Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Objevuje se to v diskuzích, Vatikán má peníze, ale jen káže jako socani, že by měl pomáhat někdo jiný, oni ne.

0 0
možnosti
Foto

No, v diskusi se objevuje leccos. Slyšel jste třeba o sbírce svatopetrský halíř? Víte že je určena právě na tyto účely? Slyšel jste třeba o aktivitě České katolické charity při pomoci tam, kde lidé trpí nouzí, Totéž ADRA aj.?

0 0
možnosti
JB
JH

Všichni poutníci na Velehradě panu kardinálovi tleskali.Žádné protesty, žádné projevy nesouhlasu.Nu což, přímo v prostorách Velehradu je místa pro migranty dost.

5 1
možnosti
Foto

Křesťané na Velehradě projevili naprosto jednomyslný názor jako dříve členové KSČ vůči svým představitelům.

3 4
možnosti
JH

Pane Vyorale, to je moc dobře, že jste o toh pohůnka v titulku , jistě dobrovolně, vyměnil za poradce:-). Jen nevím, jaké "kompromisy" Vás,nás, čekají zítra....:-)

0 0
možnosti
TV

V ramci setrvani na hlavni strance jsem musel ustoupit.Jinak bych si clanek mohl cist jen sam v soukromych. Zkratka nepatrim k oblibenym blogerum, jako nekteri jini, co maji ok nazory.

2 4
možnosti
TV

Nevim, kde jste prisla na.to, ze jsem obdivovatelem prezidenta. Pokud vim, nikde jsem to nepsal, snad ani nikdy nerekl :). Tak se nedivte dale.

0 0
možnosti
TV

Toto byla reakce na pani Jandovou..nejak mi to blbne

0 0
možnosti
PK

Dobře napsáno a myslím, že by se s tím ztotožnila většina Čechů. Kamarád z Itálie se vyjádřil o emigrantech a jejich chování, když mi psal, daleko silnějšími slovy, které zde nelze použít. Co se mě týče nepotřebuji ke své víře ani vatikánské hodnostáře a jejich doporučení a ani vyzdobené kostely stačí jen selská mysl a láska. Ten kdo se byl podívat v posledních měsících v Německu, nebo Švédsku viděl na vlastní oči kdo jsou uprchlíci a jak se chovají a díky tomu se začíná v obou zemích probouzet silný nacionalismus, který bohužel bude produkovát i další vlny násilí. Jak chtěji Češi žít s uprchlíky, když do dnešního dne se nevypořádali s romskou menšinou?

8 1
možnosti
TT

Neměla by se s něčím spíš vypořádat rómská menšina?

3 0
možnosti
Foto

....Pokud budete pozorně poslouchat, tak nuncius, ale i Tomáš Halík hovoří, že je třeba pomáhat lidem v nouzi, nikoli těm, kteří zde míří z ekonomických důvodů.....Pane Vodvářko problém je v tom, že mezi těmito lidmi nikdo nedokáže rozlišit a hlavně se o to ani nesnaží. Při jejich počtech a faktu, že se nikdo z odpovědných ani nesnaží jejich příliv alespoň do budoucna snížit, je to pomáhání jim za každou cenu na hraně vlastního sebezničení. Pokud si chceme zachovat vlastní kulturu a způsob života, budeme muset umět být tak "tvrdí a bezcitní", že imigrantům vzkážeme, že " u nás ani náhodou" a u nich na vybraných místech, kde jim poskytneme to základní pro přežití. A v tomto duchu by měli mluvit i duchovní. Krásné řeči o pomoci bližním, nastavené druhé tváři a Bůh ví co ještě, není to, co by měli i věřící křesťané od nich slyšet.

John Lennon kdysi řekl krásné, byť dnes už pozapomenuté heslo: "Tváří k realitě, místo neustálého hledání nějakých nebes". Je načase současnou situaci pravdivě pojmenovat, analyzovat, a zařídit se tak, aby její řešení neohrožovalo nás samotné. A jestli je to sobecké, tak sorry jako, ale takový je svět a naivové a blouznivci na nerespektování tohoto faktu na něj doplatí.

5 2
možnosti
Foto

To byla odpověď panu Vodvářkovi, řazení příspěvků někdy zlobí.

0 0
možnosti
Foto

Křesťanské je pomáhat. Ale bohužel, lidské je, toho zneužívat.

Přesto bych doporučoval argumentovat korektně a vyhnout se silným výrazům.

0 4
možnosti
Foto

Když pominu váš slovník "pohůnek" atd. tak zkusme přejít k meritu věci.

Křesťanství je postaveno na lásce k bližnímu, ať je jakýkoliv. Jistě jsme lidé a máme různé názory na různé věci a bližní okolo sebe. Pokud jde o shromáždění křesťanů, pak asi meritorní bude pohled právě z tohoto úhlu

Máte pocit, pane Vyorale, že by měl nuncius na pódiu Velehradu vytasit křižácký meč a vyzvat posluchače k tažení na Sýrii, Libyi atd.? Že by měl místo slov o nutnosti pomáhat těm, kteří to potřebují, sdělit, že na pozemcích Vatikánu vykope hromadné hroby pro "nepřátele"?

Pokud budete pozorně poslouchat, tak nuncius, ale i Tomáš Halík hovoří, že je třeba pomáhat lidem v nouzi, nikoli těm, kteří zde míří z ekonomických důvodů. A to všem, bez ohledu na to, jestli jde o Čecha na ulici, nebo křesťana z Iráku.

Chápu, že nyní je kopání do církve v módě, jistě získáte vysokou karmu. Jste opravdu, ale opravdu vnitřně přesvědčen, že máte pravdu? Že ona nenávist vůči těm, co přicházejí je racionální? Jak se potom lišíte od těch, co bojují za islámský stát?

9 10
možnosti
Foto

....Jak se potom lišíte od těch, co bojují za islámský stát?.....Co třeba tím, že nikomu neřeže hlavu od krku?

3 2
možnosti
VV

Nezapomněl jste nějak přešaltovat? Tady nejste na těch svých "pravdou přetékajících spešlwebech"...ostatně soudím, že ten váš Putlerek je daleko větší multikult-vítač než sto papeženců....

https://www.youtube.com/watch?v=-eCG8ujp0ss

5 5
možnosti
Foto

Putin nikoho nevítá. On prostě s muslimy po staletí žije.

0 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik