Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

P42e62t79r 38J53í67l42e68k

10. 3. 2018 16:25

S ohledem na to, jak kremlomilci vyvádějí, nabývám přesvědčení, že Slováci demonstrují za správnou věc.

22 14
možnosti

Velmi nedospělé.Rv

10 9
možnosti
VH

A všechno to způsobili ti svrhávači vlád na Národní třídě (a posléze na Václaváku). Kdyby jich nebylo, byla by tady a na Slovensku vláda jedné strany, všichni by spořádaně volili ty, které si strana vybrala a na případné demonstrace by přišlo nejvýše pár stovek odvážlivců. A s těmi už by si pendreky poradily.

26 8
možnosti
TV

Nebudme blahovi, soucasti byli, jak velkou, tot otazka... ale to je na jinou debatu. Jen me zarazi rozdilny pohled na opravnenost hlasu tisicu na namestich a neopravnenost milionu v referendu...

11 11
možnosti

Sice mate problem ze Siska nevyckal do vysetreni vrazdy, ale vyspekulovat si do toho Sorose vam nijak nevadi. Obdivuhodna mentalni pruznost.

13 8
možnosti
JA

Kiska se asi před půl rokem setkal se Sorosem, potom je mi jasné proč řekl: i kdyby se ukázalo, že šlo o náhodnou vraždu, (demokraticky zvolená ) vláda musí padnout.

6 2
možnosti
AP

A) Váš argument o svrhávání svrhávání demokratických vlád by platil pouze za předpokladu, že po zvolení určité reprezentace, se pozastavují politická práva související s vyjadřováním politického názoru.

B) Využití shromažďovacího práva ani zdaleka nevede ke svržení vlády. Je to naprosto legitimní vyjádření politického názoru, což je také ústavou předpokládáno.

40 8
možnosti
KP

Nejsou treba volby. Staci demonstrace. Stat to vyjde levneji. Demonstranti nejlepe vedi co je spravne. Zejmena ti 13-15 leti, kterych je na demonstracich vetsina.

1 1
možnosti
Foto

Vaše úvaha má docela zásadní logický nedostatek: Rozhodnutí občanů referendem se stává zákonem. Ani sebevzdělanější člověk nemá šanci se odpovědně vyjádřit ke všemu, natož nějací primitivové, kteří, jak snad uznáte, také existují.

Na náměstích se demonstrují názory a stanoviska (také tam probíhají revoluce, což je třeba hodnotit zcela jinak, ale to není tento příklad). I na náměstích mohou demonstrovat vedle chytrých a vzdělaných lidí i oni primitivové, ale jejich hlas nemá stejnou váhu jako jako tentýž hlas v referendu, kde jsou si všechny hlasy rovné.

42 9
možnosti
TK

Pokud demonstrace několika desítek tisic lidí mohou vyvolat pád vlády, pak to odpovídá referendu o předčasných volbách, k jehož platnosti by stačila účast řádově jednotek procent voličů (často ani ne voličů, věk demonstrujících nikdo nezkoumá).

2 1
možnosti
Foto

On je trochu rozdíl mezi těmi, co jdou demonstrovat (vědí proč) a těmi, co by šli rozhodnout v referendu o věci, o které vědí kulové.

Pro ujasnění: porovnejte si, kdo demonstroval v r. 1989 (a před tím) a mezi těmi, kdo u nás volí toho, od něhož dostanou koblihu.

Pan autor se narodil někde kolem r. 1990, takže o minulých dobách ví přesně vše a má to dokonale zažité. Rv

21 21
možnosti
MD

Tak to bychom je nemeli pustit ani k volbam_referendu. A vekovou hranici pro pravo volit zvysit na 80 roku.

18 7
možnosti
Foto

No každopádně vy jste naprosto ukázkový příklad toho, proč by bylo referendum velmi nebezpečné.:-/Rv

22 36
možnosti
MD

Dobry den, pani demokracie.

31 7
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik