Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přijela k nám dalajLama, všichni mávat fáborkama

Tak k nám opět po čase zavítal duchovní vůdce „Jeho svatost“ dalajlama.  Vizáž babičky, sluníčková slova, názory marxisty kříženého s multikulti globalistou a finanční podpora kdoví odkud. A jako bonus trochu humoru a filosofie.

Asi mě odsoudíte za drzost a nedostatek pokory, ale vše zdůvodňuji níže. Na začátek musím zmínit spokojenost s tím, že zatím nemáme od EU nařízeny povinné limity pro počet lidí, kteří mají mávat tibetskými vlaječkami a klanět se návštěvě Jeho svatosti, ani povinnost dát si tibetskou nálepku na auto nebo na čelo.

Nevím, ale tak nějak se mi ten dalajlama moc nezdá. Vzhledem k propagandě čišící ze všech stran a ovládání nás (mas) to taky může být všechno trochu jinak, že? Jen pro zamyšlení: z čeho a z čího ten mírumilovný dědeček celý život žije v exilu? A nemá ten někdo nějaké zájmy?

K mým slovům o „vizáži babičky“. Když se podíváte na fotografie, tak podoba a láskyplná slova jsou dosti blízká. Navíc, když si „Jeho svatost“, coby morální autorita, může dělat srandu z vizáže jiného člověka – „překvapivě“ z Trumpa (iDnes, 23. 9. 2016), tak snad ode mě, jako od ne zrovna morální autority, šťouchanec snese.

Abych se ale vrátil k dalajlamovým myšlenkám a názorům řečeným během návštěvy ČR. Některé postřehy a střípky.

Dalajlamův marxistický pohled (stačí mrknout na Google)

Budu se opakovat, ale jak říká můj kolega: „Kdo ve dvaceti není levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá mozek“. Nic osobního vůči dalajlamovi, ale zkrátka, asi tak.

Dalajlama o migrantech

„Je to báječné, je třeba je přijmout a zabránit humanitární katastrofě, zachránit jim životy, uvedl dnes. Západní vlády by ale zejména dětem měly umožnit vzdělání, včetně výuky evropských jazyků, aby až se vrátí do svých vlastí, mohly pomoci je znovu vybudovat.“ (ceskenoviny, 17. 10. 2016) 

Zdá se, že "Jeho svatost“ má poněkud jiné informace, než většina planety. Nejsem si jist množstvím migrantů, kteří se vrátí do svých vlastí je „znovu vybudovat“.  A když už zmínil děti, bylo chybou, že neuvedl některý, dozajista pravdivý,  „Hluboký dětský příběh“, o kterém jsem se zmiňoval nedávno.

O globalismu a EU

„Mám sen o tom, že podobně jako Evropská unie bude moci jednou vzniknout Africká unie, Latinskoamerická unie, Asijská unie a pak unie všech sedmi miliard lidí.“ (Lidovky, 17. 10. 2016)

Dalajláma si může podat ruku s Frantou z Vatikánu (a s veškerým globalistickým establishmentem). Jejich (dle mě, na oko) bohulibý pohled je vskutku chvályhodný. Nicméně, realita, která tyto dvě "morální autority" spojuje, je taková, že ani jeden z nich není svými kořeny ani vazbami nikterak blízký Evropě (a nemyslím EU, k té možná nějakými zdroji vázání jsou), a tudíž si nejsem jistý, nakolik to s Evropou mohou myslet dobře.

O kultu zvaném Havel

„Nyní máme my odpovědnost udržovat a předávat jeho hluboké hodnoty, jsem o tom přesvědčen a také o tom, že Češi svého někdejšího lídra stále milují... Nikoli jen jeho jméno, ale jeho idea, jeho koncept musí dál žít.“  (Lidovky, 17. 10. 2016)

Chápu, že se jednalo o akci spojenou s VH, nicméně v zástupu laviček, zvonů, letišť, náměstí, bust (a nevím čeho dalšího) je třeba tento kult Čechům zkrátka vštěpovat a vštěpovat (o kultu Havel jsem se rozepisoval zde). Ale neříkám, že jsem proti všem Havlovým myšlenkám a činům.

To, že se u dalajlamy v rámci jeho návštěvy ochomítaly osoby typu Halíka, Bursíka, Pánka, Dusilové asi ani nemusím uvádět. Snad chyběl jen kníže, Andrew a Adriana a byli by komplet.

Za zmínku pak ještě stojí dalajlamova setkání, kontakty nebo známosti s poněkud „kontroverzními“ osobnostmi, jako jsou německý válečný zločinec Dr. Bruno Berger, horolezec a člen NSDAP a SS Heinrich Harrer nebo Asahar Šókó, vůdce chiliastické sekty Óm šinkrijó, který čeká na popravu za útoky sarinem v tokijském metru. Nejsme zodpovědní za lidi, s nimiž se setkáme, ale u duchovního vůdce a morální autority to v takové míře, s prominutím, trochu "smrdí“.

Závěrem jen, východní náboženství mi jsou od mala ze všech nejbližší (pocitově; i když obecný přehled mám, tak hlubší znalostí světových náboženství nedisponuji), Tibet byl pro mě posvátnou zemí a na vysoké škole jsem si koupil dalajlámovu knihu plnou jistě krásných myšlenek (musím si ji taky někdy přečíst). Rovněž jsem byl pro svobodu Tibetu, proti jakémukoliv útlaku jsem stále. Ale znamená svoboda Tibetu svobodu Tibeťanů? Vzhledem k dostupným informacím si nejsem tolik jistý. Tibet za lámů, zdá se, nebyl tak úplně svobodný, eufemisticky řečeno.

Konečně, kdo ví, jak je to ve skutečnosti s Jeho svatostí dalajlamou? Jedná se skutečně o pravdivý příběh boje za svobodu a lidská práva?

Autor: Tomáš Vyoral | středa 19.10.2016 12:31 | karma článku: 48,26 | přečteno: 17170x
  • Další články autora

Tomáš Vyoral

Bavorský model už jsme měli v roce 1939. A skončilo to koncentráky a miliony mrtvých

Bezprecedentní státní segregace a zvůle v rámci hry na covid vůči nepodvoleným (neočkovaným) jakkoliv třeba jinak zdravým občanům nabírá na obrátkách. Oznámení politruků o "bavorském" modelu přišlo symbolicky 17. listopadu.

23.11.2021 v 10:11 | Karma: 29,84 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vyoral

Vládní vakcinační propaganda „brutálními“ fotkami. Bude letáková kampaň a potisky triček?

Vláda za peníze občanů začne s novým "politickým školením mužstva" a vyvine další nátlak na očkování proti PR covidu. Skrze propagandistické HLP - hluboké lidské příběhy, respektive HLO - hluboké lidské obrázky.

7.11.2021 v 12:24 | Karma: 36,27 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Média

Tomáš Vyoral

Svrabčinová: Ti, co se neočkovali. Žádný z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni

V pravidelné relaci „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ zazněly nezvratné důkazy o pokřivených charakterech a nekřesťanských penězích, které vydělávají neočkovaní popírači. Poznáte je i ucítíte od pohledu.

5.11.2021 v 12:51 | Karma: 34,34 | Přečteno: 1559x | Diskuse| Média

Tomáš Vyoral

Neohygienička Svrabčinová: Na pisoár jen s antigenem, na mísu s PCR! A to i doma!

Pravidelná relace „Covidu čest aneb Soudružka Svrabčinová pomáhá a chrání“ přinesla několik novinek v represáliích HRY NA COVID, které budou aplikovány na nepodvolené (neočkované). Vše za potlesku bytostí známých jako novináři.

4.11.2021 v 15:50 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1537x | Diskuse| Média

Tomáš Vyoral

Za komančů jsme se bez papíru nedostali za hranice, za "demokratů" ani na pivo

Vakzine macht frei. Hra na covid a diskriminace nepodvolených (neočkovaných experimentální vakcínou) nabírá obludných rozměrů. Za jásotu drtivé většiny pologramotných mainstreamových jakože novinářů. Jinak pohrobků Rudého práva.

2.11.2021 v 17:56 | Karma: 41,02 | Přečteno: 1919x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:22

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Koudelka by mohl povýšit na generálmajora, generálem se může stát i šéf GIBS

23. dubna 2024  11:20

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka by mohl po roce povýšit z hodnosti...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik