Plavba s proudem je prý statečnost. Alespoň u Radka, který je Ro- aneb "Polibte mi"

Radek Banga, hrdina dnešní doby, převezme "diplom" za nepředstavitelnou statečnost. Vstal a odešel ze Slavíka, navzdory Ortelovi a v souladu s mainstreamovým pohledem, podporou médií i vrchnosti. Vzor pro mládež. Karel Kryl hadra.

Nadace Charty 77 zdůvodnila ocenění Radka Bangy za občanskou statečnost následovně: „Sál zaplněný celebritami české popmusic skupině Ortel zdvořile aplaudoval. Radek Banga, který je Rom, po skončení ceremoniálu čelil záplavě hrozeb jemu samotnému i celé jeho rodině. Nebojácně však své výhrady k textům skupiny Ortel opakoval. Stal se tak příkladem odvahy postavit se neonacismu nejen pro své vrstevníky, ale pro celou občanskou společnost.“Moc nerozumím zdůraznění toho, že je Rom. Že by šlo o součást důvodu ocenění? Je přeci jedno, zda je člověk statečného činu Rom či nerom. Nebo není, drahá nadace? Jak je to s tím rasismem?Ano, "pár" ubožáků asi napsalo na Bangův Facebook také sprosté, dokonce rasistické komentáře (nedíval jsem se) - ostatně to známe i my pisálci tady na blogu. Ale vzhledem k naprosté podpoře pana Bangy z řad médií, politiků i "celebrit" snad ani o nějaké statečnosti nemůže být řeč, nebo se pletu.Podle všeho již rozumný člověk nemůže brát vážně prakticky žádná "prestižní" ocenění, Oscary počínaje, Nobelovkami míru konče. František Kriegel nebo Karel Kryl se musí v hrobech obracet. I když po loňském ocenění kliniky už si asi trochu zvykli.Vcelku vypovídající, krom nespočtu jeho smysluplných textů, o příkladném a tolerantním rekovi svých vrstevníků je i jeho včerejší příspěvek, který pravděpodobně reagujeí na ono ocenění.

Radek Banga, FB

Nedávno jsem psal ironický příspěvek Gipsy Banga dor president. 10 nezpochybnitelných důvodů, proč by měl usednout na trůn (zde). Tak teď je jich už jedenáct.

 

 

Autor: Tomáš Vyoral | středa 12.4.2017 11:11 | karma článku: 45,96 | přečteno: 4210x
  • Další články autora
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik