Tomáš Vyoral

Promigrantská agitka ústy TGM – další jobovka držitele novinářské ceny

12. 03. 2017 14:17:19
Masaryk by prý poukazoval na naše obohacení uprchlíky, soudil by se s Konvičkou, varoval by před rozpínavostí Ruska a jeho propagandou. Tvrdí to novinář Luděk Navara na aktualne.cz. Drzost či blbost? Hlavně, že Masaryk v peněžence

Přijde mi jako drzost, že někteří jedinci se neštítí v rámci té správné (v tomto případě muslimské) propagandy vzít do huby (resp. do pera) kohokoliv, třeba už i prvního československého prezidenta. Pozoruhodnosti tomu dodává fakt, že právě papírky s Masarykem mohou stát za některými takovými agitačními traktáty (ale netvrdím, že stojí).

T. G. M. na aktualne.cz ve jménu promigrantské propagandy, alespoň podle mě, naprosto bezostyšně zneužil novinář, publicista a spisovatel oceněný novinářskou cenou K. H. Borovského Luděk Navara.

T.G.M. by se dnes soudil s Konvičkou. Volali by na něj, že má raději muslimy než Čechy, píše v titulku.

Nikomu neupírám názor, nicméně od zkušeného novináře (publicisty...) bych čekal více sebereflexe a respektu. K dobru budiž, že komentář je právě zařazen v rubrice "názory", což často nebývá pravidlem.

„Podívejme se,“ píše Navara, „jak by to vypadalo, kdyby takový Masaryk třeba žil dnes.“

"Takže by (Masaryk) třeba:"

1. „zařídil stipendia na univerzitě pro nějaké nadané uprchlíky ze Sýrie a Libye, aby ukázal, že uprchlík může společnost obohatit, nejen ohrožovat. Lidé by proti tomu samozřejmě protestovali – protože taková stipendia by měli napřed dostávat Češi, že.“

Pro autora asi překvapivě, ale ano. Nejprve přeci člověk pomůže nejprve své rodině a přátelům, pak řeší pomoc ostatním, spoluobčanům, cizincům. Zejména pokud je zřejmě, že válkou zkroušení chudáci je trochu stará vesta. O obohacení společnosti prostřednictvím "psychicky deprivovaných" chudáků zužovaných válkou slyšíme prakticky denně ze Švédska, Německa, Francie... Pan Navara asi na mysli ona nesčetná znásilnění, vraždy, vysávání občanů skrze sociální dávky, zapalování kde čeho a teroristické útoky.

2. „uspořádal sérii přednášek o islámu, vysvětloval by, že náboženství samo o sobě není nepřítelem, ale že těmi nepřáteli jsou konkrétní lidé. Rozhořčení Češi by ho za to mnohokrát vypískali, uspořádali by sérii demonstrací, nakonec by šli skandovat pod okna jeho bytu.“

Náboženství samo o sobě možná nepřítelem není (u islámu by to vydalo asi na doživotní debatu), nicméně náboženství vždy praktikují lidé - a pokud pochází (v neudželném množství) z naprosto jiného kulturního prostředí s jiným hodnotovým i genetickým fondem a zjevným nezájmem o přizpůsobení se - pak je to problém. Povídejte Římanům, že se nechali jen kulturně obohatit Barbary. A demonstrace v dnešní době pořádají jiné elity: viz Bradyáda, umělecké týdny neklidu nebo vzdělaní demokraté po volbách v USA.

3. „soudil by se s Martinem Konvičkou a spor by se vlekl, protože veřejnost by byla samozřejmě na straně Martina Konvičky, neboť Masarykovi by nerozuměla. Říkali by o něm, že má raději muslimy než Čechy. A kdy by soud rozhodl? Soudit se v Česku je na dlouhé lokte, znáte to...“

Tohle snad ani netřeba komentovat.

4. „varoval by před rozpínavostí Ruska, protože jak se říká: Rus miluje vše, co je slovanské, protože to jednou může být ruské. Masaryk jako znalec Ruska by vyzýval k obezřetnosti, podporoval by Ukrajinu v jejím boji a byl by přesvědčen, že proti ruské propagandě je nejlepší vzdělání...“

By se zvládly dvě agitky jednou ranou je třeba napasovat Masarykovi do úst i propagandu a rozpínavost Ruska, které poslední léta agresivně chřestí zbraněmi prakticky v bezprostřdní blízkosti svých hranic (zevnitř), kdežto USA (newspeakem NATO) se brání na těchtýž hranicích, tisíce km od svého amerického snu.

"To všechno by pro Masaryka znamenalo odpor, nebo přímo pohrdání většiny Čechů. Tak jako mu totéž ve své době přinesla kritika Rukopisů či hilsneriáda. A možná právě tímhle pro Čechy udělal ten první Masaryk víc, než ten pozdější, ten, který si oblékal krásně důstojný bílý jezdecký prezidentský oblek," doplňuje Navara ke konci.

A co na to Havlíček, Kryl nebo můj kamarád?

Kdo ví, zda by analogicky (dle autorova komentáře) nereagoval třeba Karel Havlíček: "Zle matičko, zle... propaganda zde"; Karel kryl: "Kolik vám platějí za tenhle nápad? Táhněte raději s děvkama chrápat!" nebo můj kamarád: "Kdyby byly v řiti ryby, nebylo by rybníka, strčil by sem prst do řiti a vytáhl kapříka."

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 45.70 | přečteno: 3296 ×
Poslední články autora