Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, co zase řešíte, organizace na podporu uprchlíků, jež žádají české občany o ubytování například uprchlíků z Kuby už jsou dlouhou řadu let. Přátelé ubytovali 4 uprchlíky z Kuby na dobu asi 3 let. Další už ubytovat odmítli, protože to pro ně bylo finančně náročné. Činili tak čistě z dobré vůle. Moji příbuzní pak ve svém domě ubytovali na dobu zhruba jednoho roku více než před 25 lety celou uprchlickou rodinu, jež s nimi byla trošku z přízně z Iráku, když se jim tam za sankcí uvalených na Saddámův režim přestalo ekonomicky dařit a chtěli za lepším. Byla to rodina lékaře, jenž vystudoval v ČR. A jelikož znal tento lékař česky, také nebyl přiliš velký problém, až na to, že vyžadovali mnohem více komfortu, nežli skromní uprchlíci z Kuby a stáli mnohem více peněz. Protože před sankcemi se měli za Saddámova režimu hodně dobře. Takže lidi tady už více než 20 let v soukromí ze své vůle uprchlíky ubytovávají a tyto organizace tady jsou a nyní se z toho dělá jakýsi obrovské politický problém a ještě se udávají lidi, kteří se do toho z dobré vůle a za své peníze zapojují.

1 3
možnosti

Myslím, že jste nic nepochopila. Jen namátkou, jde o nekompatibilní jedince, kteří skutečně nejsou lékaři ani z přízně, kde se to dá samozřejmě pochopit. A myslím, že můžete zapomenout na dobrou vůli, tady jde především o peníze z EU, které se za takové ubytování (tady to ovšem pouze předpokládám, na základě podobných jevů v zahraničí) budou hradit z účtu EU, ČR a pod.

1 0
možnosti

J85a69n 42P72a80l42i44a12n

3. 5. 2018 19:50

S tou Magdou Faltovou už začínám mít problém. To už by se mělo už někam nahlásit, ne?

0 0
možnosti

Doporučuji panu Kubíčkovi se přečíst blogy pana Zdechovského, který jako jeden z mála se osobně za své vlastní prostředky jel podívat do italských přístavů na "uprchlíky"!!

0 0
možnosti

Každý ať si dělá co libo, když s tím neotravuje druhé. A co tedy, ať si je berou domů. Jestli někdo mektá o neziskovkách napojených na rozpočet, tak největší odběratelé jsou politické strany a mezi nimi okamůrova SPD. Její Vůdce již jednou ukázal jak zatočit s penězi daňových platičů.

0 4
možnosti

Moment, neměla si sluníčka brát migranty k sobě domů? Ještě nedávno to bylo v každé diskuzi a teď, když taková aktivita existuje, tak je to zase špatně? Některým lidem se člověk fakt nezavděčí...

2 1
možnosti

Nedávno jsem viděl na youtube experiment na ulici. Otázka pro kolemjdoucí zněla - měli by být migranti integrování i tím, že budou bydlet v rodinách? Odpověď byla většinou mainstreamová - ano, samozřejmě. Načež redaktor povolal za rohem stojícího tmavého Chorvata a navrhl, že ten dotyčný může hned teď konat a pomoci. Mám klást otázku, kolik z těch respondentů se kroutilo jako žížala na slunci?

12 0
možnosti

Naopak považujeme za klíčové umožnit uprchlíkům bydlet s místními lidmi, a tím usnadnit a podpořit jejich integraci do společnosti.

A co jim brání najít si práci, naučit se základy jazyka a zaplatit si vlastní podnájem? Já to v Anglii udělal taky.

33 0
možnosti

Tim se ani nechlubte! Coby cerna ovce neziskovkam jeste utnete penezovodne ceciky!

12 0
možnosti
Foto

J48i51ř84í 84L27i56b18e65r

29. 4. 2018 14:17

Do Projektu "Uprchlíci, vítejte!" se nehlásím.

21 0
možnosti

A neni to skoda? Neunahlujte se, aby vas to pak nemrzelo :)

5 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik