Tomáš Vyoral

Drahoš konečně vyjádřil názor: více Sorose do ČR!

5. 04. 2017 11:11:11
Prezidentský kandidát Jiří Drahoš, doposud plný prázdných frází vymezujících se proti populismu a extremismu, konečně boduje! Navrhl přestěhování Sorosovy Středoevropské univerzity z Budapešti do Prahy. Vivat!

Prezidentský kandidát a bývalý předseda Akademie věd ČR, Jiří Drahoš, řadou (takzvaných) novinářů (Buchert, Kulidakis etc.) opěvovaná autorita, se včera konečně pochlapil a na Twitteru přišel s pořádným názorem. Doposud jsem (čistě subjektivně) z jeho strany slyšel pouze populistické nicneříkající floskule: je proti populismu a extremismu, bojí se o naši demokracii (možná založené na humanitárních bombardováních, brutální privatizaci a globalizaci?), je pro pravdu a slušnost atd. (včetně jeho vyjádření k údajně dočasnému přijímání tzv. uprchlíků - jak to dopadne, si asi dokážeme představovat).

Včera na svém Twitteru však konečně ukázal, zač je mu loket a vymezil se proti omezení působení zahraničních vzdělávacích institucí v Maďarsku - zejména s ohledem na Středoevropskou univerzitu George Sorose (predpokládám, že sloužící k vychovávání správně smýšlejících soudruhů). Drahoš dokonce navrhuje, aby se Sorosova Středoevropská univerzita přestěhovala do Prahy, kde by nalezla důstojné podmínky.

Sorosovy politické zájmy plněné prostřednictvím jeho globální nadace Open Society Fund (Praha - v ČR) a jí placenými neZiskovkami a dalšími angažovanými organizacemi a individui, prakticky netřeba zmiňovat (stačí strýček Google). Nadto značně dotované i z našich kapes.

V nedávném rozhovoru v DVTV (jejíž "objektivní" paní redaktorka Drtinová sedí ve správní radě Sorosova Open Society Fund - psal jsem zde) o Sorosovi prohodil pár nelichotivých slov i světově proslulý srbský režisér a hudebník Emir Kusturica. Ve své úvodní řeči v rámci soudního tribunálu k Jugoslávii aktivity tohoto takzvaného "filantropa" a "lidumila" v bývalé Jugoslávii zmiňoval už i Slobodan Miloševič.

Sorosův OSF se na svém webu ukřivděně ohání proti Václavu Klausovi: "George Soros společně s několika českými intelektuály zamýšlel založit v Praze Středoevropskou univerzitu, narazil však na nezájem ze strany tehdejšího premiéra Václava Klause a jeho vlády i odpor stávajících pražských univerzit. Přesunul proto sídlo Středoevropské univerzity do Budapešti. Následkem toho měla Nadace OSF ve srovnání s ostatními Sorosovými nadacemi v regionu podstatně horší podmínky a Praha přišla o šanci mít skvělou univerzitu s mezinárodním přesahem." (zde) Jak jen jsme si mohli nechat takovou jedinečnou šanci proklouznout skrz prsty?

Pan Drahoš tvrdí, že chce být nadstranický a nezávislý na politických stranách. Tudíž by se mu zřejmě hodilo nějaké to love odjinud. Třeba z privátního nebo neziskového sektoru (tzv. dotace mu jsou jistě velmi dobře známy). A Soros také nesmrdí, není tak? A že by pan akademik Drahoš v případě svého vítězství konečně tu prestižní (globalistickou) Středoevropskou univerzitu k nám dostal?

A NATO a projektu EU (Pozapomenutý plakát EU se satanistickými symboly a odkazy na Babylón - psal jsem zde) kupředu levá, pane Drahoši, zpátky ni krok. Může být?

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 47.01 | přečteno: 8936 ×
Poslední články autora