmě nelegální imigrační cesty omezí. Navíc je zde možnost stanovit si podmínky, za jakých budou imigranti přijímáni.

Chápu, že to není to řešení, kteří si místní ustrašenci představují - nechat je pomřít na moři, nechat je pomřít za plotem nebo v táborech, případně je pobít aktivně, což by ustrašencům v důsledku vehnalo ještě větší vítr do kalhot, protože by to vedlo k ještě větší radikalizaci v Evropě.

Co ovšem jiného čekat od autora z Protiproudu nebo Rukojmí. Ruské peníze nesmrdí a postrašit nějakého důchodce od Cikárek je celkem snadná práce.

4 17
možnosti

na jedno řešení jste zapomněl, ať zůstanou doma, zúrodní půdu a žijí z toho, co si vypěstují, jenomže jednodušší je přijít okrást (prostřednictvím daní, které jsou používány na jejich komfortní život bez práce v Evropě)

18 0
možnosti
Foto

Říkám to odjakživa. Nic se nemá bořit. Jak by se nám za čas ty drátěné hraniční ploty pod proudem a hlásky s kulomety náramně hodily.

6 1
možnosti

Němci prostě stárnou a degenerujou, tak tam potřebují čistou DNA. nechte je být.

4 0
možnosti

Pozor, všichni Afričani k nám nechcou! To by bylo porušování lidských práv.

1 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik