Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem si ten rozhovor se Světlanou Witowskou přečetl a bohužel musím konstatovat, že ona to opravdu všechno řekla. Včetně toho "vtloukání do hlavy" i své touhy po "algoritmu pravdy". Cituji přímo z toho rozhovoru: "Byla bych ale hrozně ráda, aby za 30 let existoval nějaký algoritmus na rozpoznávání dezinformací. Abychom si ty informace jen hodili do počítače, a z něj pak vyjede, co je pravda a co ne."

Dokážu si představit světlé zítřky Světlany Witowské za třicet let - jako robotku, která lidem vtlouká pravdu do hlavy na základě algoritmu. To bude nádhera!

7 2
možnosti
Foto

Já tomu spíše rozumím tak, že si povzdechla nad tím, že spousta lidí dnes skutečně nedokáže rozlišit pravdu od zjevné lži, a protože si nedělá naděje (já také ne...) o tom, že by se lidská nátura v tomhle ohledu v budoucnu změnila k lepšímu, tak si dovolila pustit uzdu fantazie a řekla, že by něco jako "algoritmus" na pravdu bylo docela užitečné. Dle mého názoru neměla na mysli, že by všichni museli povinně házet údaje do počítače, ale že by se to mohlo hodit lidem, kteří tápou. Zdá se mi takové vysvětlení myšlenkového pochodu paní Witowvské naprosto logické a fakt, že ani pan autor, ani třeba Vy, jste její myšlenku nepochopily, jen dává důkaz tomu, že nějaký ten "algoritmus" na pravdu by se opravdu hodil...

1 0
možnosti

Pročetl jsem si diskusi. Je názornou ukázkou, jak si naši "demokrati" představují pluralitu názorů. Je evidentní, že nejsou schopni něco jako svobodný názor, na který má každý občan podle platné Ústavy ČR právo, vůbec připustit. Tato diskuse se nese ve znamení naprosté netolerance a nesnášenlivosti. Místo věcných argumentů (na které zjevně nemají) se tito "demokrati" nejen v této diskusi dopouštějí jedné podpásovky za druhou a chrlí zcela neodpustitelné hrubé urážky a dehonestace na adresu těch, kteří se snaží věcně diskutovat. Evidentně jsou tito soudruzi nadšení, když se ještě vzájemně podporují ve stupňování agrese vůči každému s jiným pohledem, resp. názorem. Je to hloupé a velmi dětinské.

Tito novodobí - nebo staronoví - bolševici zde předvádějí totéž, co bylo trendem celé 40 let trvající komunistické totality. Je neuvěřitelné, že si takoví lidé neváží svobody, kterou tu ještě přece jenom máme. Není však samozřejmostí, že s takovou tu dlouho zůstane. Všechno je to v lidech, bez pardonu, bez výmluv a bez svádění na druhé. Každý nechť si nejprve sám zamete před svým prahem - tak to dělají lidé čestní.

Tito "demokraté" nemohou být jinak než plně spokojeni s veřejnoprávním zpravodajstvím, které podobně jako oni pluralitě názorů rozhodně nefandí. Na rozdíl od nich si však TV ještě zachovává přece jenom určitou úroveň.

5 10
možnosti

Dříve za "zlatých" dob reálného socialismu komouši říkali demogracie(lidová), dnes je jejím hlavním poznávacím znamením, že slovo demokracie ve všech pádech a významech dávají do uvozovek, stejně jako ten oný nade mnou, který má v oblibě srovnávat dnešek s komoušskou totalitouRv

10 1
možnosti

Pokud redaktor označil Babiše za bývalého premiéra, pak to není lež. Pouze trochu předběhl dobu.

Stejně tak je správné označit Babiše za budoucího vězně.

2 4
možnosti
Foto

Josef Havránek II.

1 2
možnosti

pro Sputnik jak delany na objednavku

4 2
možnosti
Foto

Víte, co mě děsí? Že má takový manipulativní článek, plný polopravd a překroucenin tak vysokou karmu. Jako by Urválek vstal z hrobu a vzal do rukou klávesnici...

8 6
možnosti
Foto

Měl byste to, pane Kroupo nahlásit na ta správná místa a potom napsat článek, jak další bloger odešel jen vlastní vinou.

Vysoká karma přece nemůže být jen tak, musíte odhalit zdroj klikacího centra!

7 6
možnosti

Algoritmus na rozpoznávání pravdy a nepravdy, to je brnkačka.

Vyšším stupněm je algoritmus na rozpoznávání správných a nesprávných názorů.

Ovšem dokáže ho vytvořit pouze člověk se správnými názory. :-P

3 0
možnosti

J97i30r17k41a 83K93o33r66n

12. 2. 2020 11:58

Standa Náměsíčný zase řádí;-D;-D

11 7
možnosti
Foto

Pokud zde někdo řádí, tak jedině Vaše parta trollů.

Ani jeden příspěvek k tématu, pouze osočování a urážky.

8 4
možnosti
Foto

Kdyby existoval nějaký algoritmus na rozpoznávání lži, tak by nikdo neprošel jeho sítem? Kolik přihlížejících si trouflo vykřiknout: Král je nahý. A ten, kdo by to vykřikl, toho by ukřižovali.

3 4
možnosti
Foto

Lež či pravda, jak ošidné pojmy.;-)

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS