Tomáš Vyoral

IV. říše nedostudovaného knihkupce Schulze = Spojené státy evropské! Pějme Ódu na radost!

8. 12. 2017 13:11:11
Zdá se, že od reality odtržení EUropští soudruzi v čele s nedostudovaným knihkupcem Schulzem si čím dál větší skepsi občanů z EU vyložili po svém. Reformací má být federalizace = Spojené státy evropské. Pějme Ódu na radost!

Bývalý alkoholik a šéf Evropského parlamentu Martin Schulz dle informací v článku na iDnes uvedl:
„Chci, aby existovala evropská ústavní smlouva, která vytvoří federální Evropu,“ nechal se slyšet šéf SPD, podle něhož by „Spojené státy evropské“ měly spatřit světlo světa do roku 2025.

Ústavní smlouvu by podle něj měl spolu s občany vypracovat konvent. „A až ji budeme mít, tak musí být předložena ve členských zemích (k hlasování). A kdo pak bude proti, ten půjde z Evropské unie pryč,“ představil Schulz svůj poměrně radikální návrh.

Že bychom se konečně dočkali? Jen aby soudruh Schulz se soudružkou Merkel nezůstali nakonec v utopii Čtvrté říše = Spojených státech evropských sami s úderníkem Macronem z kdysi mocné země, jež se zřejmě pravděpodobně nikdy neprobudí do reality z napoleonského komplexu.

„Evropa je naše životní pojistka,“ podotkl s tím, že národní státy už na řadu úkolů prostě nestačí. Jen spojená a rozhodná Evropa podle něj může čelit klimatickým změnám, daňovým únikům velkých firem nebo terorismu a migraci.

Evropa ano, Evropská unie opravdu ne. Opět onen Orwellovský newspeak, že Evropa se rovná Evropské unii. Předpokládám, že většina běžných občanů členských států velmi dobře vidí, jak dokáže EU vzdorovat terorismu a migraci... špatně zahnutým banánům a nebezpečně ozvučeným vysavačům... co se týká věčné mocenské obezličky "klimatických změn" (tím nepopírám, že klimatické změny probíhaly a probíhají), řekněte to koňovi...

Bývalý šéf Evropského parlamentu v projevu, který byl často oceňován potleskem delegátů, také tvrdě kritizoval vlády Polska a Maďarska. „Podívejte se, co se děje v Polsku, kde jsou naše společné hodnoty systematicky podkopávány,“ poznamenal. I Maďarsko se podle něj stále více vzdaluje od evropského společenství.

Potlesku jedinému správnému názoru není nikdy dost a kopnout si do zemí, které neskáčou jak soudruzi ze Čtvrté říše tleskají, je také in. Jen mě překvapuje, že nezmínil ještě nezbednou Českou republiku, kde, jak by řekl rektor Masarykovy univerzity Bek, "volby dopadly špatně"... a kde xenofóbní Češi nadále nemají zájem o inženýry ani lékaře z Afriky...

Věřím, že při přečtení Schulzových slov se třeba pan Drahoš jistě pousmál svým jednokoutkovým poloúsměvem (v herectví tak běžným pro záporné postavy) a už si představuje, jak pojede na svou první prezidentskou zahraniční návštěvu do Bruselu (jak sám uvedl). Mě z toho spíše mrazí v zádech.

Na závěr něco málo o EU soudruhu Martinu Schulzovi z Wikipedie: "V letech 1966 až 1974 navstěvoval soukromé katolické gymnázium. Poté, co musel dvakrát opakovat 11. třídu nebyl kvůli špatným studijním výsledkům připustěn k maturitě... Už jako student hodně pil. Po vyhození ze školy se jeho pití stalo závislostí. Od 19 do 24 let byl nezaměstnaný a hrozilo mu i nucené vystěhování. Během této doby se vyučil knihkupcem... Od roku 1980 je Schulz abstinent."

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 47.05 | přečteno: 5895 ×
Poslední články autora