Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28o26s43e37f 69P47o96t71r

12. 3. 2017 20:54

T:G:Masaryk byl hrdina, bojovník za pravdu, ovšem jen do okamžiku, když se mu podařilo více méně nechtěně rozbít R.U. a tak byl postaven před otázku co dál. Vzniklá ČSR byl konglomerát Čechů, Slováků, Němců, Maďarů, Poláků, Rusínců. Jako jednotící ideový prvek jim vnutil dávno mrtvé a zapomenuté protestantské husitské hnutí a k jeho podpoře začal ve velkém stylu falšovat a překrucovat dějiny spolu se svými souputníky z umění, třeba jako A. Jirásek, kterého bohatě honoroval za nepravdivá, fakta překrucující díla.

Další jeho zásadní chyby byl postoj k bohaté, kulturní a vzdělané 3 milionové německé menšině, kterou deklasoval vůči několika stům tisícům polovzdělaných pasáků ovcí z Podkarpatské Rusy, které vyzdvihl jako státoprávný národ. Tento jeho postoj k německé menšině do značné míry přispěl k přijetí zrůdných myšlenek A.H. německým národem.

Do vytvoření ČSR hrdina, bojovník za pravdu, jako prezident naprosto zklamal, jeho ČSR se tragicky rozsypala za 20 let, a jeho stigma falšovatele českých dějin neseme dodnes.

1 4
možnosti

Proc by nemohli mit uprchlici stipendia a nebo jinak dovolene studium na VS? Co je na tom negativniho?

0 7
možnosti
Foto

Jasně, ....

Už rozvil čas a voní nadějemi

svobody, slunce, prší z oblaků.

|: Vpřed soudruzi, hle, zaslíbenou zemi,

kde už není pánů, ani žebráků :|

6 0
možnosti

J55a46n 39B72u38r70d32a

12. 3. 2017 18:58

Co všechno autor z Masaryka četl?

3 0
možnosti

Zatim jen hovory..a souvislost? Myslim, ze mluvit usty jineho je drzost tak jako tak

7 0
možnosti
Foto

Já bych jen chtěla podotknout, že Masarykův žák, tehdy ministr zahraničí, posléze prezident, Edvard Beneš, se naopak snažil za diplomatické uznání SSSR, jež mnohé státy kvůli nevypořádaným pohraničním vztahům, neuznávaly. Činil tak z důvodů pragmatických, obranných, ze strachu z Německa. Nevím, že by kdy Masaryk rozebíral islám, nicméně např. osobu Ježíše Krista považoval pouze za učitele, vzor, nikoli za vtělení boha. Chtěl náboženství v souladu s vědou a jejími poznatky. Pokud měl takto skeptický názor k základní doktríně křesťanství, pochybuju, že by podporoval mnohem zmatenější islám.

7 0
možnosti

Ve clanku nestoji, ze podporuje islam.

0 0
možnosti

....nóóó, a ve finále by Tatíček s Čapkem vosedlali hajtry a jeli by temu Navarovi rozkopat .... (teda pokud by dneska žili, žejoV?!)

4 3
možnosti

..... samozřejmě by sa cestou zpátky rozhodli zkontrolovat kostrč aj Abelovským, Hájkovým a Burdům!,- aby sa jako nikdo necejtil vošizenej ;-D !!!

0 1
možnosti

Podsouvání svého názoru významné historické osobnosti je naprosto nechutná novinářská dekadence a manipulace. Do podvědomí čtenářů má dostat názor, že Masaryk by podporoval imigraci Arabů a Afričanů??? Ježiši.

Troufám si odhadnout, a to je zase můj názor, že mnoho jiných významných osobností z minulosti by si o p. Navarovi myslelo, že je hňup.

15 0
možnosti

TGM zanechal velké dílo. Předpokládám, že dnešní žurnalita pan Navara ani netuší čemu všemu se tento geniální člověk věnoval a jak čistý byl jeho morální profil. Byl to skutečný vzdělanec a žil v době kdy toto slovo něco znamenalo a tak bylo všeobecně uznáváno. Nezmenšují to ani reakce tehdejších neumětelů na jeho počiny. Při tom i tehdejší neumětel byl proti dnešnímu vzdělanci na nebývalé úrovni. plyne to i jen z toho, že kvalita tehdejší a dnešní v oblasti vzdělání byla nesouměřitelná. Jaká byla produkce tehdejších a dnešních VŠ ?. může si někdo myslet, že se člověk mohl tak evolučně za několik desítek let změnit? Mění dnešní stav techniky podstatu člověka ? ˇČLOVĚK JE STÁLE STEJNÝ, MĚNÍ SE JEN KULISY VE KTERÝCH ŽIJE. TĚM SE PŘIZPŮSOBUJE A BOHUŽEL JEHO LIDSKÉ POČINY JSOU STÁLE HORŠÍ./rodina, škola, úcta k okolí a tp, atp,/

7 1
možnosti

Navara není jediný, kdo si hraje na vykladače díla nějaké významné osobnosti. Dost často to bývají pěkné bláboly a ani tento případ není výjimkou.

13 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik