ČT si za 12 milionů (našich peněz) zaplatí propagandu, abychom baštili propagandu její.

Další orwellovský skvost posledních dní. Zdá se, že i sama Česká televize tuší, že jejímu zpravodajství už věří leda somár, a to ještě po kompletní lobotomii. A tak si na ovlivnění veřejného mínění sehnala 3 PR agentury.

Vskutku spásný nápad. Za 11,7 milionu korun daňových poplatníků (iDnes, 15.2.2017) trochu propagandy na neposlušné Čechy (pitomce, co stále něco hledají mezi řádky). (Ne)překvapivě zatím celá naše garnitura mlčí... a jeleni se pasou. Ač, dle mého názoru, má za tento nápad a jeho realizaci vedení ČT co vysvětlovat. Případně by ČT měla být zbavena vějičky veřejnoprávnosti a my všichni "martyria" koncesionářských poplatků, kterými sami sobě platíme propagandistickou mašinérii.

Přitom by stačilo tak málo. Informovat veřejnost ve svém zpravodajství objektivně a vyváženě (v rámci možností) a nebýt prodlouženou rukou a hlásnou troubou EU. Kdyby blbost nadnášela, tak je ČT se všemi svými "rádoby" moderátory a experty již na Měsíci (na rozdíl od někoho opravdu).

Médium jako takové - zejména veřejnoprávní, které má prakticky neomezený dosah - si své PR (vztah s veřejností) díky vlastnímu obsahu vytváří z velké části prakticky samo

Problém je v tom, že stačí pustit ČT prakticky kdykoliv a vždy slyšíme jen jeden správný pohled, který je nám bezostyšně posouván moderátory i jejich soudruhy "experty". Goebbels hadra.

Neskrývané stranění v neprospěch Brexitu, v neprospěch Trumpa (jako širší volební tým Hillary Clinton se ČT skvěle osvědčila, jen malinko přes čáru); Rusko, Putin a jeho všemocní hackeři jsou ďáblové (psal jsem zde)...Uprchlíci jsou vděční inženýři, lékaři, ženy a děti především ze Sýrie, ač vypadající jako jeden mladý a silný africký muž (psal jsem zde)...Evropské hodnoty s odborníkem na pornoseznamy Jandou (psal jsem zde) jsou nepostradatelné...Havel, Dalajláma, Schwarzenberg či Herman se svým strejdou jsou nedotknutelní (sloni v porcelánu).

Končím prozíravými slovy Karla Kryla:
"Jedu misku v denním tisku na rozličných rovinách,
opiátu do salátu v televizních novinách.
Trocha lhaní na snídani, větší porci k obědu,
v komentáři sedmilháři upatlaní od jedu."
(Jedůfka)
 

 

Autor: Tomáš Vyoral | čtvrtek 16.2.2017 14:42 | karma článku: 46,48 | přečteno: 3552x