Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Asi někomu v ČR chyběl nějaký zbožňováníhodný kultovní objekt, když se odstranily Gottwaldovy busty a jeho jméno zmizelo z názvů měst, náměstí, nádraží,... Tak ještě aby Česká národní banka vydala 10000Kč bankovku s Havlovým portrétem ;-D

0 0
možnosti
TR

Autorovi - nějak se v tom motáte. V jedné větě popisujete Havlův přínos a v té samé ho zpochybňujete (a to opakovaně). Takže článek asi není ani tak o vašem postoji Havlovi, ale o kultu osobnosti jako takovém, a zde souhlasím.

Nemyslím si, že bezmezné obdivování a pěstování kultu obecně je dobré a že všechno co Havel řekl nebo udělal, bylo správné. Osobně jsem ale přesvědčen, že kdyby lidé měli alespoň 50% jeho morálního kreditu, tak by svět vypadal jinak. Důkazem mi jsou někteří zdejší diskutéři, kteří neumí nic jiného než psát lživé a nenávistné komentáře k blogům jakéhokoliv tématu.

1 2
možnosti
AP

A42l54e89s 81P19ř26i71b31y81l

10. 10. 2016 19:59

Ani by to nemuselo být 50 %, úplně by stačilo kdyby všichni muži jejichž manželkly umírají na rakovinu si našli nějakou Dášu .

1 0
možnosti
OH

Nojo asi hodně lidí selektivně zapomnělo na jeho nejpamátnější projev :"Budou vás strašit..." a vida oni spíše věštili než strašili.

Ale musíme si uvědomit, že je to také báječný kšeft, přeci se platí licenční poplatky za užití:

Vzpomínka na Václava Havla se prodraží. Užití jména stojí 30 tisíc

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/vzpominka-na-vaclava-havla-se-prodrazi-uziti-jmena-stoji-30-tisic-p85-/domaci.aspx?c=A150714_112558_domaci_fer

6 0
možnosti
JK

Pekne vystihnutý článok.

Sledujem oslavy Havlovej 80-ky zo Slovenska a mám dojem, že hraničia až s náboženským kultom.

Už mi chýbajú len heslá "Havel večne živý". Pokiaľ si ale spomínam, tak sám Václav Havel bol silno proti tomu, aby jeho meno bolo spájané s takýmito šaškárnami.

12 1
možnosti
PS

Máte pravdu. Pan Havel byl taky silně proti zbrojnímu průmyslu, proti JZD Slušovice. To kdyby dnes jelo, měl by stát od něho na daních 14 mld Kč, víte? Ále, více na:

https://www.youtube.com/watch?v=aVWoyqKPAHc

1 0
možnosti
JV

Zapnu televizi - Havel, otevřu internet - Havel. Ačkoli mám hlad, do ledničky nejdu.

9 2
možnosti
TF

Nesouhlasím s vámi.

Podívejte se, kolik je v naší republice ulic a náměstí pojmenovaných po Masarykovi. Troufám si tvrdit, že je to ve stovkách násobků více, než po Havlovi. Nemyslím si, že by první český prezident byl pro náš stát 100x méně významným, než první československý.

Tímto nechci argumentovat proti Masarykovi (naopak), ale proti takovýmto názorům, které dělají z několika pojmenovaných objektů hned kult osobnosti. Navíc byl Havel po dlouhé době (právě po Masarykovi a Benešovi) prvním důstojným prezidentem pro naší zemi a obávám se, že na dlouho i posledním.

10 4
možnosti
PH

P56a35v95e61l 19H59o26r32á38k

6. 10. 2016 15:05

To bylo hodně podobné. Dokonce po něm zaživota pojmenovali univerzitu, což je velmi zvláštní i na současné poměry. A podobné to bylo v tom, že bylo třeba symbolu, který by zakryl to všechno kolem.

1 0
možnosti

Můj otec, který zažil Masaryka, Hitlera (zůstal v Sudetech), Beneše a celou komunistickou garnituru, už začátkem devadesátých let říkal o Havlovi, že je šašek a figurka s nátiskem. Váhavě jsem oponovala "ale kdo jiný!?". A můj otec věděl: Pavel Tigrid. Za pár let jsem se s názorem tatínka plně ztotožnila... :)

23 2
možnosti
JR

J34a59n 61R61i43c37h10t28e75r

6. 10. 2016 10:21

Banner s Havlem, na nějž odkazujete, jsem nenašel...bohužel:-/

1 0
možnosti
Foto

Já jsem asi prošel standardním vývojem. Po "revoluci" jsem Havla nekriticky obdivoval, ale pak jsem se pomalu přidal na Klausovu stranu a politicky se s Havlem rozešel.

Vždy jsem mu přál pevné zdraví a spolu s VK jsem ho virtuálně navštívil v nemocnici při jeho posledním publikovaném pobytu.

Co se ale rozpoutalo pod jeho smrti, to bych nazval "Nebe nad Drážďanami se otevřelo, kobercové bombardování Havlem nastalo"

14 1
možnosti
PS

A Vy nevíte proč až po jeho smrti? Hned první příklad jeho neblahého vlivu byla paní Skarlandtová v ČT. Její první reportáž "naživo" s panem Havlem (ještě nebyl prezidentem) totiž byla i její poslední, vyhodili ji. Víte proč? Protože si dovolila jeho se optat, jak to bylo před rokem 1989 na jeho "hrádečku", v jeho "bohémském" životě. Naivně věřila, že se může ve svobodné zemi ptát kohokoliv a na cokoliv a dostane se jí adekvátní odpovědi.Od pana Havla určitě, myslela ona. Pan Havel jí ale přesně neodpověděl, jen koktal, mumlal. Snad by se záznam v archívu ČT našel, byl by to hit na youtube.

No a tak na další léta si ostatní reportéři a novináři dali pozor, co zveřejní ohledně jeho osoby a jeho okolí. Prostých občanů se nikdo neptal a ani nemohli nikde sdělit informace choulostivé. Podobně jako pan Sládek (nemusím ale jeho), ale ten měl imunitu a nikdy k soudu za výpady na adresu pana Havla nešel. Proč nebyl soud, proč jej nikdo nežaloval? Možná by to po letech bylo zajímavé, třeba i virtuálně, vidět, vědět, znát. Pravda se stejně neutají, více zde:

https://www.youtube.com/watch?v=aVWoyqKPAHc

6 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik