Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Konečně! Ale dal si syndikát na čas!

Jestli novináři musí svá tvrzení dokládat a nést za ně odpovědnost, proč by to se to nemělo týkat i druhé strany? Konkrétně těch, kteří je bezdůvodně obviňují ze všech možných hříchů světa? Proč by se měli nechat urážet a pomlouvat?

Kritika je něco jiného, než pomluva a naše zákony chrání všechny občany, tedy i novináře.

Špatná zpráva je to jen pro ty, které mají potřebu veřejnost manipulovat demagogií a lží, zvláště pak pro ty, kteří si z dehonestace jiných lidí (či celé profesní skupiny) udělali předmět obživy.

8 8
možnosti
Foto

Špatná zpráva pro lidi, kteří jsou nakloněni svobodě. Pro ty co jsou nakloněni k vládnutí je to samozřejmě zpráva dobrá.

4 0
možnosti
PM

Paní Bláhová, když napíšu, že autor této zprávy https://ekonomika.idnes.cz/kralovna-alzbeta-dostihy-sazeni-da9-/eko-zahranicni.aspx?c=A171026_093609_eko-zahranicni_fih je maximálně absolvent speciální školy, musí mě každý soud zprostit obvinění. Ono daleko víc nesmyslů a "lží" vzniká díky hlouposti novinářů než zlým úmyslem.

2 0
možnosti
LB

Samozřejmě, pane Munzare, že máte pravdu, i mezi novináři jsou lidé, kteří se dopouštějí chyb jako každý jiný. A jsou i mezi nimi tací, kteří se nechají koupit, ale je jich zřejmě méně, než se obecně soudí.

Je jen dobře, že se mohou proti lžím a záměrné dehonestaci bránit obě strany, tím se veřejný prostor pročistí a zkultivuje.

Problém je ale v něčem jiném. Např. ve zpochybňování našich veřejnoprávních médiích tzv. alternativními médii, falešnými internetovými zprávami či mimořádně aktivními trolly na sociálních sítích a v internetových diskuzích. A také verbálními útoky vysokých představitelů politické reprezentace a jedné jednosměrné televizi, která zcela rezignovala na novinářskou etiku i obyčejnou lidskou slušnost.

1 2
možnosti
JP

J79a33n 35P70a28l86l12a25s

6. 4. 2018 21:46

Váš příspěvek z jiné diskuse:

Mě zase vytáčejí názory stalinisty Skály či šéfa KSČM Filipa, které teď vidím a slyším snad pokaždé, když zapnu televizi. No a co s tím asi tak nadělám?

Jestli tohle není „zpochybňování našich veřejnoprávních médií“...

1 0
možnosti
LB

To, že zastávám jiné názory než dva zmínění členové KSČM přece neznamená, že jim upírám právo být na obrazovce, nebo že nařknu televizi z nevyváženosti, když proti nim ausgerechnet nesedí třeba někdo z KDU-ČSL nebo ODS. Prostě KSČM vede jednání o podpoře vlády, tak je logické, že se v televizi objevuje. Nemám z toho radost, ale jak jsem zmínila, nic s tím nenadělám.

Můj koment, který jste zkopíroval, byl reakcí na autora blogu, kterému se nelíbil zase Kalouskův výrok. Nic víc, nic méně.

1 0
možnosti
JP

J15a18n 53P22a63l39l83a29s

6. 4. 2018 22:26

Dobrá, trochu jsem se točil na sousloví „pokaždé, když zapnu televizi“. To by o vyváženosti opravdu nesvědčilo.

A souhlas, s kvalitou ČT opravdu nic nenaděláme.

0 0
možnosti
LB

Televizi zase nezapínám až tak často... a dost si vybírám, takže jsem celkem spokojený divák. Proti kvalitě zpravodajských a publicistických pořadů ČT celkem nic nemám, o ničem lepším u nás nevím.

1 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik