Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M40i70l57a85n 55K36e83s13l

19. 9. 2016 14:48

Tak se mi zdá,že náš arcibiskup kardinál Duka to vidí s těmi utečenci trochu jinak.Vzhledem k tomu,že papež se prý neplete jen ve věcech církevních, tak co se týče běženců se plete moc.Není důvod mu věřit.

0 0
možnosti

Starý muž, který se nikdy nemusel starat o rodinu a děti, nemusel se obávat o budoucnost dětí a vnoučat, snadno žene cizí děti a vnuky do naprosto neřešitelné situace.

1 0
možnosti
JB

J29a68n 37B88u90r71i15a42n

19. 9. 2016 7:47

Přiznávám, že jsem nečetl blok celý, ale musím Vám říct, že papež má pravdu - a historie to dosvědčuje. Křesťanství v podstatě převálcovalo starý Řím. Ten pár století proti křesťanům tvrdě bojoval a odpovědí od křesťanů mu nebyl meč, ale láska. A Řím nakonec musel ustoupit.

Kdyby ten samý postup křesťanství zvolilo vůči islámu, tak by islám rovněž prohrál a dnes by už nejspíš neexistoval - muslimům by se stalo to samé, co Římanům - když totiž voják dlouhodobě chytá a podřezává nepřítele, který proti němu aktivně nepozvedává zbraň, tak mu to nakonec začne být divné a stane se, že se zamyslí, proč si to ten křesťan nechá líbit.

Jenže islám se s křesťanstvím střetl v době, kdy křesťanství už nebylo jen náboženství, ale hlavně politika a křesťané islámu odpověděli stejným způsobem - zbraněmi.

0 2
možnosti
VJ

Ano, takhle již dlouho jedná spousta lidí. Objeví něco převratného, co jim zaimponuje, co může vyřešit zapeklitou situaci, co již dříve dokonce, třebaže v jiných podmínkách, fungovalo. Podlehnou své probuzené touze uvésti takovou věc v život dříve než později. Podlehnou nedostatku času, takže se o tom ani nedočtou do konce a tím méně o tom přemýšlejí. Ani nemohou, své intelektuální kapacity potřebují věnovat na propagaci a získávání příznivců. A takto povstanou ty konce, které tak dobře známe. Takhle například povstalo celé to zelené šílenství.

1 0
možnosti
PS

Papež , by ze své autority a odpovědnosti měl především šířit dobro. Ovšem to neznamená uhýbat zlu a umožňovat jeho šíření. V jeho případě bych očekával odsouzení islámu jako násilného a povzbuzení k udržení křesťanských hodnot. Zejména v době , kdy jsou křesťané na Dálném východě pronásledováni a zabíjení a v Evropě došlo k vraždě kněze přímo v kostele a Židé jsou v evropských metropolích ohrožovány arabskými obyvateli.

3 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik