Tomáš Vyoral

Zeman "útočil" na ČT analýzou FSV UK. Budou "demokrati" demonstrovat i proti ní?

13. 03. 2018 12:36:00
Média, umělci, "Demokratický" blok, aktivisti všeho druhu si (a nám) jako obvykle lžou do kapsy, když tvrdí, že prezident Zeman ve svém projevu útočil na ČT. On přitom opřel o výsledky studie FSV UK. Budou demonstrace i proti ní?

Cituji z projevu Miloše Zemana:

"A není to ani kritika pouze papírových médií, je to například i kritika veřejnoprávní České televize. Rád bych vám připomněl nedávnou studii Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která uvádí, že zpravodajství naší veřejnoprávní, vyvážené, objektivní České televize, bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně, která se jmenuje TOP 09. Budu předpokládat, že vzhledem k nedávným volebním výsledkům této strany, se Česká televize napříště stane poněkud vyváženější. Nu a snažme se tedy, abychom dokázali rozlišit novináře, kteří hledají pravdu, od novinářů, kteří hledají senzace. A domnívám se, že patří úcta těm prvním a neúcta těm druhým."

Tohle má být ten opovrženíhodný a nebezpečný útok na "nezávislou" veřejnoprávní ČT, jejíž úhel pohledu udává EU? Potažmo na demokracii a svobodu médií? (Bakalovy aktivisty nezmiňuji, tam jde žurnalistika stranou) Kvůli tomu Karlova a Kalouskova skvadra (do níž si dovoluji pro tuto chvíli přiřadit i Miroslavu Němcovou... vlastně nevidím rozdíl mezi TOPkou a většinou údajně pravicové ODS pana soudruha Fialy) odcházela pohoršeně ze sálu v rámci boje za demokracii?

Kvůli tomu na Českém lvovi umělci (spíše profesním zařazením než čímkoliv jiným) předváděli vylomeniny po vzoru Molièrova Lakomce a nemalá část z nich se pro "žold" svého chlebodárce předháněla, komu leží ČT v srdci nejvíce (a Zeman nejméně). Z mého pohledu Miloše Zemana v nevhodném chování ještě trumfli. A jako třešnička na dortu, která zkrátka musí přijít, kdyby co bylo, asi tisící první petice! Jakoby části naší umělecké fronty autogramy příliš nešly na odbyt, tak si vždy vymyslí nějakou petici, aby ta svá srdíčka nezapomněli malovat.

Uniká jim, nebo to úmyslně opomíjí, že hlavním "viníkem" je ona neposlušná studie Univerzity Karlovy?Budou tedy brojit a hanit na demonstracích i ji? Nebo uniká něco mně?o

Dovolím si zmínit, dle mého trefnou, citaci arciďábla Jiřího Ovčáčka: "Demonstrovat v roce 2018 na podporu ČT je stejné, jako demonstrovat v roce 1973 na podporu KSČ."

A na závěr chvilka poezie:
Stohy všemožných petic s pochybnými slohy
množí se jak hejna jepic a z myšlenek dělaj vdovy.

Autor: Tomáš Vyoral | karma: 46.72 | přečteno: 4636 ×
Poslední články autora