Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Marakéšská deklarace je materiál, který skutečně Evropě otevírá určité možnosti. Dobře, je tam "pravidelná migrace", což u některých vyvolává okamžitý dávící efekt, ale když se na to podíváme blíž -- ta migrace stejně už po desetiletí pravidelná je (před migrační krizí cca 250.000 lidí ročně). Nicméně důraz na tu pravidelnou migraci znamená její kontrolu. V dokumentu jsou zmíněny požadavky na dobrou identifikaci migrantů apod. A naopak je vyhlášen tvrdý boj nelegální migraci, pašování a obchodování s lidmi.

Za zmínku jistě stojí i ohledy na regionální specifika a požadavky jednotlivých zemí. Dá se říct, že je to svým způsobem hozené lano středoevropským zemím. Postupně by se to mohlo vyvinout tak, aby např. ČR, která má dost ukrajinských zájemců o přistěhování, mohla toto vykázat jako svůj díl solidarity a nemít tudíž povinnost přijímat migranty z Afriky.

Celkově se dá říct, že je to postup správným směrem, únosná míra regulovaného přistěhovalectví je mnohem lepší, než zoufalé jednorázové nápory od pašeráků zničených uprchlíků................

Jenže některým vlastencům stačí uvidět slova "pravidelná migrace" a vypíná se jim mozek.

A ten závěrečný oddíl o vracení vůbec není tak malý a bezzubý, jak se někdo snaží fabulovat.

-----------------------------------------

Mimochodem, když už Aeronet přinesl doslovný překlad, měl se vyvarovat všeho toho zvýrazňování a podtrhávání vybraných pasáží -- je to amatérský pokus o ovlivňování určitým směrem. Nicméně odpovídá to obecné kvalitě toho webu.

(Nicméně opravdu nepočítám, že by to kontraideolog Žantovský zmínil ve své pravidelné kritice médií na PL, ten má jiné koně ke kritice)

9 24
možnosti
JB

Velmi trefně shrnuto a všimněte si, že místo argumentů chodí jenom mínusy. Jo, kde nic není, tak ani Okamura nebere :-)

3 0
možnosti

jméno redaktorky nezachytil, ale stenografoval si její věty ... hmmmm

3 10
možnosti
TV

Bohuzel jmeno (mozna radeji) zaznelo, nez CT zesilila mikrofon. Jinak bych mov rad jmeno teto profesionalky uvedl...

9 0
možnosti

" ... vyvážený mediální narativ ... " ;-D

Už to za mne řekl Woody Allen:

"Panečku, pomyslel jsem si, být takhle chytrý.":-)

3 0
možnosti
JK

není rozdíl mezi Mohoritou a dnešními svazáky v médiích

23 3
možnosti

J30a12k21u87b 22Š74o17l86c

23. 5. 2018 13:37

To je asi jako s článkem pana Zdechovského o tématu "klimatický migrant". Buď neumíme chápat psaný text nebo nevím. Snad ho tedy aspoň chápou imigranti, a pokud je tam psáno: Přijďte, vyloží si to správně jako Nechoďte.

2 0
možnosti
JH

Jen drobná oprava Okamury - v té jejich ČT nezaměstnávají uvědomělé pionýry, ale svazáky...

14 2
možnosti
JB

J75i52r44k54a 47B84r59o17u91k

23. 5. 2018 13:17

Docela "legrační" je, že text deklarace nezveřejnila v TZ z 2. května 2018: http://www.mvcr.cz/clanek/ministr-vnitra-se-v-marrakesi-zucastnil-konference-k-reseni-migrace.aspx. To je jak za bolševika.

Doplnila pdf až 22.5.2018, a to dokonce i v českém překladu. Mám původní podobu stránky uloženou.

5 0
možnosti
PB

..... mňo,- von je to sice politickej dokument (žvásty), právně nevymahatelnej ALE ! každej stát, jehož zástupce to signoval, je pak lehce vydíratelnej,- ....."podepsali jste miliónpět dokumentů a politickejch proklamací EU, OSN atd.atd. ohledně migrace, tedy dáváte jasně najevo, že souhlasíte a stvrzujete stávající politickou linii v tomto směru. A nyčko nám (EUBruselu) teda vysvětlite, proč odmítáte v reálu ty zatracený kvóty?!?"

20 1
možnosti
MK

Pan Vyoral, to je sice hezké co nám tady píšete, ale pan Okamura jinak mluví a jinak koná. Na svém tubusovém domečku, který mimochodem staví v Břevnově češtinu neuslyšíte. Tam by se našlo cizích státních příslušníků, tak na práci jsou mu asi dobří....nebo že by málo platil.....

4 22
možnosti
Foto

A co tím, paní Kršková, chcete říci? V ČR pracuje legálně okolo půl miliónu cizích státních příslušníků, proč by je nemohl zaměstnávat Okamura?

40 0
možnosti
Foto

No je to přesně tak, jak na ČT říkali. To jen Okamura stejně jako další kremelští trollové opakuje nesmysly. Nechápání psaného textu je v tomhle segmentu rozumově ne zcela vybavených lidí standardem.

10 53
možnosti
AS

A36l26e27š 17S45z66a54b84ó

23. 5. 2018 13:06

přečetl jste ten Makaréšský akční plán?

15 1
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik