Tomáš Vyoral

Všemocní ruští hackeři vládnou světu - CIA/FBI/NSA jsou buď jalové, nebo lžou

31. 12. 2016 14:33:06
Člověk aby s obdivem vzhlížel k umění ruských hackerů. Navzdory nejmocnějším tajným službám, jako CIA, FBI nebo NSA, která se neštítí ani odposlechů svých spojenců, dokázali týpci ze zaostalého východu nabourat "demokracii" USA.

Celá situace je dosti k smíchu (nebo spíše k pláči). Barack Hussein Obama spolu s veškerým mainstreamem neustále pokračuje (takřka bez pochybností) v obviňování (zaostalého a podřadného) Ruska z hackerských útoků a ovlivňování voleb. Ty zřejmě nedopadly, jak by se držiteli Nobelovy ceny míru líbilo. A důkazy k obvinění Ruska?

"Televize NBC dříve oznámila, že američtí zpravodajci "s velkou mírou pravděpodobnosti" věří, že kybernetickou kampaň proti americkým volbám řídil osobně Putin." (Novinky, 16.12.2016)

Americké zpravodajské služby se nejspíš drží známé fráze: víra hory přenáší. A na důkazy se příliš nehraje, podobně jako u zbraní hromadného ničení v Iráku nebo jako bombardování nemocnic a humanitárních konvojů v Sýrii (v Mosulu pak samozřejmě bez civilních obětí). Když se to hodí, tak presumpce neviny není třeba.

Co se týká hackerských útoků ze strany Ruska jako takových (nikoliv ve spojení s Putinem), tak tam USA s Husseinem Obamou nepochybují ani zbla. V rámci odvetného opatření již vypověděli 35 ruských diplomatů

Tyto kroky následují po opakovaných soukromých a veřejných varováních, která jsme ruské vládě dali, a jsou nutnou a adekvátní odpovědí na snahy poškodit americké zájmy způsobem, který je porušením zavedených mezinárodních norem chování,“ uvedl Obama... Postihy vůči Rusku za jeho „agresivní aktivity“ tím podle něho nekončí. (iDnes, 29. 12. 2016)

Špionáž a možné hackerské útoky s téměř jistotou probíhají na obou stranách barikády, nicméně zrovna "světový vývozce demokracie", který se neštítí špiclování svých spojenců (špiček EU), nikoliv pouze "oponentů" by měl mít tunu másla na hlavě. Na to se však již mediálně a politicky raději zapomnělo.

Když připustím, že by byly volby v USA skutečně zmanipulovány ruskými hackery (tuto aktivitu samozřejmě odsuzuji, by šlo o kohokoliv), pak by se jednalo zejména o další bezprecedentní selhání amerických tajných služeb a bezpečnostních orgánů (po falešných obviněních Iráku a po 11. září, kdy dvacítka Saudských Arabů s nožíky na koberce oklamala ty nejkvalitnější tajné služby a bezpečnostní aparát a díky rychlokurzům létání perfektně zasáhla dva mrakodrapy a Pentagon - z mého pohledu jednu z nejstřeženějších budov světa. Zcela logicky pak byl napaden Afghánistán - ač prakticky všichni, včetně Usamy, byli Saudové.

Právě tajné služby by měly nést odpovědnost a být dle zásluh potrestány. Vzhledem k tomu, jakými pravomocemi tyto instituce disponují.

Tak jako tak, mně osobně z tohoto humbuku vycházejí dvě možnosti: buď jsou americké tajné služby vskutku jalové (a ruští hackeři skvělí) nebo opětovně světu lžou.

Ještěže my máme na slovo vzatého odborníka a reka bojujícího s ruskými dezinformacemi Jakuba Jandu (o jeho pornoseznamu 39 nevhodných webů píši zde), který nás ochrání před proruským vlivem. Alternativní média již má v malíku, tak se třeba brzy zaměří i na analýzu všemocných ruských hackerů.

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 48.07 | přečteno: 12399 ×
Poslední články autora