Syndikát novinářů dalším novodobým cenzorem. Pozor co píšete! Přemýšlíš? Zaplatíš!

Syndikát novinářů před 2 týdny spustil nový projekt. Bude monitorovat sociální sítě a diskuze a nevhodné příspěvky (přes čáru) vůči novinářům bude evidovat, posílat právníkům a autory žalovat. Pozor, plivat se může jenom správně!

CTHH ("Centrum tvorby hodnověrných hovadin") a EUropské hodnoty soudruha Jandy (a svého času Drahošova stvořitele a loutkáře Petra Koláře) mají ve své záslužné činnosti cenzorů, tvůrců seznamů nepohodlných a "narovnávačů" (nebo ohýbačů) pravdy dalšího velkého bratra: Syndikát novinářů ČR. Ten reaguje novým projektem na zhoršení situace a nárůst útoků na novináře.

"Už jsme se nemohli dívat na to, jakým způsobem se šíří mezi veřejností, hlavně na sociálních sítích, právě urážky na novináře," uvedl v Newsroom ČT24 Marek Zouzalík, předseda Syndikátu novinářů ČR.

Moderátorka ČT vysvětlila, že tým, který bude útoky na novináře monitorovat, má zatím 6 členů a počítá s připojením dalších. Členové syndikátu budou pro vyhledávání nejrůznějších urážek využívat online nástroj Social Watch. Program podle nadefinovaných slov prohledává diskuzní fóra nebo sociální sítě," uvedla ČT, přičemž obrazově ukázala například příspěvky s pojmy "mediální žumpa“ nebo "presstituti“...

"Uděláme screenshoty, vytvoříme v podstatě nějaký záznam o tom incidentu... Právní kancelář udělala víceméně podklady k tomu, abysme my věděli zhruba tu hranici, kde končí taková ta snesitelná kritika a kde začíná v podstatě trestný čin,“ doplnil předseda.

Data, která syndikát takto získá roztřídí a předá je k posouzení právníkům. Na autory vybraných příspěvků chce syndikát podávat trestní oznámení.
Dle všeho je ten Syndikát novinářů ČR zřejmě dobrej oddíl! Pravdu má, předseda! Nějaká sebereflexe k tomu, jak někteří tzv. novináři ohýbají pravdu či demagogicky manipulují čtenáře? Ale kdeže! Stačí se aktuálně podívat například na články o Orbánovi před chystanými volbami v Maďarsku, podobně jako dříve články o Trumpovi a Clintonové, Drahošovi a Zemanovi, Brexitu, Rusku, Sýrii...

Jsem zvědavý, dle jakého klíče budou posuzovat ony trestné příspěvky... No, každopádně kupředu levá EUrosoudruzi! Zpátky ni krok!

Zdroj: Newsroom ČT24 (25.3.2018) 

Autor: Tomáš Vyoral | pátek 6.4.2018 13:11 | karma článku: 43,76 | přečteno: 2419x