Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Hm, dole mi někdo napsal, že už píšete pro protiproud.cz a já se tak paradoxně trefil do Vaší výrokové logiky, kam spadá.

Takže píšete pro jeden s největších desinformačních webů v ČR pod vedením Hájka (tiskového mluvčího VK). Dalším je areonet, tam má zas Zeman pana Cvalína.

Nevím, do jaké míry si uvědomujete, že se jedná o subdomény PL, které jsou zcela stavěné na tvrdé konspiraci a desinformacích, logických klamech, interpretaci všeho pomocí logických klamů a stěží byste na nich hledal i nějakou konspiraci o Rusku.

Vždy mají pohotovost při jakékoliv kauze Ruska či naší hradní party. Jedná se o čistou kremelskou doktrínu. Nicméně na nich najdete často i nesmysly, bludy a konspirace o čemkoliv, ať už se jedná o vědní medicínu či přistání na Měsíci.

Nevím, do jaké míry si to uvědomujete, ale spíše o tom pochybuji a budete pravděpodobně jen z dalších bojovníků za pravdu. Relevance obsahuje velké sebezapření, protože často odporuje našim kulturním vzorům, přesvědčením a předpokladům.

Jedná se však o přirozenou vlastnost mozku, jež od narození přejímá vzory z okolí a vytváří si svůj obraz, se kterým se nevědomky ztotožňujeme při vytváření názorů a přijímání názorů pomocí formální dedukce, která není nutně špatná, ale často neznamená kauzality a mozek tak ulehčuje i své energetické náročnosti.

Kritické myšlení tedy vyžaduje často velké sebezapření, kdy relevance odporuje našemu přesvědčení, kulturním vzorům a předpokladům. Verifikovat svá tvrzení i cizí není tedy vůbec snadné.

Umění se vyhnout logickým klamům a nevědomému přijímání na základě kulturních vzorů, formální dedukce, není právě nutně zcela vlastnost inteligence, díky čemuž se právě musí dělat zmiňované zaslepené studie.

Prevence v podobě výuky kritického myšlení, co obnáší, již od ZŠ, by mohla do nějaké míry pomoc v dnešní informační dálnici, která lidi pohltí a vyplivne je jako vyznavače čehokoliv.

1 3
možnosti
JR

Dobrý den,

jen tak na okraj: sám web protiproud.cz neznám, tak by mě jen zajímalo: kdo rozhodl o tom, že jde o jeden z největších dezinformačních webů? Jde o váš soukromý názor? Nebo vycházíte ze seznamu onoho šestadvacetiletého pornoherce živeného státem a dalšími neziskovkami, tedy opět námi všemi, kdo si musíme vydělávat prací?

1 1
možnosti
SS

Nadpis je falešné dilema, takže když už vyčítáte třeba médiím manipulaci, neměl byste se ji sám dopouštět, byť nevědomky.

Následně pokračujete podsunutým argumentem (strawman), kdy se snažíte sarkasticky tvrdit, že údajně dle oponentů, je Rusko zaostalé a najednou dokáže ovlivňovat pomocí moderních nástrojů veřejné mínění, kdy i těchto desinformací využíval sám Trump a pak se od nich do nějaké míry distancoval, třeba ve spojitosti se sponzorováním SA atd.

Paradoxně Váš sarkasmus stvrzuje, že Rusko schopnosti má a nikoliv, že je zaostalé ve všem, kdy některé nesmysly diskutérů a problémy Ruska, zevšeobecňujete do celkové zaostalosti a podsunujete tento hloupý názor, který ani nikdo nezastává a nikdo nevyřkl.

Není logicky po mnoha stránkách zaostalé, jinak by asi stěží na to někdo i upozornil a normálně tam operují silné IT skupiny i firmy atd. či již voj. tech. a má i své velké investice v US a devizové rezervy.

Nemá to ani žádnou vypovídací hodnotu o relevanci ani o tom, kde leží pravda. Prostě si jen interpretujete různé informace po svém jako činí nejrůznější strany tak, aby vyhovovaly jejich obrazu vidění světa aniž by přednášely tvrdá data. To, co vyčítáte druhým, manipulaci, sám nevědomky činíte skrze interpretaci dat pomocí logických klamů.

Jinak nejen Rusko vždy umělo ovlivňovat veřejné mínění, ať již k ovlivňování socialistických republik a nejen třeba skrze Ria Novosti a dnes k tomu prostě užívá moderních technologií, informační dálnice, která spojuje celý svět.

Dnešní svět je a bude o informační válce k ovlivňování veřejného mínění kdekoliv pro jakékoliv zájmy.

Obama tuhle bitvu projel na celé čáře. Stěžuje si tak nyní maximálně na svou neschopnost. Trump to naopak velmi šikovně využil i skrze sociální sítě. Uvědomuje si, o čem je dnešní svět a použije jakoukoliv falešnou argumentaci či interpretaci pomocí logických klamů, aby dosáhl svého a jistě nebude sám, byť tak často bude činit i nevědomky.

0 2
možnosti
SS

Nicméně díky této informační době, jež manipulaci zrušila hranice, začínají lidé, zabývající se metodikou a logickými klamy, na toto stále víc upozorňovat a tak se dostávají termíny mezi širší veřejnost, kdy znalost spíše příslušela výzkumu, kde pojmy jako kulturní vzory, logické klamy, jímž se musíme vyvarovat, jsou známy, abychom se nevědomky neklamali. I proto se např. dělají zaslepené studie apod.

0 1
možnosti
JS

Postřelená husa nejvíc kejhá

0 0
možnosti
OH

Mám obavy že afroameričan Obama a žena Hillary udělali ve své mstivosti to nejhorší co mohli.

Jistě všichni či většina pamatujete jak v Císařově pekaři nakonec sklesle pronese pan Werich v roli Rudolfa II.:"A my se jdeme historicky znemožnit.".

I odejít umí jen skutečný formát.

8 2
možnosti

ještě jednu připomínku : soudci dovolili přepočítání hlasů ve dvou státech a vše bylo naprosto v pořádku - žádné pochybení žádná manipulace s hlasy a ostatní soudci proto odmítli přepočítávání - tak je mi nejasné co se vlastně dnes řeší...tedy pokud se nehledá nepřítel za každou cenu!!!!!!

6 2
možnosti
SS

Nešlo o falešné hlasy a hacknuté hlasování, ale veřejné mínění šířením desinformací třeba o Killary, sponzorování prezidentů USA královskou rodinou SA, kdy byl třeba napaden server jordánské agentury Petra, podsunuty informace a ostatní informace převzali bez ověření či jakákoliv data, odkudkoliv ukradená, jsou různě interpretována tak, aby způsobila, co největší škody, byť neznamenají kauzality atd. Prostě žijeme v informační dálnici, která každého pohltí a vyplivne jako vyznavače čehokoliv. Lze snadno manipulovat s veřejným míněním, když i veřejní činitelé užívají stejné desinformace. Dnešní války se budou vést hlavně o veřejné mínění na poli informační dálnice a relevance bude dostávat na frak ze všech stran.

0 0
možnosti

psal jsem to na netu hned po volbách : ČT neprozřetelně pořádala přímý rozhovor s Olgou Matuškovou z Floridy a ta jim řekla to co nechtěli slyšet : jak noviny zkreslovali zprávy o shromážděních na stadiónech s Trumpem - stadión 30000 lidí a ještě 5000 se nedostalo na stadion, noviny napsali že to bylo pár tisíc a když se setkalo 2-3000 lidí proti Trumpovi tak napsali že to bylo několik desítek tisíc. Všichni pardón pár lidí vidělo Clintonovou jak sní manipulují a nevyšlo jim to tak hledají na koho to shodit...

10 1
možnosti

Aha, takže jedna paní povídala a hned je z toho pravda.

Ano, média byla pro Clinton, to se všeobecně ví. A ví se to proto, že se s tím nikdo, jako ve správné svobodné společnosti, moc netajil.

1 3
možnosti
SS

Nechcete psát na protiroud.cz, aeronet, nwoo apod.? Další užitečný 1diot by se jim hodil.

3 10
možnosti
JR

J76o72h54a27n 64R25e51y

1. 1. 2017 16:27

A nějaký protiargument místo osočování by jste v zásobě neměl? To je asi ale na Vás moc, což?:-)

9 2
možnosti
OH

Jo jo, demokracie je jen když po vůli těch o demokracii nejvíce řvoucí. A nějací trapní voliči či volitelé jim do toho nemají co kecat a každá lež je dobrá.

A víte že Trump s Putinem nechali na Kubu umístit bombu konce světa? Prý je to stejná kvůli které musely USA zaútočit na Irák a založit konto Arabské jaro do každé umírněné rodiny.

3 0
možnosti

Nepoprskal jste si monitor?

2 0
možnosti
VO

Když ponechám stranou ruské či jiné hackery, kde je psáno, že se nesmějí ovlivňovat volby v jiných státech? Na žádnou takovou mezinárodní smlouvu si nevzpomínám.

Proti hackerům USA samozřejmě bojovat musejí, ale naříkat teď nad tím, že oni ovlivnili volby v USA, je velmi směšné a trapné.

5 1
možnosti
Foto

To myslíte skutečně vážně? Tohle je typický náhled zdejších "šmejdů"

Jak jeden třeba řekl: " ukažte mi zákon, který zakazuje chytřejším získávat podpis hloupějších pod nějakou smlouvu"? Podle některých má pravdu.

A oni nenaříkají nad prohranými volbami ale snaží se zabránit něčemu podobnému v blížících se volbách v Německu a ve Francii. Dokonce i náš milovaný prezident se do toho boje zvláštním způsobem zapojil.

0 3
možnosti
Foto

Výborně.Nyní napsat ještě o něco podobného o tom dopingu. Trochu bych v tomto případě ale raději přibrzdil a třeba verze, že Rusové sice své atlety dopingem "vykrmovali" již od dob CCCP ale bez jejich přičinění by se na to nikdy nepřišlo. Bratrstvo "rudých pracek" začíná nový rok místo "a happy New Year to all", typickým

"uráááááá Stalinovo". A jak dopadl ten příběh s Ruským hackerem, který byl zatčen u

nás a kterého chce tak moc zpět doma v RF taťka Putin, by nám autor zjistit nemohl?

6 6
možnosti
TV

O ruskem dopingu bych klidne take napsal, ale tim jsme "krmeni" ze vsech stran.

2 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik