Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svědkové Jehovovi jsou nebezpeční v tom, že svou ideologii opírají o dogmatický výklad Starého zákona a návrat zpět k jeho zákonům, pravidlům a nařízením. Což je úplně stejný ideologický postup jaký vyznávají muslimové. (Proto také - stejně jako muslimové - uznávají Ježíše jen jako jednoho z proroků.)

Proto také neuznávají Ježíšova boha - "Otce nebeského", ale starozákoního despotu, tyrana jménem Jehova, který má všechny znaky bytosti, které věřící lidé říkají "ďábel", "Satan"... (Kdo nevěří, ať si přečte alespoň prvních 5 knih Mojžíšových - Tóru) Jehova nemá s Ježíšovou přestavou milujícího a milosrdného boha nic společného. Jehova je jeho opakem ale je stejný jako muslimský despotický Alláh.

Kdyby se náboženství Svědků Jehovových - nedej bože - stalo dominántní v naší společnosti, vznikla by nesnášenlivá teokratická diktatura, stejná jako jsou ty muslimské.

6 1
možnosti

Milující a milosrdný bůh?

Snad nesouhlasíte s prof. Halíkem!?

0 4
možnosti

Jenom na jehovisty?

Já už myslel, že na inženýry a lékaře.

Probuďte se, pane Vyorale!

4 4
možnosti
Foto

No s Vámi a Vámi podobnými to má ČT těžké.;-D

Jednou je špatná protože přizve nějaké omentátory, nebo nedej bože projeví nějaký svůj vlastní názor či dokonce něco zhodnotí.

Jindy když prostě jen obyčejně informuje be komentu a hodnocení ta si stěžujete, že neupozorní na nějaké negativní aspekty.

Nebo, že by to bylo o tom, že má komentovat ale jen tak jak je to Vám a Vašim soukmenovcům milé?

6 4
možnosti

J95a96n 33H47r10u65š95k47a

1. 8. 2018 14:43

já bych řekl, že jsou jiní lidé, kteří mají příznaky nějaké sekty...a i tady na blogu...

3 1
možnosti
Foto

To je skutečně vtipné. A Tipnu si. Jsou to ti kteří fandi Babišovi a Zemanovi že?

1 0
možnosti
Foto

No a?To se se o Jehovistech nesmí informovat?Jistě je to sekta,tedy křestanská sekta uplně stejná jako katolíci,jen menší.Prý vyznávají nějakého Ježíše,prý udajně stal z mrtvých.O tom na ČT neříkal nikdo nic....?;-)

4 1
možnosti

O61t77a 28K61i45n47c

1. 8. 2018 13:59

Jehovisti jsou legální náboženská skupina. Pokud si zaplatí reklamu v ČT, není důvod tuto reklamu neodvysílat. Ale to vy a vám podobní asi nedokážou pochopit.

4 0
možnosti

Nešlo o "reklamu", ale reportáž... byť jako reklama vypadala

3 1
možnosti

A v čem konkrétně vidíte problém, to byste napsat nechtěl? Protože jste v podstatě napsal, že ČT o něčem informovala a Vy byste si představoval, že má informovat nějak jinak. Svědkové Jehovovi jsou prostě náboženskou společností se zásadami, které jsou u nás legální, tak co? Pro mě trošku záhadně tvrdíte, že bývalá jehovistka cosi "potvrdila", ačkoli bych snad byl přiměřenější pojem "tvrdila" (samotná výpověď jedné anonymní osoby je asi stěží potvrzením něčeho). Nějak se rovněž navážíte do jejich situace v Rusku, pohráváte si s "oslím můstkem", ale přitom nejste schopen vyjádřit, v čem toto tvrzení je vlastně nekorektní. A nakonec vznášíte zcela nesouvisející a podle mě nesmyslnou otázku, jak by asi vypadala reportáž o nějakém jiném srazu někoho úplně jiného. Jaký má toto vlastně smysl?

10 2
možnosti

Pokud si myslíte, že Svědci Jehovovi nejsou v ničem kontroverzní a že by ČT neměla žádnou takovou kontroverzi (viz můj text) zmínit (a informovat o nich prakticky nekriticky či spíše v pozitivním duchu), pak vám nemám moc co vysvětlovat.

1 6
možnosti

Jehovisty mám rád - už přijíždějí i na dědinu ! Z zimě jsem jim rozdal hrabla na sníh - v létě přizval na zahradu. Klasika bílých košilí - instruktor a zácvikant, (napravený havíř). Dozvěděl jsem se, že všechno je špatné a tak se chystají na požární cvičení. Vše shoří, přežijí pouze ti správně azbestoví, ani to není jisté, ti vyvolení. Osvědčený, předem ozáložkovaný Matouš - věděl všechno ! Projevil jsem tedy zájem o vstup k požárníkům - byli veselí ! Můj dotaz zněl - "A lze v nebi kouřit?". (Mám zásoby Spart). Matouš asi poprvé mčel - prý se musí poradit. Radí se nějak dlouho - už nepřijeli ! ... :-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS