Patos Fischerové: petice za odstup Zemana, aby žil hladovkář. Nepláče na nesprávném hrobě?

"Intelektuálně-umělecký" blok dlouho nic nepodepsal, a tak přišla Fischerová s patosem stříkající peticí. Apeluje na Zemana, aby nekandidoval a nechal žít chartistu, jenž vyhlásil definitivní hladovku. Nepláče na špatném hrobě?

Táňa Fischerová dosáhla snad vrcholu své umělecké činnosti dopisem adresovaným prezidentu Zemanovi (spojeným s peticí) požadujícím jeho odstoupení od kandidatury z důvodu, aby chartista Tomáš Hradílek, jenž vyhlásil hladovku až do "úplného konce", mohl žít.

Připomíná mi trochu Jezinku (ostatně si říkám, že by jí taková role docela slušela) hrající v dopise prezidentovi pateticky na city (předpokládám spíše veřejnosti). Například: "Jste ve věku, kdy je možné i důstojné opustit kariéru a věnovat se své duši a svému zdraví..."

Zajímalo by mě, co by paní Fischerová řekla, kdyby někdo něco takového napsal jí...

Vskutku "cityrvoucně" zakončuje: Proto Vás prosíme: Ustupte, odpočívejte a umožněte žít statečnému člověku, signatáři Charty 77 Tomáši Hradílkovi , který se celý život snaží žít v pravdě. Tím uzavřete své prezidentské období tím nejlepším možným způsobem a dosáhnete úcty i těch, kteří s Vámi a vašimi činy nesouhlasí.

Ivan Vyskočil nedávno pro xtv.cz uvedl, že "kumštýřům to vždycky dochází daleko pozdějš", neb záleží, "kdo jim co nakuká do budky". Myslím, že u některých jistě trefil hřebíček na hlavičku. Jsem zvědav, zda paní Fischerové vůbec i později dojde, že tak trochu pláče na špatném hrobě... Žádat dopisem a peticí by asi měla spíše samotného aktéra...

Nebo co když někdo vyhlásí hladovku až do "úplného" konce, dokud Táňa Fischerová nepřestane hrát? Dokud Česká republika nevypíše referendum o výstupu z EU? Dokud se letiště nepřejmenuje zpátky na Ruzyni? Za všechny bude paní Fischerová psát patetické dopisy jednotlivým subjektům??

Dopis prezidentovi

Vážený pane prezidente,

obracíme se na Vás ve věci Tomáše Hradílka, který jak víte se rozhodl držet hladovku až do úplného konce, pokud nevyhovíte jeho apelu , abyste již znovu nekandidoval. Jste ve věku, kdy je možné i důstojné opustit kariéru a věnovat se své duši a svému zdraví.  Sledujeme v přímém přenosu, jak Vám ubývá sil a jak se pro Vás výkon funkce stává stále namáhavější. Vyslovil  jste se, že pro prezidenta je důležitá hlava a ne nohy. Není to pravda. Prezident potřebuje obojí. Především však potřebuje k výkonu své funkce sílu, kterou již nemáte. Kromě toho máme obavy, že ani Vaše hlava Vám už neslouží tak, jako dříve. Citujete nepřesně, dáváte do oběhu nepravdy, jste ochotný na veřejnosti stát vedle nejhorších sil v zemi a to nesvědčí o dobrém fungování rozumu.

Proto Vás prosíme: Ustupte, odpočívejte a umožněte žít statečnému člověku, signatáři Charty 77 Tomáši Hradílkovi , který se celý život snaží žít v pravdě. Tím uzavřete své prezidentské období tím nejlepším možným způsobem a dosáhnete úcty i těch, kteří s Vámi a vašimi činy nesouhlasí.

Přejeme Vám hodně zdraví.

Táňa Fischerová, herečka, politička

Dále se pod petici podepsali staří známí, bez nichž by to snad ani už nebylo ono, Michael Kocáb či Jan Ruml, ale třeba i dokumentaristky Olga Sommerová a Helena Třeštíková, zpěvačka Marta Kubišová, režiséři Fero Fenič nebo Břetislav Rychlík. Petice a dopis prezidentovi zde.

Doplnění: chartista Hradílek "pod tlakem rodiny" již hladovku ukončil, úsměvnost dopisu a petice Táni Fischerové tak, dle mého, dosáhla vrcholu...

Autor: Tomáš Vyoral | sobota 18.11.2017 12:42 | karma článku: 47,40 | přečteno: 6366x