Útočila britská dodávka, která vždy troubila na pozdrav, ostatní dodávky útok odsuzují

V Londýně útočila osamělá anglická dodávka. Jednalo se již o třetí generaci integrované série, která byla dovezena na ostrovy v rámci multidopravního obohacení. Ostatní dodávky vydaly prohlášení k odsouzení útoku a semknutí se.

Podle informací policie, sousedů a rodiny se jednalo o klidnou a tichou dodávku, která nikdy nepřekračovala povolenou rychlost, pravidelně dojížděla na garanční kontrolu i kontrolu emisí. Dokonce vozila malé sousedské dodávky do školy a dle nepřeberného množství kamerového materiálu pravidelně pouštěla chodce na přechodech.

"Jsem v šoku. Byla velmi přátelská. Vždy na mě na ulici na pozdrav zatroubila. Nikdy s ní nikdo neměl problémy," uvedl zdroj ze sousedství, který nechtěl být jmenován.

Policejní psycholog se domnívá, že dodávka byla psychicky nestabilní a že: "K radikalizaci pravděpodobně došlo ve vězení, v němž krátce před několika měsíci pobývala, když jí policie naměřila nedostatečné množství řepkového aditiva v krvi."

Britská policie tuto dodávku  v sobotu večer několik minut po ohlášení útoku zlikvidovala a poslala ji okamžitě na blízké vrakoviště. Podle mluvčí tamní policie již jsou předběžně zadrženy další tři podezřelé dodávky a momentálně dochází k jejich identifikaci a prověřování jejich palubních počítačů i technických průkazů. Situaci ztěžuje fakt, že dodávky o sobě tvrdí, že jsou nezletilé.

Ačkoliv úřady zatím hovoří o zlikvidované dodávce jako o osamělém vlku, potvrzena byla také informace, že dodávka byla dlouho v hledáčku ostrovních tajných služeb.

Ostatní dodávky v Británii i na celém světě okamžitě po útoku vydaly prohlášení, že tento "barbarský a neospravedlnitelný čin odsuzují a distancují se od něj."

Na sociálních sítích se objevují soustrastné komentáře s obětmi, nabádající k odvaze a soudružnosti:

"Jsem celým svým motorem s obětmi. V boji proti osamělým agresivním dodávkám jsme na jedné lodi. Musíme se semknout. Pokud se necháme zastrašit, teroristické dodávky vyhrají," uvedl na Facebooku předseda dodávkové obce při Evropské unii.

Doplnění:
Přidávám odkazy na dva související, podobně kousavé příspěvky z mého pera z nedávné doby:
Takový normální teroris..potížista. Tichý, nekonfliktní, deprivovaný, s islámem ani ň!Zabili vám děcka? Frontex vám přiveze nové - i když trochu odrostlé. Vás nezastraší! 

Autor: Tomáš Vyoral | neděle 4.6.2017 11:42 | karma článku: 45,89 | přečteno: 4808x
  • Další články autora
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik