Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je ale strašný žvást ;-D Kdyby se do toho nemontovala ČLR tak intenzivně, že ovlivňuje i naše politické špičky, možná by to mohlo dávat smysl, ale když v opozici k dalajlamovi stojí komunisti (ano, staré dobré mávání vlaječkama), nabízí se otázka, jestli jste jenom blbý, nebo navedený.

1 3
možnosti

Nějak jsem si nevšiml, že by kdokoliv kohokoliv nutil mávat fáborkama, narozdíl od návštěvy čínského prezidenta.

2 0
možnosti

Tak co hlavne dalajlama presadzuje je snaha pochopit druheho, zastavit sa, popremyslat nad tym co sa nam druhy ludia snazia vyjadrit. Dnes ked kazdy len presadzuje svoje nazory a absolutne ho nezaujima druha strana to je dost dolezite si toto uvedomit. Spolupracovanim sa da vzdy dosiahnut viac nez konfliktom...

4 1
možnosti

I60v30o 12H84e18b25e77l49k12a

24. 10. 2016 14:51

Kdyby si autor článku zjistil, kolik peněz si dalajlama vydělal tím, že prodal miliony knih, kolik si vydělal přednášením na prestižních univerzitách, kolik peněz dal a pomohl sehnat na obnovu tibetu a hlavně tibetské kultury, tak by se v tomto článku tak neztrapňoval.

9 2
možnosti

Dobry den. A kolik, prosim? Predpokladal bych, ze moralni autorita, budhista (nebo cim je dalajlama?) prilezitostne prednasky na univerzitach v ramci porozumneni a miru nema placeny...

2 3
možnosti

děkuji za článek, souhlasím.

2 1
možnosti

Mnoha našim uvědomělým lidem vadí, jak ta naše zatracená vláda leze do zadele Číně. Kdyby si tak tito osvícení zjistili jak je na Číně závislý náš největší spojenec a bratr USA možná by je to překvapilo. Většinu výroby i nejvěhlasnějších a nejdražších značek tam mají nastěhovanou a kdyby Čína požadovala vrácení všech půjček tak by na to USA nemělo i kdyby začalo brát Číňany na podnájem do Bílého domu.

Takže tolik k té naší protičínské uvědomělosti, pro třísku v oku bratra nevidí trám ve svém.

5 8
možnosti

Za prvé USA si nenechá diktovat, kdo je navštíví a představitelé nepíší omluvné deklarace a za druhé, žádné půjčky neexistují, jednoduše proto, že to nejsou půjčky, kdy by si někdo něco půjčoval, ale investice do dluhopisů, které Vás nikdo nenutí kupovat, ale státy si je tradičně kupují nejvíce u nejsilnějších ekonomik, jež mají zvláštní práva čerpací SDR, a státy tak činí pro snadnější výnos namísto akcií a pro diverzitu měny a splatnost je krátkodobá, střednědobá a dlouhodobá, kdy tak můžete ovlivňovat odprodejem svůj trh a výroba je tam umístěná pro levnější pracovní sílu a tedy nadměrnou výrobu USA. Levné pracovní síly tam a nejen tam, využívá většina zemí.

USA, jakýkoliv stát, nemůže po někom chtít, aby si je koupil a investoval do jeho dluhopisů.

To je, jako byste si nakoupil akcie, také je nechcete splatit, o tom si rozhodujete sám. Dluhopisy slouží investorům jako devizová rezerva, k částečnému odprodeji pro investice, regulaci vlastní měny, exportu atd. Sám si je můžete koupit od kohokoliv a vydělávat na nich. Výnos z dluhopisů je stabilnější než výnos z akcií.

USA, jako jakýkoliv jiný stát, prostě nabídne na trh dluhopisy ke koupi, stejně jako společnosti nabízejí akcie a ostatní si je buď koupí a nebo nekoupí. Kdyby si Čína nechtěla koupit dluhopisy USA, stejně jako jakékoliv jiné dluhopisy, USA s tím nic nenadělá. U Českých dluhopisů, jakýchkoliv, to nefunguje jinak. Pokud nepředstavujete jistotu nikdo si Vaše nabízené dluhopisy nekoupí, protože z nich ani neočekává návratnost.

Je to rozhodně bezpečnější než akcie, nicméně jejich hodnota je vysoká a tak musíte mít často peníze aspoň v řádech statisíců. Odprodejem pak můžete získávat peníze. Dluhopisy slouží státům jako investice a zatím účelem je kupují a jsou krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé a mají i svou splatnost.

12 1
možnosti

Tady šlo hlavně o vyjádření nenávisti části obyvatel, kteří nerespektují volby k zemanovi případně Sobotkovi....o dalajlámu ani ne

3 3
možnosti

Myslím, že po tom kdo mu platí náklady na živobytí nám nic není. Z našich daní to určitě nejde.

8 5
možnosti

No, ale mohlo by to dát odpověď na otázku o co tu doopravdy jde.:-P

11 1
možnosti

Prostě jen stručně...KARMAR^R^R^R^R^

13 7
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik