Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Že exekutiva v Polsku rozhoduje o tom, jak mají soudit soudy a že v Maďarsku jsou prakticky skoro všechna média pod dohledem státu, za to podle Vás může taky ta zlá Unie?

Ono to nebude dlouho trvat a budeme pod vládou AB mediálně taky tam. Ale zase to odnese Unie, že?

Ach jo...

0 0
možnosti
JM

J23a29n53a 96M97a12l49a

8. 5. 2018 11:03

Souhlasím že diktátor může být zvolen i v řádných demokratických volbách , ale jen jednou protože ty další , mnozí z nás je pamatují , už demokratické nejsou a pokud vím tak v Maďarsku ,kde opět vyhrál pan Orbán , demokratické byly ...EURv

0 0
možnosti
JM

J22i10ř82í 64M11í79k42a

4. 5. 2018 10:58

Ohrožením demokracie se zdá být spíš samotné EU. Demo-cratos .. vláda lidu. Svobodné volby.

Dnes je ale moderní demokracii zaměňovat za "liberální demokracii", což je něco naprosto odlišného. U liberální demokracie jsou volby jen podružný element, který až tolik akcentován není. třeba viz. wiki o liberální demokracii. Delfíni nesmí brečet a všichni se musí usmívat na Eskymáky. Oni to odvedli už úplně mimo, že liberální demokracie musí uznávat jakési nedefinované morální hodnoty a sociální spravedlnost... no komunisti zvládli podobné ideologické hlášky mluvit hodiny.

Fskutečnosti demokracie jsou svobodné volby a tím to hasne. Média ale lživě říkají liberální demokracii demokracie. Proto vadí Orbán, protože vyhrál ve volbách. Proti vadí Trump, protože vyhrál ve volbách. Jim tedy nutně vadí tedy samotný princip svobodných voleb. Tedy kdo je tu vlastně proti demokracii?

2 0
možnosti
IH

V podstatě každá diktatura vzešla určitým způsobem z voleb.

Každá diktatura vedla naprosto jistě ke stagnaci a úpadku.

Proc by měli Teda svobodně zvolení politici Německa a Francie, chtít platit státy, které prosazují naprosto odlišné principy než s jakými jim jejich voliči dali mandát zastupovat jejich vůli? Proč? To mi vysvětlete.

0 0
možnosti
IH

Proč by měli Němci nebo Francouzi měli chtít platit země, které místo demokracie a dělby moci, kam patří v první řadě nezávislost soudnictví, se rozhodly směřovat k autoritářství? Proč?

0 5
možnosti
JM

J62i15ř66í 66M16í64k71a

4. 5. 2018 10:53

Imho jen citujete mediální věty. "ohrožení nezávislosti soudnictví"... "směřování k autoritářství".

Když jsem zkoumal fakta kolem té změny polské Ústavy, nikde tam nic takového není. Dokonce čeští odborníci na právo říkají, že ta Ústava je vlastně v pořádku. Že jsou jen nejistoty kolem toho, jak bude vykládána.

Či-li celá ta aféra se jeví být úplně smyšlená a jsou nám vkládány už připravené věty, které jste teda napsal. Články v médiích už ani nezmiňují, z čeho vlastně takové vývody čerpají. To jsem si musel dohledat ve starším článku z roku 2012, kdy tu Ústavu měnili. Přidali tam do preambule tři čtyři slova o obraně národních hodnot.

8 0
možnosti

Dotace jsou zlo. Dotace korumpují a zotročují. Dotace křiví lidi i vztahy.

10 0
možnosti
LC

A bez dotací by náš státní rozpočet byl bez problémů když ne přebytkový, tak vyrovnaný.

0 0
možnosti
JL

S hrozbami z Brusele by si představitelé dotčených zemí měli hrdě vytřít zadnice. Žili jsme před dotacemi, budeme žít i po nich. Beztak tahle hojně zneužívaná zhůvěřilost jen křiví tržní prostředí, korumpuje a opravdu účelně využito je pravděpodobně minimum z rozhazovaných miliard. Chápu takový příspěvek na čističky, kanalizaci, modernizaci nemocnic, ale prachy vydojené z Evropanů by neměly jít na podporu něčích soukromých zájmů (že, pane Babiši, Polívko a spol.)

15 0
možnosti
PB

....... mňo, voni si sou nějak moc jistí že to bez dotací nepůjde (?),- šak nikdo z tech profláklejch lídrů EU nepočítá s tem, že by jim Viktor za odměnu mohl ten svůj plot zase strhnout a obnovit balkánskou trasu bez prověrek, bez záchytu, bez azylovejch středisek,- ....... zkrátka volnej průchod do tej láskyplné EU,- a to sa vyplatí !!!

6 0
možnosti
NS

Tak už chápu, proč Babiš tak vyvádí kvůli Peksovi. Zrovna teď je takové veřejné mezinárodní ukazování na jeho zlodějny krajně nevhodné...;-D

9 0
možnosti
JH

Pacholci, my Vám tuhle demokracii zařídíme, ať se Vám to líbí, nebo ne!:-)

13 1
možnosti
JS

Ještě nějaký rok a budeme opět volit manifestačně pod vedením těch srávných Rv. To jsme tu již měli soudruziEU!!

14 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik