Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ
JB

Fun fact:

Afrika má ve skutečnosti vysokou nadprodukci potravin. Dochází hlavně k lokálním nedostatkům díky přírodním katastrofám a politické situaci, které se nedaří eliminovat uvnitř kontinentu kvůli nedostatku infrastruktury a chybějící distribuční síti.

Jestli má Afrika nějaký problém, kvůli kterému se potenciálně nedokáže uživit jako celek, tak to jsou západní korporace, které tam pěstují luxusnější potraviny čistě na vývoz.

Takže ne, Afrika nás k uživení vážně nepotřebuje, ve výsledku jim naopak škodíme.

10 0
možnosti
Foto

psychiatři a psychologové po desetiletí upozorňují že hektický životní styl euroamerické kultury má zhoubný vliv na duševní zdraví-nárůst psychických onemocnění, různých poruch a civilizačních chorob v této části světa jim dává za pravdu-takže umělci z Rwandy asi intuitivně chápou to na co renomovaní psychiatři léta studují na prestižích universitách-koho vy osobně živíte netuším ale toho co za jediný měsíc průměrná rodina zbytečně vyhodí do kontejneru by možná menší africká vesnička vyžila půl roku

3 11
možnosti
RR

Nic jsi nepochopila.

0 0
možnosti
Foto

být Vámi, tak zalezu...o Africe, její složitosti, rozmanitosti, rozrůzněnosti - dneska už naprosté jinakosti Rwandy, evidentně nevíte vůbec nic. Hloupý výkřik. Převelice hloupý...Zrovna RW za dvacet let učinila posun, o jakém se nám Čechům nezdá... a nemyslím jen hmotně a změnou v hlavách a v dodržování systému a stoprasismu. Nám se za ta stejná léta hlavně podařilo nastavit si systém, kde se honíme jako psi za výdělkem,nahráváme stylu, kde se ždímeme navzájem a jsme jeden na druhého neustále vytočení. Ale máme pocit, že konečně žijeme na úrovni... bez úsměvu.

5 17
možnosti
Foto

Radko souhlas- vyjádřila jste to přesně a řekla jste to vlastně za mě-kdyby se za komentáře dávala karma tak ji ode ně máteR^

3 8
možnosti
TK

1. Zevšeobecňujete. I u nás žije skupina cca 300 000 tisíc lidí, která spěch nezná a svů zdravýj spánek za nějaký pochybný profit nevyměnila.

2. Až budoucnost ukáže, která z těchto životních strategií je výhodnější, tedy která kultura nakonec přežije a více se rozmnoží. ;-)

8 0
možnosti
MP

Ano, to by se skutečně ukázalo - za podmínky, že by každá kultura žila za své.

2 0
možnosti
MP

Když ono je to těžké. Během historického vývoje se v našem klimatu ten, kdo se nepodílel na vytváření zdrojů, málokdy dožil ve zdraví takového věku, aby se rozmnožil. V Africe je na mnoha místech úrodná půda, nikdo nezmrzne, takže opravdu mnohokrát stačilo vstát, něco utrhnout a ulovit. Nebylo třeba plánování, tvořit zásoby a podobně. To je úplně jiný vývoj společnosti. Bordel v tomhle uspořádání tam nadělal bílý muž a kdo ví, jestli se z toho Afrika vzpamatuje. Teď už sice kolonie nejsou, ale ty nejúrodnější pozemky s blízkostí vodních zdrojů již vlastní zahraniční korporace. A tyto mají z Afriky zisk, zatímco my v Evropě budeme muset nejspíš živit Afričany, jejichž počet se díky potravinové pomoci zmnohonásobil a tak se vydali na cestu.

8 0
možnosti
JP

J44a25n 31P64a87l23i98a68n

10. 7. 2018 14:59

Nádherný ! Karmička.

8 0
možnosti
VS

Jeden z důvodů je, že Evropa nechce snížit některý cla na africkou produkci. Tím je drží pod krkem. A Evropě to náramně vyhovuje.

2 0
možnosti
AM

Tak tak. Bojí se kolapsu evropského hojně dotovaného zemědělství.

2 0
možnosti
JR

J10a14n 34R38á25ž

8. 7. 2018 17:21

Víte, moudrý názor jsem slyšel přrd delším časem od veterináře, který v Africe žil celý život a do Česka se vrátil umřít. Leželi jsme vedle sebe v nemocnici a já naslouchal jeho povídání o životě tam. Žil dlouho nejprve v Kongu, pak Rwandě, Středoafrické republice a nakonec v Botswaně a tak jsme probírali všelico o tamních, Evropany zveličených problémech života Afričanů.

Řekl také toto: "Kdyby nechali Evropané Afričany žít po svém a nepletli se jim do jejich místních válek, neškodili jim humantitárními dodávkami potravin a nevnucovali jim evropský způsob myšlení, udělali by Africe obrovskou službu. Afrika by se vyvíjela přirozeně, počet obyvatel by byl zdravě občasným hladomorem, místními válkami nebo epidemiemi korigován a mladí Afričané by pochopili, že se musí o sebe postarat sami stejně, jako se postaraly generace předků před nimi. Čas, smrt, hlad, utrpení i respekt k autoritám má v Africe zcela jinou dimenzi, než v Evropě, což Evropan pochopí až po dlouhé době života tam"

Často, když dnes slyším o nutnosti humanitárně pomoci Africe, o jeho slovech přemýšlím. Myslím si, že měl v mnohém pravdu.

76 1
možnosti
Foto

To není moudrý názo, ale naprostá hloupost.

To by mohlo platit před pár stoletími ale ne dnes, kdy tam část lidí má samopaly a část luky a šípy.

Navíc je naprostá pitomost si myslet, že lze nějak Afriku či jiný kontinent izolovat od vlivu vyspělých zemí.

0 38
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik