Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I29v66a33n 59M66a53r22e97k

6. 7. 2018 13:20

Karma. R^[>-]. . . . .. . .Kéž by tak důsledně pokračovali ve vyšetřování vraždy našeho občana Británii, ubitého řetězem ;-( Rv

20 2
možnosti
Foto

To už Ivane, padlo do vody. Odvolání k Evropskému soudu bylo zamítnuto, rozsudek platí.

2 2
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, nikdy se nedozvíme, jak to ve skutečnosti bylo. Jak píše pan Jiroudek, tak den předtím poškozený Sam Hobson zvedl nějaký obal, sloužící k uložení neurotoxické látky.

Ovšem ta látka je svým původem bojová a byla vyvíjena tak, aby zabíjela okamžitě nebo jen s krátkou prodlevou. A najednou je z toho jeden den?

Pokud se někdo mírně nebo silně otráví etylalkoholem neboli chlastem, nikdo nikdy neřeší, co vlastně vypil. Pokud se ale někdo otráví metylalkoholem, je zdroj té otravy pro kriminalisty tou nejdůležitější otázkou. A v otázce těch otrav v Anglii je původ té látky nejméně stejně důležitý.

Toto je výňatek z článku o výzkumném středisku Porton Down, který vyšel před rokem a půl, tedy dávno před kauzou Novičok.

Výzkumníci z Porton Down však lásce nepřejí. Mladíka zavřou v plynové komoře a na jeho předloktí, překryté dvěma vrstvami bezpečnostního oděvu, nanesou jakousi bezbarvou látku. Je to 200 miligramů sarinu. Za půl hodiny se už Ronald Maddison dáví krvavou pěnu, za dalších třicet minut je mrtvý.

Zdroj: https://xman.idnes.cz/porton-down-pokusy-bojove-plyny-yperit-f0s-/xman-styl.aspx?c=A170201_134600_xman-styl_fro

Z Porton Down do Salibury to je 20 minut autem (asi 11 km), viz Google maps:

https://www.google.com/maps/dir/Porton+Down,+Salisbury+SP4+0JY,+UK/Salisbury,+UK/@51.0942719,-1.7900921,13z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x4873ee333946ccbd:0x260eae2ed050d0b1!2m2!1d-1.715223!2d51.12414!1m5!1m1!1s0x48738c5536009bb7:0xda3e080f25eaa06!2m2!1d-1.794472!2d51.068785!3e0

Je toto skutečně jen náhoda? Kdysi zuřila v Jižních Čechách tzv. "Soběslavská chřipka", pamětníci se na ten případ jistě pamatují A také to nebyla náhoda. Jistá skupinka protisocialistických elementů z té oblasti úmyslně rozšiřovala pohlavní choroby.

A není tedy od věci se ptát, zda blízkost míst těch těch otrav a vojenského výzkumného střediska má nějakou souvislost? V každém případu se to nabízí jako první hypotéza.

7 1
možnosti
Foto

Ještě pár let poté Soběslavi někteří zlomyslníci říkávali Sifyslav. Tu nemoc k nám zatáhla jakási skupina brigádnic z Kuby a jeden místní skokan, údajně s ala černošským vercajkem, se od nich nakazil. A jak už píše Fráňa Šrámek, muž má roli rozsévače a žena má úrodný klín. Jednou jsem s ním o jeho sexozvěstském "poslání" mluvil. Říkal doslova "s takovou pověstí nemůžeš žádnou odmítnout a někdy je to doslova k zblití". Tím dokázal, že nešlo o žádnou zábavu, ale o mučednictví. No a tenhle mučedník to po Soběslavsku pořádně roznesl. Pikantní bylo, když čísi manželka byla nakažená a její manžel byl zdráv a že takových tu bylo. Zajímavé je, že jsem neslyšel o žádném manželství, které by se kvůli tomu rozprdlo. Dokonce i ten rozsévač je pořád šťastně ženatý s první manželkou.

5 0
možnosti
Foto

,,Podle agentury AFP ale kamarád nyní přiotrávené dvojice Sam Hobson řekl, že pár strávil den před upadnutím do komatu v Salisbury, kde byli přiotráveni Skripalovi.

Jednou z hypotéz je, že jeden z nich zvedl obal, který posloužil k uložení neurotoxické látky použité proti Skripalovým, uvedl britský vládní zdroj. Francouzský expert na chemické zbraně Hamish de Bretton-Gordon agentuře AFP řekl, že šlo nejspíš o velmi malý obal, například injekční stříkačku či lékárnickou nádobku.

Britská premiérka Theresa Mayová slíbila, že policie "prohledá každý kout", aby tento nový případ otravy objasnila. Označila jej přitom za velmi znepokojivý.

2 0
možnosti
Foto

Tak ve spreji, nebo ve stříkačce?

0 0
možnosti
JK

Jó, když jsou dva lidé v parku bez speciální lékařské pomoci odsouzeni k pomalé a bolestivé smrti, to je humoru kopa

3 2
možnosti
Foto

To jistě není. Ale cirkus, který z toho dělají Britové již humorný je.

5 1
možnosti
ZJ

Nebýt kvalitního britského zdravotnictví, nevím, nevím

Smrtelně otrávený pan Skřípal. se po několika dnech léčení. objeví zdravější, mladší a krásnější. Asi to nebyl novičok, ale mrtvá a živá voda. Co jí nesl Jiřík králi.

11 0
možnosti
Foto

Vy jste zřejmě Bystrozraký, když jste po několika dnech léčení uviděl pana Skripala zdravějšího, mladšího a krásnějšího. Nejsem si jist, zda pan Skripal už vůbec opustil nemocnici. Po několika týdnech opustila nemocnici jeho dcera s jizvou po trachotomii na krku. Oba to zřejmě přežijí, ale není vůbec jisté, zda otrava nenechá na jejich zdravotním stavu trvalé následky. 8-o

3 0
možnosti
KM

Ale to je ale hloupej článek!!!

Vy nevíte, že co řekne ta Terezka Květnová, je přeci pro celou Evropu a zejména většinu zdejších diskutérů svaté, a prostě ani vláček přes to nejede. A basta!

7 2
možnosti
MM

Dnes jste až druhý, podobný blábol už napsal jeden pan učitel.

Víc se snažte, kdo chvíli stál, stojí opodál. Mohl byste to zachránit, kdybyste jste to pojal ve verších, nebo hudebně. :-(

8 14
možnosti
SN

:-)......Píšete výborně, ale někteří to bohužel nepochopí! Prý dokonce už žádali Rusko o pomoc, aby jim tu záhadu pomohlo vyřešit! JE to neskutečná trapárna.

Jak už kdosi psal na netu, účinně, pokud by chtěli někoho zlikvidovat, stačí malá kulička do hlavičky. Ale,,,,,,,to by nebylo pro veřejnost to pravé ! R^R^R^

4 2
možnosti
Foto

Novičok vyvinuli v Rusku. Receptura je známá a pro žádný vyspělý stát, GB nevyjímaje, není problém novičok tajně vyrobit, aby se to mohlo svádět na Rusko.

5 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik