Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč Kroměřížská výzva když jsou tam většinou bydlí v Praze. Neberte si moravská města do pusy.

8 0
možnosti
JAN

Jste trošku mimo, škoda. V normální společnosti je zcela běžné, že se snaží napravit věcí, které ji "mile škádlí". Mějte se krásně.

1 19
možnosti
KA

Domníváte, že Kroměřížská výzva a její protagonisté jsou schopni cokoli napravit, když je tvořena z části lidmi, ješ se přímo podíleli na tvorbě současného marasmu a z druhé části lidmi, kteří absolutně nechápou realitu?

Lidé, kteří zde s otevřenou náručí vítají migranty, kteří přestože 26 měli příležitost konat, neučinili NIC proto, aby bylo dnes lépe než je? Lidé, který mají svůj program postaven (on to program není) na heslu - všichni proti Zemanovi? Tím lze něčeho dosáhnout?

Oni se ti lidé probudili až dnes po 26 letech a zjistili, že jediné, co je dneska ve společnosti špatně, je to, že je prezidentem Miloš Zeman?

29 2
možnosti
JR

J13a39n 92R20á64ž

2. 11. 2016 17:36

Jestli by měla být předmětná výzva důkazem úspěšného léčení v Kroměřížské "zotavovně", tak jména Šimon Pánek, Karel Schwarzenberg, Eliška Wagnerová, Michael Kocáb, Petr Pithart a nakonec i Tomáš Halík v seznamu kandidátů ukazují, že léčba úspěšná nebyla.

P.S. Předpokládám, že Michal Horáček je natolik soudný, že si nepokazí závěr plodneho života ptezifentdkou kandidaturou a tak to zavčas vzdá.

22 3
možnosti
VK

Jako bych četl tiskové prohlášení Offčáčka.

10 11
možnosti
PH

P29a74v13e83l 75H19o41r68á66k

2. 11. 2016 16:48

Pěkný seznam tam na konci článku. Koho tito lidé podpoří, ten nemá v souboji se Zemanem žádnou šanci.

10 0
možnosti
JV

J42i27r66i 45V96r37a60b88e32c

2. 11. 2016 14:31

No šaškárnu mame na Hrade ted.Horsi to uz memuze byt!!RvRvRv

13 17
možnosti
JN

J83o91s80e83f 21N12o78v85á49k

2. 11. 2016 16:40

ale může, podívejte se na jejich výběr a možná to pochopíte

20 2
možnosti
PB

..... no výzva je to hezká,- a to podání k prošetření Ústavnímu soudu jako podá KDO? Keho voni vlastně vyzývají aby konal ?! ,- Parlament nebo přímo Ústavní soud - no to snad nééé ??? A ten první krok, tedy podnět k soudnímu projednání věci na nejnižší instanci sepíše kdo,- JUDr. Kalvoda CSc, nebo kdóóó ?!

5 0
možnosti
KA

Podání k Ústavnímu soudu? Podání čeho? Prohlášení čtyř k Číně není žádným závazným aktem, smlouvou atd. a k ničemu nezavazuje. Jde pouze o deklaraci postoje. Ta jako taková nemůže být trestná, a tedy ani "vlastizradou".

4 0
možnosti
Foto

Pozorně jsem si pročetl váš článek, abych se dozvěděl podstatu toho, co je v jeho názvu a perexu, ale bohužel jsem nenašel prakticky nic jiného, než je v jeho názvu a perexu. Tedy spoustu metafor, eufemismů a osočení, ale žádná relevantní fakta. S nadsázkou bych se zeptal, jestli jste ji opsal od pana Ovčáčka nebo on od vás. Dovolím si tedy v tomto komentáři ta chybějící fakta doplnit, je to i v zestručněné podobě velmi prosté a jasné

Signatáři výzvy apelují na Parlament, potažmo Ústavní soud, aby byly prošetřeny aktivity ústavních činitelů, které podle jejich názoru překračují své pravomoci.

Předsedové obou komor parlamentu mohou pouze tlumočit kolektivní rozhodnutá Sněmovny a Senátu, stejně jako premiér vlády. Prezident neřídí zahraniční politiku státu, to je věc vlády, se kterou má participovat, nicméně odpovědnost za společná rozhodnutí nese vláda jako kolektivní orgán. Všichni zmínění mají pouze ty pravomoci, které stanoví Ústava (v případě prezidenta) a příslušné od ní odvozené zákony( v případě všech zmíněných). Tedy reprezentovat, nikoli svévolně a individuálně rozhodovat o tom, co přísluší rozhodnutí kolektivnímu.

Co je na tom nejasného?

Co je na tom nedemokratického?

Co je na tom směšného?

Podle mého mínění nic. Směšné mi přijdou jenom řeči, které se místo podstaty věci vyjadřují pouze vaši nenávist k určitým lidem. Na ní máte jistě právo a máte třeba k ní i důvody, ale nemělo by vás to odvádět od faktů. I to je konečně jeden z principů demokracie - uznat něčí právo, i když se mi to nelíbí a naopak přiznat něčí pochybení, i když se mi to líbí.

22 9
možnosti
TP

T90o81m95á32š 90P67í43c88l

2. 11. 2016 12:42

Má to asi stejnou logiku, jako když mě nalosují do nějakého turnaje v 1. kole proti Federerovi a já si po prohraném zápase půjdu stěžovat, že Federer podával moc rychle a měl lepší raketu.

16 3
možnosti
MN

Podle mě by byla parádní prezidentkou paní Eva Filipi (velvyslankyně ČR/EU v Sýrii).

Je to úctyhodná dáma, diplomatická královna, věřím, že by byla přijatelná pro většinu českého národa.

Na Hradě by se mi líbil i Petr Robejšek nebo dnešní europoslanec Jan Keller. Obou si obrovsky vážím.

Když tak o tom přemýšlím, tak paní Filipi je pro mě vlastně prvním prezidentským kandidátem, kterému bych asi dala přednost před Zemanem, i kdyby on kandidoval.

Problém ale je, že paní Filipi má příliš neamerický, eufemisticky řečeno příliš neutrální, názor na Bašára Asada a Brusel by nám ji „neschválil“.

29 4
možnosti
Foto

Takže to padá. Já myslím, že kandidát je už vybrán, nebo úzký okruh. Budou naši demokracii střežit i proti naší vůli.

10 1
možnosti
TP

T39o86m40á96š 68P82í63c32l

2. 11. 2016 12:19

Mě by nesmírně lákalo dostat se do hlavy takového průměrného signatáře a navrhovatele. Jaké procesy se v té hlavě musí odehrávat, když je dotyčný schopen si ve své nekonečné fantazii představit, kterak jdou nadšení lidé volit např. Michaela Žantovského :-)

22 2
možnosti
Foto

Paní Roithová má také odvahu, po tom svém impozantním prorockém projevu ohledně migrace - kde takoví lidé berou sebeúctu, to mne nepřestane fascinovat.

14 3
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik