Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Oceňuji kreativitu nadpisu, ale bohužel musím nesouhlasit s nadpisem i článkem. Demonstrace funguje jako takový kontrolní orgán lidu, který sice poukazuje na nespokojenost lidu, ale politici na něj mohou hodit bobek a neřešit jej (pokud ustojí ten nátlak). Referendum má však dalehosáhlejší důsledky - populisty ovlivnitelná masa lidí půjde volit, klasicky 40 % volit nepůjde a najednou jsme pryč z NATO. Přímá demokracie potřebuje vyspělou společnost, ať se nám to líbí nebo ne.

Ještě ke slovenské demonstraci - co se Slováci snaží vyjádřit demonstrací je to, že nejsou spokojení s Ficovou vládou a jejími průšvihy za poslední roky. To vše vygradovalo s vraždou toho novináře. Ať za ní mohl kdokoli, lidé už nevěří policejním orgánům a bojí se, že to Fico zamete jen tak pod koberec jako už plno kauz předtím. Mít čistou politickou kariéru, nikoho by ani nenapadlo spojovat ho s tou vraždou. (Zdroj: mí známí na Slovensku). Né vždy jsou konspirační teorie odpověď.

26 2
možnosti
PP

Jen technicka - zapominate na to, ze tech 40%, co k referendu o NATO nepujde tim vyjadruje nazor, ze je jim to jedno a toto tema je jim ukradene. Tedy kdyz nahodou najednou budeme pryc z NATO, souhlasi s tim.

1 0
možnosti
JZ

Demagogie autorových oponentů tu opět jedou naplno, nicméně myšlenku neskutečně výstižného nadpisu se jim zazdít nepodaří. Lidé jsou totiž naštěstí chytřejší, než nám tito demagogové tvrdí a než by si přáli.

6 10
možnosti
JB

J51a97n 19B79u50r86i30a22n

12. 3. 2018 6:14

Co je demagogického na tom, že demonstrace na náměstích nejsou pro vládu či kohokoli jiného v ničem závazné (narozdíl od toho referenda), že jsou pouze k zamyšlení?

Co je demagogického na tom, že nám vládne vláda, která si nevyjednala podporu v parlamentu a tudíž představuje vládu jen asi 30 % voličů - což znamená, že zbytek (70 %) voličů se může cítit nespokojeno?

8 1
možnosti
KT

ano. už to umí kdekdo. a víte, kdo za to může? USA, respektive film Vrtěti psem. dokonalá kuchařka pro státní převrat. a je zvláštní, že se všechny tyhle věci dějí poté, co Visegrád začal zlobit. Polsko, Slovensko, my, tak uvidíme, co bude v Maďarsku a Rakousku

4 0
možnosti
Foto

Až bude demonstrace na náměstí pro politiky závazná, pak to bude problém.

Podobně tak s referendy.

Jako vyjaření názoru "zdola" dobré, ale nesmí se z toho stát bič.

4 0
možnosti

A právě o tom je článek, že ti, co odmítají možnost biče referenda, nemají problém použít jako bič demonstraci. Autor má pravdu, je to zábavné.

1 1
možnosti
PK

...príma reakce, hodně poučné .....R^R^R^

3 1
možnosti
JZ

Vy srovnáváte co do dopadů křik na náměstí, s oficiálním referendem? Co je to za blbost, podsouvat, že se na náměstí dá svrhout vláda? Ono náměstí ukládá politikům povinnost, stejně jako by to dělalo referendum?

I podle vašeho myšlenkového pochodu ano, IQ na referendum opravdu chybí. Na náměstí si klidně zařvěte i vy za ten odchod z EU, když to má podle vás tak podobnou váhu, že se to dá splácat v jednom textu dohromady.

12 7
možnosti
Foto

J32i59ř44í 25L94i67b21e37r

11. 3. 2018 20:08

Po přečtení blogu mi nelze než konstatovat, že doktor Štrosmajer měl pravdu, a Vy byste měl nosit okolo kotníků olověnou zátěž, jinak si s Vámi bude pohrávat i vánek. Je i logické, že nejen lidé poměrně inteligentní, ale i lidé s IQ tykve nebudou nikdy podporovat vládu, ve které by měl sedět bývalý spolupracovník StB nebo člověk trestně stíhaný. Tím vůbec nezpochybňuji vítězství ANO ve volbách, je jen na ANO, aby navrhla do vlády osoby, které nejsou stíhané, či nemají estébáckou minulost.

8 10
možnosti
DZ

Děkuji za vaše texty Tomáši! Minimálně vedou k zamyšlení. Urážek tzv. "lepších" lidí si nevšímejte. Zdravím. Dalibor

17 4
možnosti
TV
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik