Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Co je pak velmi směšné, že Zeman při svém inauguračním projevu brojil proti desinformacím, proti kterým je nutné se spojit a sál mu tleskal.

a kdo by určoval, co je a není desinformace a negativní ostrov deviace? Zeman a jeho ministerstvo desinformací. Tak mu ho teď někdo zavádí...

paradox, že? ... On tou pravdou asi myslel aeronet a Cvalína, kterého pozval na hrad a vše ostatní pokládá možná za desinformace. Kdo ví...

Verifikovat by se mělo vše a znalost by měla příslušet žákům a nikoliv ministerstvům.

1 0
možnosti
SS

znalost logických klamů a falešné interpretace dat*

0 0
možnosti
SS

Místo zavedení výuky, co znamenají logické klamy a jak neklamat sebe i druhé pomocí falešné interpretace, zavádějí ministerstva pro boj s desinformacemi, nápravu historie či dům demokracie, kde by měli učit kritickému myšlení apod.

XParadoxně tak začínají mít různé unie a státy svá různá ministerstva pro boj s desinformacemi včetně Ruska.

Takže ne jenom Janda. O interpretaci se tak dá pochybovat. Znalost logických klamů a interpretace dat bez nich by měla příslušet společnosti a žákům škol a nikoliv politickým idejím atd.

Kritické myšlení nám právě pomáhá, vyhnout se příjímání a vytváření názorů, manipulaci, interpretaci dat pomocí logických klamů, na podporu svých kulturních vzorů, čehokoliv apod.

0 0
možnosti
JT

Zase spousta výmyslů, které si autor vymyslí a pak je ohnivě vyvrací. Nikdo netvrdí, že ruští hackeři vládnou světu. O tom, že je ale Kreml intenziívně využívá (podobně i Peking čínské) není pochyby. Rozdíl mezi hackerskými útoky a odposloucháváním je patrně pod rozlišovací schopností autora. No a dvojčata, to je už jeno taková třešnička na dortu (hlouposti).

6 0
možnosti
SS

Njn, právě, že soubory nejsou důkaz, který může obstát a samozřejmě se toho chytly stejné desinformační servery, kde by člověk stěží hledal negace o Rusku a vykreslují obraz o strašném západu.

Jde pouze o desinformace pomocí logických klamů, kdy i tento podsunutý argument a odvádění pozornosti, paradoxně opět na stejných serverech, je jednou z nich, kdy mnozí tak činí nevědomky, takže se ihned v článku dozvíme o 11 září. a pospojují vše možné i nemožné. To přece není náhoda: https://www.youtube.com/watch?v=qzCetIZcmSQ

Řeknou sarkasticky podsunutým argumentem, že hackeři vládnou světu, který ani nikdo nesdílí a ani o to vůbec nejde: "Podívejte se, to není důkaz a hackeři neřídí svět" a dále vykreslují negativní obraz o čemkoliv a komkoliv ze západu, co se jim hodí a činí tak drahně let.

To je samé Killary, Rothschildové, Soros, Bildelberg, Bush, Ilumináti, HAARP, Apollo, farmafirmy, Obama, chemtrails, Peroutka atd.,11 září, množstvím a pestrostí nepřeberné a jakákoliv data si interpretují po svém, ať již relevantní či irelevantní k vykreslení zlého západu v jakékoliv době. Verifikace na logické klamy atd. apod. se rovná nule.

Obamovo gesto na konci kariéry už je jen prázdný výkřik.

Rád bych, aby se zavedla výuka logických klamů, co znamenají, jak nevědomky neklamat sebe a druhé, nenechat se klamat, jak vše verifikovat a interpretovat bez logických klamů, abychom si nevědomky nepodporovali svá přesvědčení, kulturní vzory atd., vyhnuli se jakékoliv manipulaci, zavedla vhodnou formou již od ZŠ jako jiné obory a nepříslušela pouze do značné míry úzké části vědecké obce třeba v zaslepených studiích. Mohlo by to fungovat do nějaké míry jako prevence.

0 0
možnosti
PS

Kdo je ten Stupka a proč tu šíří nenávist? Jen láska a pravda může vyhrát nad jakýmkoliv hoaxem pamatujte na to.

2 0
možnosti
SS

viz. níže. Listonoš, jedině listonoš může vyhrát, jak se před pár dny nechal slyšet Trump :) S důležitými zprávami posílejte poslíčka a počítačům nevěřte.

Což je takový směšný Trumpův paradox, pokud se na té vlně zároveň svezl do Bílého domu a sám ty informace šířil v kampani :)

Obamovo zoufalství a Trumpova opodstatněná paranoia, kdy nyní bude čelit stejnému problému.

0 0
možnosti
JM

Díval jsem se na "důkazy" od se bezpečnostní firmy. CrowdStrike - nepřesvědčili. Jediné dvě věci spojovali s Ruskem (ad jejich analýza) :

- exe byl zkomplikoval v hodinách odpovídající ruské pracovní době. Ruští hackeři jistě dodržují přesně pracovní dobu a nemohou programovat v noci. Kdo to kdy slyšel , ze by ITaci ponocovali :-))

- exe mel přibaleny properties soubor nastaveny na rusky jazyk. Každy si tam ale muže nastavit , co chce. Pokud jsou to takový obávají hackeři, tak taková neprofesionalita v maskovaní stop překvapí.

Nemám ani tak problém věřit v rusky hacking na státní úrovni a snahy ovlivňovat tak světové události, ale tahle konkrétní obviňováni Ruska jsou skutečně směšná. A bez důkazu o souvislostech s ruským územím natož ruským státním aparátem.

2 0
možnosti
SS

To je ale chybný způsob, jak se dívat na "hackování". Jedná se hlavně o SIGINT, což je zcela normální věc v celé historii jakéhokoliv státu a nikoliv jen jeden nějaký exe soubor a záleží jen na tom, jaké informace následně kde ukáží a v jaké podobě, aby dávaly konkrétní význam, jež se pak šíří.

To, co umělo nejen Rusko, již od ovlivňování veřejného mínění socialistických republik, dělá prostě dál, jen se změnili možnosti a interakce, kdy k tomu dnes ani kdokoliv nepotřebuje v podstatě SIGINT a forma je různorodá.

I v minulém století šlo ovlivňovat veřejné mínění natož dnes, kdy se na to nevědomky nabalí mraky lidí, jež vše šíří dál. Média prodávají příběh a další bojují za cokoliv a vycházejí z čehokoliv.

Obamova administrativa je děravá a jeho stěžování na vlastní neschopnost, kdy celá léta bagatelizoval a podcenil informační dobu, jak desinformace šířit a hlavně jak se šíří atd., je spíš k pláči.

Trump ostatně bude muset řešit stejný problém.

Listonoš, jedině listonoš, jak se před pár dny nechal slyšet Trump. S důležitými zprávami posílejte poslíčka a počítačům nevěřte.

Což je takový směšný Trumpův paradox, pokud se na té vlně zároveň svezl do Bílého domu a sám ty informace šířil v kampani :)

Obamovo zoufalství a Trumpova opodstatněná paranoia, kdy nyní bude čelit stejnému problému.

Nicméně jsou oba bez šance a stěží se dá nějak dnes úspěšně bránit v dnešní době desinformacím. Nejsou jen v politice a plynou spíš z lidské přirozenosti. Na jakékoliv téma jsou šířeny často nevědomky nesmysly, ať už se jedná o Utajená data Strunecké ohledně očkování či cokoliv jiné. Denně v běžném životě používáme logické klamy na jakékoliv téma a relevance zůstává v pozadí. Dnešní informační dálnice pak vše umocňuje, kdy je svět propojený a dá se toho využít a bude se prostě využívat neznalosti kritického myšlení.

1 0
možnosti

Chtěl jsem napsat blog vyjadřující to samé, co jste napsal Vy. Děkuji, že jste mi ušetřil čas! R^

5 0
možnosti
OH

Pane Stupko, fandím vám, ale nechcete raději napsat svůj blog? Já se v těch příspěvcích nějak ztratil.

Hlavně jak jste se odhalil že je autor podvratnej element co píše pro ....jo to je to echo co máte že autor píše pro protiproud.cz antiboban.eu a podobné.

Jděte do něj, roztrhejte ho.

Hlavně vypíchněte ty Kremelský krysy co si dosadily Trumpa. On si nic jinýho nezaslouží. Chudák holka Hillary pár emajlů a teď aby to tajné služby rok žehlily.

5 1
možnosti
SS

ad podvratný element) Strawman, pokus podsunout nějaké vlastnosti, které si o něm nemyslím. I když existují placení trollové a struktura webů různorodá a zde třeba spadající pod our media, nyní již nějaká "nezisková skupina" cesky-portal.cz, je to normální. Ani to nemá vypovídací hodnotu o předmětném tvrzení.

Velmi často spíše valná většina šíří desinformace nevědomky, z neznalosti logických klamů atd. a podporují si tak různé kulturní vzory a přesvědčení.

ad odhalil) Neodhalil. Jen jsem řekl, že se jeho výroková logika tomuto plátku podobá a někdo další mi napsal, že tam skutečně píše. To je celé.

ad roztrhejte ho) Jděte do zadele :)

ad kremelské krysy) Strawman. Snaha ovlivňovat veřejné mínění pomocí desinformací, čehož využil i do nějaké míry Trump a pochopil lépe, o čem je dnešní doba, neznamená, že ho někdo někam dosadil. Dosadili ho tam jeho voliči, jež mají stejné informace. Ostatně ty plátky jsou všude. Otázkou je jen, do jaké míry tak činí Trump nevědomky při jejich šíření a do jaké míry vědomě. Asi je to jedno. Každá strana do nějaké míry šíří desinformace a kauzalit existuje hodně.

Ve světě, kde mizí teritoriální kriterium, které přináší řadu problémů, je pak i mnohem snadnější využít opodstatněného strachu z mizení kulturních vzorů. Jedná se o normální mocenský boj. Weby jako sputnik a jiné působí všude.

0 0
možnosti
RK

CIA a NSA potřebují obhájit svou přelidněnost a finanční rozpočet, tak lžou a přehánějí jako všechny úřady na celém světě, akorát to vypadá více dramaticky jsou totiž příšerně drahé a příšerně tajné :)

2 0
možnosti
SS

Já si o Vás Tomáši nemyslím, že nejste inteligentní. Naopak. Samozřejmě veškeré informace by se měli verifikovat a Vaše rýpání ani není mnohdy od věci. Prostě jsme jen zaspali dobu v dnešní informační dálnici. Jak mají lidé vůbec poznat své či cizí logické klamy, relevanci a interpretaci, aby nepodléhali čemukoliv, když se tomu neučí vhodnou formou již od ZŠ. Dnešní doba se to žádá. Mezi skeptiky jsem to nazval bludnou dobou. No nic.

1 3
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik