Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celkově souhlas, ale je zde jedna v podstatě dezinformace. Problém byl v tom, že Hillary Clinton nerespektovala přísné nařízení a psala z nezabezpečeného e-mailového serveru. Ten je snadné nabourat, žádné špičkové úrovně k tomu netřeba. Takže zrovna v tomhle jsou CIA/FBI/NSA nevinně. Do jimi strežené mailové vládní komunikace se nikdo nenaboural (pokud víme) a je to jen osobní selhání té dámy. Hlavní selhání zmíněných úřadů vidím v tom, že vydávají politicky motivovaná protitrumpovská prohlášení, aniž mají jednoznačné a prokazatelné důkazy, že ruské hackery platí a úkoluje Kreml. Prostě jen vztekle kopou kolem sebe, protože tuší, že brzy budou vystřídáni a chtějí si pojistit dobře placená místa v aparátu Demokratické strany.

1 0
možnosti
Foto

No jasne, lzou Americani. Kagebakovi je prece lhani cizi, zejo?

0 0
možnosti

Lidé mohou na nepoctivé podnikatele upozornit přes webový formulář Finanční správy.

Babiš, 9. prosince, Blesk

Já jsem o tom webu nevěděl. Internetový formulář je dílem vstřícného úředníka.

Babiš, 5. ledna, iDnes

.

Proč nás na tuto dezinformaci nikdo neupozornil?;-)

2 0
možnosti

To je přesně ono. Kritické myšlení a rozporování logických klamů a desinfomací by nemělo být spojováno s žádným úřadem a kulturním vzorem. Úřad (lidé z demagog, manipulátoři, neovlivni atd.) měl původně bojovat proti okruhu dezinformací, jež vnímá jako bezpečností riziko a jsou napojené i na různé operativce od nichž je lidé šíří nevědomky dál a vytváří i poté vlastní, kdy dnešní doba vše umocní, protože internet vlastní téměř každý a je snadné ovlivnit širší veřejné mínění a to se zde ovlivňuje, ať již tak lidé činí vědomě či nevědomky (paradoxně ale desinformace může být z různých stran a proto je takový úřad kauzálně v rozporu, byť by jeho činnost nemusela být nutně špatná). Třeba rozporování jedné známější desinformace: http://blog.aktualne.cz/blogy/frantisek-janouch.php?itemid=14426

Je tedy otázkou, proč se tedy Zeman a Klaus obklopují lidmi jako Hájek z protiproudu, Cvalín z aeronetu či Ovčáček z Halo novin.

Samozřejmě, že okruh desinformací je široký a netýká se jen politiky a lidé ani nevědí, co logické klamy znamenají.

Nicméně právě proto, je pro mě i úřad nesmyslný (nejen proto, že by kritické myšlení nemělo být spojováno s kulturním vzorem, politikou či idejí atd., jelikož desinformace vytváří každý). Nicméně více na mém FB, který nemáte

Paradoxně jsem rád za Assange, Tomáše, úřad a celou tuhle kauzu, naivní Hillary atd. a doufám, že nejsem jediný skeptik (racionální a vědecký skepticismus), jež tlačí na naše politiky, aby rozporování desinformací a znalost logických klamů nepříslušela úřadům, ale žákům ve školních lavicích.

XOmlouvám se za velmi pravděpodobně těžkou formu textu, kdy nepíši souvislosti, ale prostě souhlasím s Vaší rýpavou poznámkou vůči úřadu

Ona i vypovídá o tom, že se má předpověď ze srpna tohoto roku potvrdila, kdy jsem upozorňoval na nesmyslnost takového počínání, kdy se tu zjevil i dům demokracie: http://www.wall-street.cz/?p=6832

0 0
možnosti
Foto

A co když je základ problému není v Kremlu, ale v Silicon Valley?

http://napravnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=578399

Tvorba počítačových programů je čistě lidská práce, není nutné chápat fyziku, chemii a další přírodní zákony. Tak nevidím jediný důvod proč by IT firmy neměly být odpovědné za své výrobky podobně jako VW za čoudící motory.

1 0
možnosti

Nejen, že to je nemožné, protože perpetuum mobile neexistuje, ale je to i zavádějící falešné dilema tam, kde existuje celá škála jevů. To je jako by měli být výrobci aut odpovědní za kinetickou energii, když vrazíte do svodidel, byť bez vlastního přičinění, kdy Vás to může i zabít atd. apod. Když Hillary použije soukromý mail či klikne na phishing zprávu, tak asi stěží něco uděláte. Možností je spousta a hlavně ani o to nejde. Nejde o to, odkud, jak a jakou informaci získáte a kdo a jak Vám ji předal, ale jak ji interpretujete pomocí logických klamů tak, že utvoříte desinformaci, aby kohokoliv poškodila a kdo tuto desinformaci šíří. Desinformace utváříme i z běžně dostupných informací každý den a podobu mají různorodou.

0 0
možnosti

R^To je přesně to, o čem jsem mluvil, že je de facto snadné se dostat k informacím.

▪ "Ono je hlavně úplně šumafuk, který hacker informace sbírá a zda-li to byl ruský hacker, a zda-li to bylo obtížné či ne, ale kde i informace skončí, a jak je kdo používá a interpretačně upravuje význam.

"Ono i vzhledem k lidským chybám, kdy i Hillary měla soukromý mail, včetně její asistentky, je celkem i snadné se dostat v jakékoliv administrativě k různým informacím. Pravděpodobně tedy ani nečekaly, k čemu je kdo použije, a co z nich bude vyvozovat.

Důležité je tedy pouze to, kdo následně informace šíří a v jaké interpretační podobě, aby vykreslovaly ten správný obraz a kdo z těchto informací čerpá a těží za účelem ovlivnění veřejného mínění kdekoliv."

Kdy se i Trump nechal nedávno slyšet, že důvěřovat se dá jen poslíčkovi při posílání jakýchkoliv důležitých informací ▪

To, co je tedy podstatné, je relevance předkládaného obsahu a relevance výkladu, bez falešné interpretace a nikoliv, zda-li je Assange dostal od Rusů a třetích stran, jak tvrdí US tajné služby či nikoliv, jak tvrdí Assange.

Pokud toto není novodobý druh kybernetické války, jež ovlivňuje jakékoliv veřejné mínění kdekoliv, kdy si informace interpretuje kdo chce, jak chce a použije k doložení čehokoliv, aby vykreslovaly ten správný obraz, tak už nevím, co by jí mělo být.

▪ Obamovo gesto a výkřiky Hillary jsou tak naivní a prázdná gesta, kdy poukazují pouze na jejich vlastní neschopnost, jak trefil i Assange.

2 0
možnosti

Autor jen dokazuje svou neznalost. Nešlo o manipulaci voleb ve smyslu nabourání volebních zařízení nebo zfalšování hlasů. Ruští hackeři se nabourali do počítačů Hilary Clinton a jejího volebního týmu. To jsou soukromé osoby, není důvod aby jejich počítače chránily tajné služby USA. Na takovém nabourání není pro zkušené hackery nic až tak složitého a je těžké mu zabránit. Premisa, na které článek stojí, je tedy zcela chybná.

2 1
možnosti

Šéfka Úřadu pro dezinformace prohlásila, že Zeman s vytvořením tohoto úřadu souhlasil, což tento vzápětí popřel. Bude za dezinformátora označen prezident nebo Romancovová?

1 0
možnosti

Záleží na důkazu, který někdo předloží. Stěží se dá rozporovat a prohlásit něco za desinformaci, pokud neobsahuje logický klam, falešnou interpretaci, neúplné či zavádějící, nebo vyloženě lživé tvrzení atd. apod. a jedná se jen o tvrzení proti tvrzení. Nemá to ani smysl. Nevím, zda-li se snažíte předem předjímat nějaké vlastnosti úřadu, ale chápu Vaši předpojatost. Úřad je i pro mně nesmyslný a chybnou volbou, více zde: https://www.facebook.com/WallSTcz/posts/661180577387122

0 0
možnosti

Tak tento článek je aspoň pro mne typickým příkladem černobílého vidění světa - kupříkladu hned nadpis: z faktů opravdu nevyplývají jen varianty, že CIA/FBI/NSA jsou buď jalové, nebo lžou ;-(Rv

Kupříkladu je celkem pravděpodobná varianta, že odhalení útočníků je dobrou zpravodajskou prací amerických bezpečnostních služeb (není jednoduché odhalit původ hackerských útoků), tento názor zastává kupříkladu předseda republikánské většiny v Senátu McConnell i předseda amerického Kongresu Ryan, já osobně bych považoval varianty uváděné v nadpisu blogu jako nepravděpodobné, zatímco za nejpravděpodobnější variantu bych považoval odhalení reálného původce hackerského útoku a dobrou práci amerických zpravodajců R^

5 0
možnosti

Tak stejný logický klam falešného dilema vyjádřil i v závěru a doputoval k němu skrze strawmany, klamné analogie či úhybné manévry, kdy se dovoláváme negativních vlastností kohokoliv či čehokoliv atd.

Ono je hlavně úplně šumafuk, který hacker informace sbírá a zda-li to byl ruský hacker, a zda-li to bylo obtížné či ne, ale kde i informace skončí, a jak je kdo používá a interpretačně upravuje význam.

Důležité je tedy pouze to, kdo následně informace šíří a v jaké interpretační podobě, aby vykreslovaly ten správný obraz a kdo z těchto informací čerpá a těží za účelem ovlivnění veřejného mínění kdekoliv.

Což činí i Hájkův protiproud, na kterém se autor vyskytuje, a kde bychom stěží hledali něco jiné než nejrůznější konspirace o zlém západu a lidech v pozadí.

▪ Prostě se nejrůznější desinformace objevují drahně let v jakékoliv podobně o komkoliv a o čemkoliv ze zlého západu na nejrůznějších portálech, kde by člověk stěží našel konspiraci o východu či negaci a dnešní informační doba a sociální sítě prostě vše jen umocní, což pochopil i Trump, když rád používá Twitter, kde stěží v krátké zprávě vyjádříme relevanci a jen emočně zaútočíme na cokoliv.

▪ Samozřejmě jakékoliv informace by se měly posuzovat jednotlivě na jejich relevanci a logické klamy a nikoliv se dovolávat negativních asociací mainstreamu, jehož relevance též značně kulhá či desinformačních webů atd. apod.

▪ Paradoxní je, že Trump se na tom také v nějaké míře svezl, když obviňoval Hillary, hovořil o manipulaci voleb atd. apod. a před pár dny se nechal slyšet, že důvěřovat se dá jen poslíčkovi při posílání jakýchkoliv informací. Takže má sám máslo na hlavě.

3 0
možnosti

Paradoxní na tom je, že řvou tajné služby, které mají přes Windows, Android, Facebook a desítky dalších programů zadní vrátka do 90% počítačů na světě.

0 0
možnosti

prosím ignorujte Stupku - protože jeho připomínky (nečetl jsem všechny) jsou mimo rámec diskuze a vám přeji rovný hřbet(TEN MÁTE) a hezký den hezký měsíc hezké roky :-)

2 3
možnosti

Rovný hřbet se pozná podle toho, že splňuje Váš obraz vidění světa, že? Já bych Stupku rovnou cenzuroval a povolil jen protiproud.cz, Hájkův kontrarevoluční magazín...

2 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik