Drtinová v bezprecedentním konfliktu zájmů coby člen správní rady Sorosovy neZiskovky!

Uznávaná novinářka Drtinová sedí ve správní radě Sorosovy neZiskovky OSF, v roce 2013 od ní obdržela novinářskou cenu. Sorosova OSF také sponzoruje Think Tank, jehož členku Drtinová přátelsky zpovídala v DVTV. A konflikt zájmů?!

"A ze všeho nejhorší jsou neZiskovky. Ty potvory vám vlezou všude," když parafrázuji Cimrmana.

Je s podivem, že jsem čirou náhodou narazil na informaci, kterou veškerá "nezávislá", "objektivní" a ta "správná" média zcela ignorují. Daniela Drtinová, jako jedna z nejrespektovanějších novinářek (nikoliv však mnou) totiž zaujímá místo ve správní radě pražské pobočky vlivné neZiskové organizace Open Society Fund miliardáře George Sorose (odkaz zde), která v roce 2015 z rozpočtu ČR získala 111,5 milionu Kč.

Říkáte si, nějaká správní rada bohulibé neZiskovky, co má být? Například na neziskovky.cz však píší, že jeden z cílů správní rady neziskové organizace je: Posilování pozitivního vnímání organizace na veřejnosti - PR! Bingo! Víte o větším konfliktu zájmů? Vlivný novinář a tlak na pozitivní PR - pozitivní renomé v médiích. Vždyť to je na úrovni Andreje Bureše, pardon, Babiše!

Stále pochybujete?

1. Ona paní Drtinová od této Sorosovy neziskovky (OSF) získala v roce 2013 novinářskou cenu, o níž řekla: "Skončila jsem v České televizi a nemohla jsem si představit důstojnější rozloučení s institucí, kterou mám ráda a ve které jsem strávila 21 let, než je tato cena." (odkaz zde)

2. A tato paní Drtinová pak třeba ve svém pořadu na DVTV PŘÁTELSKY zpovídala ohledně proruské propagandy (jak jinak) Ivanu Smoleňovou z (další neZiskovky) Prague Security Studies Institut (Think Tank číslo 1 v ČR, jak se chlubí na webu, který mimochodem není ani česky - jakkoliv jim jde o demokracii a dobro ČR), který právě Sorosova OSF sponzoruje (a jíž je Drtinová součástí). Celý rozhovor, hodný amatérů (z obou stran), zde. Není potom divu, že tento rozhovor o protiruské propagandě proběhl v takovém souznění. Neboť u nás existuje jen proruská propaganda a EU-USA pravda (jak jsem psal dříve s odkazem na Orwella; humanitární bombardování vs. smrtící - dle bombardující strany...)

Tomu se říká novinářská nezávislost a objektivita? A to jsem nezjišťoval, co další její hosté. Ač jsme již docela otrlí díky "objektivitě" ČT, tak toto je podle mě bezprecedentní konflikt zájmů! A nemusí být paní Drtinová apriori neobjektivní - ovšem novinářské ocenění z řad této nadace, post a sním spojené (jistě nemalé) finance, které paní Drtinové určitě nesmrdí, udělají své. A člověk je pak i podvědomě vděčný.

Kdyby vám to stále připadalo jako malichernost, tak na webu Sorosovy OSF se dočtete, že v roce 2015 získala ze státního rozpočtu ČR (tedy z našich daní) 111,5 milionu Kč! Babiš a další papaláši se chlubí každou ušetřenou korunou na úkor vlastních občanů a 111,5 milionu Kč vyhodí do luftu pochybné neZiskovce (co, dle vlastního webu, podporuje "aktivní občany" a "systémové změny"), která ty peníze v lepším případě neefektivně s masnou provizí přerozdělí, v horším případě využije ke svým politicko-multikulturně-globalistickým zájmům.

Zdůrazňuji, že jde pouze o můj skromný subjektivní názor.

Kroměřížská výzvo, pražská kavárno, budíčkáři, sluníčkáři, týdny neklidní herci! Proč, do kopyta, nesepisujete petice a nedemonstrujete teď? Protože právě odsud sosáte chechtáky na ty své novododobé spartakiády, estrády a barevné revoluce, no ni?

A co paní Drtinová a její objektivita? Neměla by se otřást jako zlatem nechráněná měna?

Sorosův OSF příjmy

 

Autor: Tomáš Vyoral | pátek 18.11.2016 10:11 | karma článku: 48,15 | přečteno: 16374x