Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Vyorale, napsal jste to výborně! R^R^R^ Ale jak je vidět, covidhysterici a zastánci šikany nás občanů, jasně schvalující nastoupivší totalitu, nemají na to, aby Vás pochopili. Jsou to ti, kterým na budoucnosti nás všech včetně našich potomků zjevně vůbec nezáleží, i když by si to ve své zatvrzelosti a neschopnosti vidět souvislosti nikdy nepřiznali. Nazývají nás sobci a cyniky, ale ve skutečnosti do nás promítají SVÉ vlastní sobecké a cynické postoje.

Vaše pravidelné páteční komentáře velmi rád čtu a jsem rád, že jsou tu přece jenom lidé, kterým to myslí.R^

3 0
možnosti

Ale jděte.;-D Když je tu řeč o hysterii ..tou skutečně netrpím. Osobně jsem zastáncem spíše přirozené imunity. Nicméně respektuji, že když většina obyvatelstva cítí potřebu intenzivní ochrany, je v pořádku, že jim je poskytnuta. Jestli nejoptimálnějším způsobem nebo ne, jestli tak nebo tak ..to je jiná věc na jinou diskuzi .. ale když už se nějaká opatření vyhlásí, musí se zajistit jejich dodržování.

A od toho je tu přece policie aby dohlížela na dodržování pravidel a zákonů.. aby se lidi neokrádali, neničili cizí majetek, aby dodržovali pravidla silničního provozu a další pravidla, která mají chránit lidi. Dokud je to v rámci demokracie, je to naprosto v pořádku. Jestli něco považuji za hysterii, tak je to interpretace, že policie je nasazována PROTI lidem. Policie prostě slouží k prosazování zákonů, pravidel a opatření. Jinak by neměla přece žádný smysl. Jen takhle funguje civilizovaný svět. Žádné hlášky o tom, že lidem stačí jen něco pořádně vysvětlit a oni budou sami od sebe se chovat zodpovědně neplatí. Nelze vnímat společnost, pouze podle sebe, podle "vlastního sobeckého a cynického postoje". To je anarchie, a ta nefunguje.

Opravdu je potřeba chápat věci v širších souvislostech.;-)

0 0
možnosti

Bohužel to došlo tak daleko, že musí občany chránit před takovými ....jako jste vy. :-(

2 3
možnosti

Nejuspesnejsi zeme ktere dokazaly udrzet virus pod kontrolou, Jizni Korea, Taiwan, Izrael a snad i Nemci nemely zapotrbi pouzivat opatrenich tak drastickych. Proc a jak? Vysoka sebedisciplina tamnich obcanu! Pan, stejne jako kman, kdyz kazdy, absolutne kazdy! Tam by nenapadlo vysoke vladni uredniky jit na pivo do zavrenych hospod a takto davat nazorny priklad plebsu.

1 0
možnosti
Foto

Přísnost vládních opatření zmíněných zemí v průběhu času lze porovnat v tomhle grafu. Má to asi dva týdny zpoždění, takže tam není dnešní lockdown.

https://ourworldindata.org/grapher/covid-stringency-index?tab=chart&stackMode=absolute&time=2020-01-22..latest&country=CZE~DEU~ISR~KOR~TWN&region=World

1 0
možnosti

Já už se jenom usmívám nad dnešní zpovykanou generací. :-)

Jak všechno dramatizuje, prožívá a trpí všemožnými traumaty. Všechno musí být bezbolestné, bez obtěžování, bez námahy a nejlépe s asistencí psychologa;-D

9 1
možnosti
Foto

Je dobré, pokus se ty mladší generace budou umět bránit a jakémukoliv násilí se vzepřou.

2 0
možnosti

Tak mladý a přitom tak málo chytrý.

;-(;-(;-(

1 1
možnosti
Foto

Asi neznáte to přísloví, že: Chytrý napadne tvrzení, hlupák jeho autora.

7 0
možnosti

Zkomponujte o tom píseň...

2 0
možnosti

My starší jsme zocelení.

Policie (VB) a vojáci na hranicích nás také drželi doma, do světa jsme nemohli. Tak si to, pane Vyorale, v březnu vyzkoušejte. To se to h-ústy bojuje a všechno kritizuje. A cenu života známe, nemusíme se zavírat do Hamáčkových mrazáků, jak mně vzkazujete. Na hřadle bych si ráda ještě poseděla, přestože tam sedí občas i kapouni, kteří jen bojovně pokřikují a naparují se.

10 3
možnosti

Paní Foltýnová,

zažil jsem na vlastní kůži v minulém režimu své - se vším všudy. Avšak srovnávat, že jsme tehdy nemohli do zahraničí, s tím, že nyní vlastně "jen" nemůžeme za hranice svého města, je tedy pořádný nonsens.Rv

3 1
možnosti

Proti covidu 500 vojáků, proti občanům 5 000 a 26 000 policistů. Proti komu vláda bojuje?

To není proti občanům , to je pouze proti občanům Vašeho typu, kteří stát dovedli do této situace.

9 11
možnosti

Co je občan mého typu? Ten, který musí živit rodinu a strašpytle, kteří si myslí, že je spasí totalitní stát? Jste doufám zavřený ve sklepě nebo v mrazáku, abyste nikoho nenakazil. Zejména sebe :). Protože takový život se vyplatí!

6 1
možnosti
Foto

Já jsem si vždy říkala, že s vámi není něco v pořádku. Myslela jsem ale, že je to jenom jedním směrem. Teď vidím, že je to všemi směry.

Takže je to vlastně v pořádku.;-D

3 4
možnosti

Máte pravdu! Vláda popírá zdraví a bere lidem schopnost udržet se ve zdraví. Dobrou psychickou a fyzickou kondici se snaží lidem narušit strachem a domácím vězením. Využívá k tomu přehnané lži, morbidní příběhy a nereálná čísla. Vyděšení a zmatení lidé jsou pak vděční za to, že jsou na samotkách.

10 3
možnosti
Foto

Píšete nesmysly. On Vám někdo brání běhat okolo baráku? Nebo do schodů? Brání Vám někdo po každém kolečku kolem domu si vystřihnout dvacet kliků, třicet dřepů a padesát sklapovaček? Brání Vám někdo u toho všeho poslouchat meditační hudbu a hodit se do psychické pohody? Brání...?

8 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS